Šta je novo?

Stigla Kamera!!! [Canon HV30]

Pa generalno sam hteo novu. Gde ima polovna da se vidi? I kolko je to povoljno? U usa 30-ica kosta 650$ bez opreme sto mu dodje oko 500E...

evo i ja da se pridruzim pitanju - gde ima polovna (ili cak nova) u ovim krajevima? zelim vec neko vreme ovu kamericu da pazarim, ali ne mogu da je nadjem nigde, pogotovo za normalnu cenu... vec razmisljam da idem do madjarske i da je tamo uzmem (moze se naci nova za 700-750e)...

Pogledaj recimo ovu temu:
http://www.hv20.com/showthread.php?t=24440

I jos mnogo slicnih tema na hv20.com. Ja sam sve kupovao novo, korak po korak, ali da sam bio malo pametniji, uzeo bih vise stvari odjednom, za dosta povoljniji kes. Nadjite nekog ko je u USA, pa nek vam donese.

@davormen

Ne znam, ja sam moju uzeo ovde u Beogradu pre 6 meseci za te iste pare koje ti pominješ, ali uz malo vratolomije sa plaćanjem kreditnom karticom i biranjem najpovoljnijeg trenutka da prodam €. Sad vidim da je navodno i dalje ima u PIN-u (oni su inače i glavni uvoznik), ali je cena prilično čudna - preko 100.000 dinara što se apsolutno ne isplati. Da ne bih sad umesto tebe radio pretragu, odeš lepo na Google i uneseš "Canon DM-HV30 site:rs" ili "Canon HV30 site:rs". U ovom segmentu proizvoda možeš skoro sigurno da računaš da ćeš guglanjem da obuhvatiš sve ponude.

Poslednja izmena:
kupio sam kameru pre dva meseca za oko 850e, tada. u kompjuterskoj radnji sa garancijom kod fokus plusa ili tako nesto.
inace kamerica je OK i laka za upravljanje. naravno kao i sve ima mane, ali razumna kamera. foto mod je sasvim OK i po danu vrlo upotrebljiv. iskreno nisam probao da naprvaim razliku izmedju foto moda i fotografisanjem dok se snima, ali sasvim je zadovoljavajuce. video je savrsen, ocekivati nesto vise je sasvim nerealno i tu pruza maximum za ulozeni novac i snimak je uptrebljiv za svakojaku upotrebu.
evo nekih snimaka dok je snimala.

Prilozi

• IMG_7996.jpg
    IMG_7996.jpg
    76.4 KB · Pregleda: 101
  • IMG_8012.jpg
    IMG_8012.jpg
    123.4 KB · Pregleda: 120
  • IMG_8048.jpg
    IMG_8048.jpg
    105.3 KB · Pregleda: 108
  • IMG_8050.jpg
    IMG_8050.jpg
    127.9 KB · Pregleda: 101
da li neko planira da pravi DOF adapter 35mm kao sto je opisano na ovom linku:
http://www.jetsetmodels.info/tutorials.htm

sigurno je jeftinije praviti sam nego kupiti vec gotov. samo je pitanje gde u srbiji naci delove koji su potrebni, jedino da se naruci sa ebay-a.

Ja planiram da pravim, ali vibrirajuci. Statichni je primetno loshiji. Naravno delovi sa ebaya i od Daniela GG holder, to nishta nema kod nas...

Ovde se nalazi uputstvo kako napraviti vibrirajuci dof adapter. Sve mora da se naruci. Koliko je realno jeftinije da napravim sam, nego da kupim vec gotov adapter? Jel bi to bilo manje od 80 $?Sto se tice objektiva koji cu da stavim na adapter, imam Canon 50mm FD 1.8, tako da cu morati na kraj adaptera da stavim odgovarajuci mount.
http://www.jetsetmodels.info/pics/diy_35_dof_xvid_15fps.avi

Sto se tice twoneila, jag35-a, miny-ja i ostalih firmi sto proizvode i valjaju adaptere, skoro su to sve pojedinci koji su se setili da naprave biznis valjajuci adaptere, jel tako? Brevis, letus i redrock imaju takve cene da se smrznes.

