Šta je novo?

Stize bomba... ABIT KV8-MAX3

CAR

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
21.11.2000
Poena
1,045
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
http://www.abit-usa.com/products/mb/products.php?categories=1&model=150

Kokose... are you scared yet? :beat: :mrgreen:

Ima svasta... izmedju ostalog ono OTES 'ladjenje, k'o Kokosov trenutni mezimac :D, pa neki novi "µGuru", za budzenje svega i svacega na ploci (Hardware Guru - za monitoring, OC Guru - O/C iz Windows-a, Smart BIOS Flash - flesovanje biosa, isto iz Win-a, Fan EQ... Magical Black Box - nekako osecam da ce ovo meni bas biti potrebno :mrgreen: ).
Kao, moci ce i da se snime tri stanja biosa... pa da valjda menjamo po volji.

Ma, ploca KIDA! :p
Samo jos da izbace i MAX3 verziju za Socket 940, pa da se TO spari sa dokazanim ubicom FX 51... :smk:

Glup ti je taj naslov "stize",bolje da si rekao "stigla je" :) :mrgreen: :mrgreen:

simpson H je napisao(la):
Glup ti je taj naslov "stize",bolje da si rekao "stigla je" :) :mrgreen: :mrgreen:

Simpsone koliko para je? Cisto informativno, jer moze da kosta i 50e - ono glavno sto treba da se ubode u nju je papreno skupo :)

simpson H je napisao(la):
Jebi ga, nismo se culi odavno... :mrgreen:

CAR je napisao(la):
...

Jebi ga, nismo se culi odavno... :mrgreen:

Sada za kaznu sto siris dezinformacije moras i da kupis jedan komad spomenute ploce. Nadam se samo da u nju ide S754 procesor, a ne S940 - ustedeces 400e. A64 3200+ je ~500, a FX 51 je ~880e, mada mi se cini da jos nema na lageru... Uf ne znam kako cu da se naviknem na ove nove trocifrene cene (kao da smo na Intelu :) ), posle 1700+ za 55e i 2500+ za 85e :mrgreen: Zlo i naopako sa ovim AMD-om.

Uzmes lepo VIA C3, sve sa plocom i integrisanom grafickom i mpeg2 akceleratorom kosta ~100 eura - i radi bez i jednog ventilatora, milina jedna :)

silverglider je napisao(la):
Uzmes lepo VIA C3, sve sa plocom i integrisanom grafickom i mpeg2 akceleratorom kosta ~100 eura - i radi bez i jednog ventilatora, milina jedna :)

Ma nista dok iz otvorenog kucista pored otvorenog prozora na -15C ne zaurla fan od TT9 na 5000 RPM i ne probudi pola komsiluka :mrgreen: (Opet sirene? Jel ovo opet bombarduju oni Amerikanci? :) )

silverglider je napisao(la):

Gdeeee? Znaš koliko jurim jednu EPIA ploču, al svi ili biju po ušima il' ne šalju u Srbiju :(

delimir je napisao(la):
...

Simpsone koliko para je? Cisto informativno, jer moze da kosta i 50e - ono glavno sto treba da se ubode u nju je papreno skupo :)

pa nije ispod 209$ to je sigurno :mrgreen:

Sve ploce iz Max serije Abit-a imaju slicnu cenu.10-ak evra razlike izmedju in tela i AMD-a.
KV8Max3 je oko 190€

delimir je napisao(la):
...
Sada za kaznu sto siris dezinformacije moras i da kupis jedan komad spomenute ploce. Nadam se samo da u nju ide S754 procesor, a ne S940 - ustedeces 400e. A64 3200+ je ~500, a FX 51 je ~880e...
Pa napisao sam gore, to je Socket754 ploca... sto znaci nema nista od guranja FX-51 u nju :(

Sad da li cu eventualno ustedeti, to hocu... ali to nije bitno, bitne su performanse!!!! :beat:

Tako da cu ja najverovatnije preskociti ovog MAX-onju, i sacekati da se pojavi, kako rekoh, neki MAX3 sa Socket940 podnozjem.
Em to, em sam od ove NF7-S napravio cudo... sad mi je *SVAKODNEVNA* magistrala 250 MHz!!!!! :zgran: :eye: :beat:

http://www.ocworkbench.com/2003/abit/kv8max3/kv8max3-1.htm

trapavo odradjen O/C jer ne moze da se zakljuca PCI na 66

Ja sam sinoc citao test ali nisam stigao da postujem...
Ploca deluje impresivno i voleo bi da je imam u svojoj masini . E sad jedino je malo bezveze sto nema to zakljucavanje PCI magistrale a i performanse su joj koliko mi se cini kao Gigabyte cak u nekoliko testova je bolja GA ploca.
Verovatno ce se sve srediti posle prve ili druge revizije :) a takodje i zamene BIOS-a, taman kada spadne cena ... :D

Poz.Bane ,)

Off the record

mikis je napisao(la):
...

