Šta je novo?

Stigla Kamera!!! [Canon HV30]

bojsa

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
395
Moja oprema  
Monitor
LG 27UD68-P
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB
Pametni uređaji
Suunto 9 Baro Titanium, Xiaomi AirPurifier 4 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Konacno mi je stigla nova kamera, u pitanju je Canon HV30 i za sada nista ne mogu da prokomentarisem osim dizajna koji je odlican. Moram priznati da mi je na slikama delovala daleko "plasticnije", ali sam prezadovoljan kvalitetom kucista. Prva stvar koja me zanima jeste, da li za kanon postoji neki daljinski upravljac, koji se moze povezati makar i kablom, kako bih mogao da zumiram dok drzim stativ. Nece mi biti bas prakticno da drzim paralelno zum slider na kameri dok drugom zumiram. Pitanja ce verovatno biti jos samo da krenem u "akciju"...
:wave:

Na mv330 koji sam imao pre sam se pokrivio radeci tako jer je IR na prednjoj strani kamere tako da mi IR upravljac apsolutno nista ne znaci...

Poslednja izmena:
Konacno mi je stigla nova kamera, u pitanju je Canon HV30 i za sada nista ne mogu da prokomentarisem osim dizajna koji je odlican. Moram priznati da mi je na slikama delovala daleko "plasticnije", ali sam prezadovoljan kvalitetom kucista. Prva stvar koja me zanima jeste, da li za kanon postoji neki daljinski upravljac, koji se moze povezati makar i kablom, kako bih mogao da zumiram dok drzim stativ. Nece mi biti bas prakticno da drzim paralelno zum slider na kameri dok drugom zumiram. Pitanja ce verovatno biti jos samo da krenem u "akciju"...
:wave:

Na mv330 koji sam imao pre sam se pokrivio radeci tako jer je IR na prednjoj strani kamere tako da mi IR upravljac apsolutno nista ne znaci...

sjajno ! bas mi je drago da ti se kamera dopada. inace tu kameru sam video kod jednog prijatelja i mogu ti reci da sam se "smrznuo" koliko je gotivna. kvalitet videa je brutalno dobar. i ja bih je pazario ali nema se para trenutno. gde si je kupio i za koliko love? poz i neka te sluzi dugo godina :wave:

Prva stvar koja me zanima jeste, da li za kanon postoji neki daljinski upravljac, koji se moze povezati makar i kablom, kako bih mogao da zumiram dok drzim stativ. Nece mi biti bas prakticno da drzim paralelno zum slider na kameri dok drugom zumiram.

Ako si kupio novu kameru, onda dobijas i daljinski upravljac sa baterijom. Zumiranje odlicno radi. Ako si mislio za zaseban daljinski upravljac na stativu, to se onda kupuje posebno.

P.s. cestitke na pametnom izboru kamere.

Ako si mislio za zaseban daljinski upravljac na stativu, to se onda kupuje posebno.

E to me zanima, gde to mogu da kupim? Idealno bi bilo kada bi mogao da ide na rucku stativa. Daljinski koji se dobija u kompletu, detektuje signal tek pod uglom od nekih 90ak stepeni, pa je prilicno neupotrebljiv.

hvala unapred,
poz

HV30 nema LANC port, tako da samo daljinskim moze da se upravlja. Ljudi to budze optichkim kablom pa zalepe daljinski za rucicu stativa :)

aaaaaa ko mi je kriv kad nisam razmisljao ranije o tome. Stvarno zasto su to tako uradili, ali preci cu preko toga, sta sad da radim.... :)

Koja je fora sa optickim kablom, tj. kako "budze" to, meni takva opcija zaista treba, ali sam pretpostavio da bi svako ko ima minimalni common sense ostavio tu opciju, ali eto ne treba se oslanjati na pretpostavke. Dakle kako da izvedem to sa optickim kablom, postoji li neki tutorijal na netu?

I da, posto snimam hokej, koji je brz sport pretpostavljam da mi je za to neophodno da snimam u 60i (iako sam se zaljubio u 24p :D :D :D - driver bio si u pravu povodom toga u drugim temama kad si rekao da se posle hd-a, sd izgleda smesno)....

btw da li HV30 ima mogucnost snimanja u 30p? To bi mi za pojedine stvari bilo vrlo korisno.

Poslednja izmena:
PAL verzija nema mogucnost u 30p, to moze samo NTSC, i ja mislim da bi to bilo korisno.

btw, kako ti se svidja 25p, zar ti ne smeta seckanje?

ja sam to probao i ne svidja mi se zbog seckanja. probao sam i u cinema mode, i takodje mi seckanje smeta, mada je ocigledno da pusta vise svetla.

onako na oko, cinema mu dodje nesto kao RAW, manje je obradjena slika, veci je dinamicki raspon i nema ostrenja. bolje je ako neko zeli da kasnije obradjuje na kompu. imate li i vi takav utistak?