Da bi se napravio vibrirajuci dof adapter potrebno je:
2 x a sian Canon EOS Extension tubes (1 ovakav kosta od 3 do 10 dolara, neki su sa besplatnom postarinom)
2 x 55mm filter UV multicoated (1 ovakav kosta 5 dolara na ebayu)
1 x VH-57 vibrating holder (63 $ ili 50 evra kod lika sto je pisao tutorijal)
1 x vibrating pancake motor (13$ isto kod njega)
1 x EE-A focusing screen (36$)
1 x parce telefonskog kabla

Kad se sve ovo otprilike sabere za manuelni rad, ispadne oko 135-140$ u najboljem slucaju.
U svakom slucaju jos cu da razmislim, dal cu da pazarim vec pravljeni ili da sklapam.

Pa uvek ti se isplati sam da pravish jer je posao jednostavan, i taj radi to isto pa te uvek ispada skuplje da kupish gotov, i ne malo skuplje. Ja koliko znam, najjeftiniji statichni adapter je oko 150$, a moze se napraviti za ispod 100. Od Canonovog EE-A stakla ima boljeg, i jeftinijeg, ima na HV20 forumu thread o tome.

kad vec pricamo o dodatnoj opremi, ima li neko iskustva sa 0.5x wide adapterima koji se valjaju ovde (fujiyama i cokin valjda)? oba su otprilike iste cene (oko 60e) tako da ne znam sta da uzmem (posto raynox-a ovde nema, a treba mi relativno hitno)...

Ja imam najjeftiniji kineski sa ebaya i odlichan je do 70ak % zuma, na max wide-u je isti kao i bez njega, a zbog toga sam ga i kupio i tako ga najvishe koristim. Nisam ti bash pomogao, ali su Fujijama i Cokin verovatno slichnog kvaliteta...

kad vec pricamo o dodatnoj opremi, ima li neko iskustva sa 0.5x wide adapterima koji se valjaju ovde (fujiyama i cokin valjda)? oba su otprilike iste cene (oko 60e) tako da ne znam sta da uzmem (posto raynox-a ovde nema, a treba mi relativno hitno)...

ja imam fujiyama o.45 savim je OK i kosta oko 3.500 dinara. imas dosta opreme na www.moneta.rs tu sam i ja kupio. naravno ko i svi ti adapateri koji nisu premazani skupljaju fler i ne mozes do krajnjeg zuma. ali sasvim solidan za ulozen novac. a usotalom bez njega mozes kameru da bacis, posto imas normalac a sa njim ipak oko 35mm, sto i nije siroko ali u snimateljskom svetu to je siroko :D

Od Canonovog EE-A stakla ima boljeg, i jeftinijeg, ima na HV20 forumu thread o tome.

Koje je to tachno staklo u pitanju, jesi mislio na rucno pravljene od Alexa iz Estonije? Jesi li ti napravio adapter?

Od ovih jacih i renomiranih firmi kao sto su Redrock i Letus, da li je mnogo veca razlika u kvalitetu u odnosu na ove jeftinije, da li je ta cena opravdana?

Poslednja izmena:
Nisam josh napravio iz jednog jednostavnog razloga, ne mogu da gledam sve naopako dok snimam, a isto tako mi je bez veze da okrecem kameru.

Mozes da kupis shrigg rig? Moze se naci za manje od 100 dolara.
Nego ne moraju svi adapteri da se okrecu?

Sta je shrigg rig? Skoro svi poznati adapteri imaju i flip kao modul pa mozes da dokupis, ali to sve je preskupo, vise se sada isplati uzeti neki dslr koji snima video.

Da, morash da okrecesh sliku, ali to je najmanji problem.

Sta je to bolje od Canon EE-A focusing screen-a, i jeftinije, i ko prodaje?

Negde ima thread na hv20 forumu, malopre sam trazio ali nisam uspeo da nadjem.

Nazad
Vrh Dno