Šta je novo?

Stigao UT 2003!!!

• Začetnik teme Začetnik teme hawk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dzoni_m je napisao(la):
Jedno pitanjce:
masina je: morgan 1Ghz 256 SDRAM-a i Elsa gladiac MX(GeForce2 mx400) pa me interesuje sledece: posto sam grafiku podesio koliko sam bolje mogao i da lepo izgleda i da se lepo moze igrati tj. da ne trza u nekim modovima radi odlicno a u nekim npr. CTF sa istim podesavanjima pocinje da secka? a kad se opet vratim na DM ili nesto drugo radi opet normalno(nije do mapa provereno) Drajveri?DirectX?ili nesto trece?
svako misljenje je zasebno tako da nema posebno neposebno 🙂

e sad assault je mod koji sam jednom odigrao ulanu mozda 2. dok sam ctf-a i dm-a odigrao i preko iljadu... logicno je ...zanimljiv je mod ali nije se igrao na netu...samim tim su ga odstranili, ali cenim da ce uskoro izaci novi bp koji ce doneti i neke modove i neke mape....

Moja preporuka svima je sledeca gasite sve sto mozete jer ne isplati se uzivati u prizoru na 18fps-a pogotovo kada je 5vs5
znaci senke ona feedback ****** texture na low i tako ojadjena grafika je super ukoliko vam je potrebna.....lepa graf.

ser zile dodge this FX

Azdaja vrati se na svoj forum 😀

Dodge this :whip (nema rail-a kao na rur-u ali moze i ovo)

To je sve od mene cheers i nastavite utvarice da se tesite 😛

UT2003 build

Interesuje me koja je finalna verzija UT2K3!
Ja imam sledecu verziju:
UT2003_Build_[2002-09-19_17.26]
Jel' to to ili ne??

Re: UT2003 build

Nedjo je napisao(la):
Interesuje me koja je finalna verzija UT2K3!
Ja imam sledecu verziju:
UT2003_Build_[2002-09-19_17.26]
Jel' to to ili ne??

Jel te razocarao engine ili grafika... ? Jel si vise ocekivao? Bogami, ja jesam... ! Malo optimizovati Morrowind, i staviti ostrije teksture, i tukao bi UT2k3 za dva koplja!

Za vlasnike GF3 i GF4 karti (z-occlussion)

Ovo se odnosi samo na vlasnike GF3 i GF4 karti. Naime ATI za sada mnogo bolje HSR nego GF serija karti u D3D rezimu (nebuloza ali sta cete). Cak sam provalio da GF3 skoro da uopste i ne radi HSR u D3D-u kada je u 16-bitnom rezimu. Paradox je sto gf3 i gf4 karte jedu malu decu u OpenGL rezimu i HSR tu radi bas bas bas kako treba.

Da biste dobili vise frejmova sa svime sto moze da se ukljuci samo editujete UT2003.ini i promenite sa

RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice

u

RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice

Naglasavam da ovo radi samo sa GF3 i GF4 kartama kako treba. Probao sam i sa ATI 9xxx serijom i sa 3dfx V5 5500 i nije radilo kako treba. V5 je radio znatno brze, ali svaki put kada prodjem kroz animiranu senku ventilatora nesto se zbrlja na ekranu i ne vidim sta se desava sve dok napamet ne izadjem iz senke. Kod ATI-a ne vredi ni pokusavati.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Dobar primer da je nV jednostavno mama za OGL. 😀
Cinimi se da u OGL-u nema VS-a(vertexShadera). Sad cu to da probam. Glavni pokazatelj ce biti bazen sa vodom u jedom od arena.

POz.

Sad sam probao i voda radi kako treba, bas kao u d3d-u. Uglavnom resenje problema je ustvari samo lose implementacija z-occlusion mehanizma (HSR) kod NV karti u D3D-u.