A kod nas nema da se kupi NTSC verzija?

Pa osim ako nije iz amerike nabavljena, kapiram da ne.

Koja je fora sa optickim kablom, tj. kako "budze" to, meni takva opcija zaista treba, ali sam pretpostavio da bi svako ko ima minimalni common sense ostavio tu opciju, ali eto ne treba se oslanjati na pretpostavke. Dakle kako da izvedem to sa optickim kablom, postoji li neki tutorijal na netu?

Pa nema tu neke filozofije, fora je da omogucish daljinskom da radi i iza kamere (poshto ne radi, jer je IR), pa uzmesh optichki kabl i signal sa daljinca tako "dovedesh" do prednjeg dela kamere, a daljinski Velcro trakom zalepish na rucicu stativa...

aha jasno potpuno, samo da potvrdim, koji opticki kabl da uzmem za to?

Nisam se bash udubljivao u to, ali kapiram da ce svaki da radi, jer ti sluzi samo da "prenese" IR signal tamo gde je potrebno.

Na http://www.hv20.com/ imash objashnjenje sa fotkama kako to ljudi rade, nemam sad vremena da pretrazujem, a na tom forumu cesh inace moci da pokupish sve moguce informacije o HV20/30 i opremi za nju.

Poslednja izmena:
bash cu da probam za koji dan, pa javljam kakvi su rezultati...

E da i jos jedno pitanje, koje kasete i gde?
Do sada sam koristio Sonijeve Premium kasete za proslu kameru, jer su bile povoljne, da ne kazem dzabe, a i nisam bio emotivno vezan za proslu kameru, pa mi je i bilo svejedno... ali sada je situacija potpuno drugacija :D

Poslednja izmena:
Ja sam kupio paket TDK "HDV" MiniDV kaseta u TDK u Zemunu (one od 64 minuta) i sasvim sam zadovoljan (doduse jesu skuplje od obicnih), ali ne mogu da napravim poredjenje jer nisam koristio "obicne" MiniDV na HV30. Trebalo bi svakako da su nesto bolje, pa ako ti nije problem za pare, ovo je jedino mesto gde sam za sada pronasao HDV varijantu.

Ima li neke vece razlike u odnosu na HV20? Vidim da su im cene slicne.

Poslednja izmena:
Izašla je odavno i verzija HV40, po izgledu je veoma slična HV30.

Jeste taj je sa dva, posto mi se vise svidja nego ovaj sa tri, jeste funkcionalan ali je ruzan:
http://dotlinecorp.net/index.php?ma...d=2976&zenid=5e6fced99b2868971065fa42c65713c7

Onaj bracket kao sto ima Taky, nema vise da se naruci, pitao sam ga :(

Radi se o tome da sam narucio 2 Miranda Video Light, stizu uskoro, pa sam mislio da nakacim 2 svetla na adapter, i mikrofon, ali kako stvari stoje, uzecu ovaj cool-lux sa 2 shoe mounta ili neki drugi, jedan ce ici na adapter a na drugi ce ici mikrofon.

Nesto npr. ovako:
http://www.strathycruise.com/pics/hv20-fam1.jpg

bash cu da probam za koji dan, pa javljam kakvi su rezultati...

Pogledaj ovu temu. Ovaj lik je otprilike objasnio od cega se sastoji ovo sto prodaje. Tako se nadomesta nedostatak LANC-a. Razmisljam da pazarim ovo posto imam varijantu da mi neko za 15 dana donese.
http://www.hv20.com/showthread.php?t=23488

Ukoliko nekom nesto treba da se naruci sa BHphotovideo moze da me kontaktira na PP. Posto ja treba da narucim 10-tak kaseta Panasonic i jos neke sitnice, pa da ucinim uslugu forumasima sto imaju hv20/30 :)

mali off
A šta kažete na HV40, na B&H je najavljuju za jun, dal se isplati razlika u ceni u odnosu na HV30?

Zavisi koja je razlika izmedju HV20/30/40. HV20 daje 98% svega shto ti treba i shto imaju noviji modeli.

Trenutna razlika izmedju 30 i 40 je 350$ (previse)...

Previshe, sve preko 100$ razlike se ne isplati...

Uzmi HV30 neces se pokajati. Jel je kupujes novu ili polovnu? Ako uzimas polovnu mozes naci dobro ocuvanu uz dodatnu opremu za vrlo povoljne pare.

Vrh Dno