Gdeeee? Znaš koliko jurim jednu EPIA ploču, al svi ili biju po ušima il' ne šalju u Srbiju :(

Ja (dok nisam zamenio izandjalu txpro plocu, sa sadasnjom kt4v) se dado` u potragu za VIA C3, al` mi Epia nije bila u planu, iako sam video sjajna fanless mikro kucista koja su mal`ne manja od nekih laptop-ova.

Elem, iako imam rodjake u Eindhovenu gde je jedan od dilera za C3, tamo nisu imali na lageru najjaci processor kome ne treba fan (1GHz), prakticno je bilo potrebno cekati koju nedelju, a slicno iskustvo imaju i ostali u svetu koji pozele ovaj proc. - nudi se, al` ga dileri nikad nemaju "ovde&sada" ili je cena nesrazmerno velika.

U Zagrebu postoji firma (sa njima sam razgovarao telefonom) koja je nudila procesore na 800Mhz po ceni od oko 70e - al` nikog bitnog nemam iz hrvatske da bi mi to nekako dobacio.

Ovo sa neslanjem u Srbiju mu dodje k`o kolateralna steta. Secam se da su svojevremeno (2001-2) neke ploce sa VIA chipsetovima imale na kutiji odstampan i spisak zemalja gde proizvod ne sme da bude izvezen ( Iraq,....), a medju njima smo bili i mi.

Cini mi se da je sa Epia plocama jos drasticnija situacija (u smislu da se tesko nabavlja) jer po forumima koje posetih masa ljudi kuka` da ne mogu da dodju do ploce. Izgleda da OEM vecinu otkupi.

&pozdrav!

ajde neka to neko kupi pa da pokaze AMD sta je

Kupice to vec neko nista se ti nesikiraj nego mogo bi ponekad reda radi da upalis ICQ ?

CAR je napisao(la):
...
Kao, moci ce i da se snime tri stanja biosa... pa da valjda menjamo po volji...

Odlicno !

Stanje 1: 3d mark shot

Stanje 2: Sandra shot i

Stanje 3: CPU-z shot

:beat: ;P :mrgreen: :smk:
Pretpostavljam da vam je jasno cemu sluze :p

OptiPlex je napisao(la):
...
Odlicno !

Stanje 1: 3d mark shot

Stanje 2: Sandra shot i

Stanje 3: CPU-z shot

:beat: ;P :mrgreen: :smk:
Pretpostavljam da vam je jasno cemu sluze :p
Kod mene mu sve to stane u jedno "stanje"...

Stanje: "Napucano do daske" :beat:

Ploca "sedi" pored mene... :D

Ayrton ce da radi test vrlo uskoro, samo jos proc. da nadjemo... :(

Peca je napisao(la):

(

Kakav si ti direktore postao prevarant-cudo jedno :mrgreen: cheers

Ajde nabavljajte taj procesor pa da vidimo ABIT-a na delu

Peca je napisao(la):

Ayrton ce da radi test vrlo uskoro, samo jos proc. da nadjemo... :(

Peco nemoj samo da bude uskoro kao sa HDD-ovima i jos nekim testovima za koje si rekao uskoro, a ono ili se uopste nisu pojavili ili su puuuuno kasnili. Pozdrav.

Misko je napisao(la):
...

Peco nemoj samo da bude uskoro kao sa HDD-ovima i jos nekim testovima za koje si rekao uskoro, a ono ili se uopste nisu pojavili ili su puuuuno kasnili. Pozdrav.

A i ona "lokacija "Dorcol" mi nestoo?

Stator je napisao(la):
http://www.ocworkbench.com/2003/abit/kv8max3/kv8max3-1.htm

trapavo odradjen O/C jer ne moze da se zakljuca PCI na 66
Jel sam ja to nesto propustio? PCI na 66MHz? Nije li bio na 33? :|

Aaaa, pa diskove sam pisao za ovaj broj PC pressa, iskren da budem - toliko sam se razocarao performansama da mi se i bukvalno ne pise za Benchmark. Pa ipak, ucinicu to, samo da ispratim neke tekuce obaveze...

Svi su bre isti, po prvi put da mi se desilo da kazem, ma svejedno koji mi je hdd u masini. Jedino eto taj preskupi Raptor (a ja lud pa bacio pare na njega) sto je kao nesto brzi, svi ovi ostali su skoro pa identicni...

Nazad
Vrh Dno