GF3 D3DVillagemark u :
1024x768x16 daje 29 fpsa
1024x768x32 daje 47 fpsa

ATI R9000 D3DVillagemark u :
1024x768x16 daje 49 fpsa
1024x768x32 daje 48 fpsa

dok je kod OpenGL-a skroz prica drugacija.

GF3 OpenGLVillagemark u :
1024x768x16 daje 64 fpsa
1024x768x32 daje 62 fpsa

ATI R9000 OpenGLVillagemark u :
1024x768x16 daje 52 fpsa
1024x768x32 daje 50 fpsa

Ovo samo govori u prilog tome da je implementacija HSR tehnologije kod NV karti u D3D rezimu izuzetno losa u poredjenju sa konkurencijom.

Primer: UT2003 mapa FACE3.
Najzahtevnija mapa u celoj igri. Svako ko je probao da vidi kako to izgleda zna da i u 640x480 koci zbog velikog broja poligona i textura. Sve dok se ne prebaci u OpenGL rezim gde odjednom igra iznenada poleti bez razloga. Poletela je upravo zato sto HSR mehanizam radi svoj posao kako treba.

Inache NV zaista ima najbolji OPENGL na consumer trzistu.

sto se tice tog saveta za OGL: ja imam gf4 ti4200 ,det. 40.71 i XP .
U samom ini-ju vec postoji
[Engine.Engine]
;RenderDevice=Engine.NullRenderDevice
;RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice
AudioDevice=ALAudio.ALAudioSubsystem

a kad promenim prvi red u OGL, igra nece da startuje, prijavljuje " No video" bla bla u vezi OGL render device!!!!

Ajde ljudi stvarno neka neko objasni kako poterati UT2003 u OpenGL posto meni sa vremena na vreme igra izleti u Win ili restartuje celu masinu 🙁 🙁

frostonja je napisao(la):
sto se tice tog saveta za OGL: ja imam gf4 ti4200 ,det. 40.71 i XP .
U samom ini-ju vec postoji
[Engine.Engine]
;RenderDevice=Engine.NullRenderDevice
;RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice
AudioDevice=ALAudio.ALAudioSubsystem

a kad promenim prvi red u OGL, igra nece da startuje, prijavljuje " No video" bla bla u vezi OGL render device!!!!
Samo stavi ; iza prvog reda, a izbrisi ga iza treceg! 😉

Nedjo je napisao(la):
Samo stavi ; iza prvog reda, a izbrisi ga iza treceg! 😉

Ok ovo radi (i na GF2 a ne samo na GF3,4), nego kako da stavim refresh na 100Hz kao u D3D??
U D3D sekciji ima ovo:
DesiredRefreshRate=100

i to radi ali kad ovo stavim u OpenGl nista se ne desava.🙁

OGL uopste nisu odradili kako treba. Nadam se da ce ga ispraviti sa nekim patch-om.
A ovo za HSR je tacno, ali to nije jedino sto ga ubrzava, vec i mnostvo efekata (ukljucujuci i VS-e) koji jednostavno nepostoje u OGL-u. I to me onako bas nervira. Sam OGL render izgleda nekako jasnije (jer nekoristi fast linear filtring), ali su lightmape totalno izbacene i senke vise nisu shadowmaped vec obicna textura... mislim bas ***nje. Kao sto rekoh nedoradjeno.

Ma sta se lozite kada je igra neoptimizovani shit! Samo je za testove dobra... 🙂

byMaX je napisao(la):
Ma sta se lozite kada je igra neoptimizovani shit! Samo je za testove dobra... 🙂

Pa kad je neoptimizovana znacii nerealno prikazuje performanse - kako moze da bude dobra za testove ? 😛

Inace igru sam presao u single modu i mogu da kazem da je optimizacija stvarno katastrofalna. Secka cim se stvori par botova...

aaaaaaaa ladno mi se fps vrti oko 100 u toku igre pri 1024,32bit i sve na highest ctp; 😉 😉 😉
svaka chast !!! cheers

Nazad
Vrh Dno