Bozza Bench
Moderator
- Učlanjen(a)
- 27.04.2003
- Poena
- 620
Moram da obavestim VGA javnost...juce sam sa ortakom video doticnu kartu i divili smo joj se,cirka 189 eurica....jel` to mnogo ljudi? :S
Racer je napisao(la):Sta ima od opreme (DVI TVout...) i ako je samo 189 eur eto mene tamo da je shopingujem.
delimir je napisao(la):R9600Pro je baziran na RV350 cipu i kao takav je sporiji od R9500Pro. 9600 je pre naslednik Radeona 9000Pro, nego Radeon 9500Pro.
OptiPlex je napisao(la):Kako vreme odmice sumnjam da ce Doom izaci uopste do kraja godine, a i tada ce biti nesto kao Unreal 2, tj. bice popljuvan. Za HL2 cu da se raspitam kod nekoga ko je bude nabavljao i presao da li se opet ulazi u onu bezveznu dimenziju kao na kraju keca. Ako odgovor bude bio potvrdan necu ga ni instalirati da se ne razocaravam bezveze kao u kecu posle 2/3 igre
Tipujem da ID ceka da se rasprostrani Atlon64 i 9800 i 5800 da uopste izbaci igru, oni su je do sada zavrsili 1000 puta ali ne mogu da je optimizuju i nema hardvera koji ce to da tera. Barem ja tako smatram
MAD_MUzzY je napisao(la):Gresis. Doom3 sam terao (ma misice ali ajd sadiso je) na XP@ 1450 256-rama i GF3 sa nekih 18-23 fps... naravno cesto je padao na 9-10 :mrgreen: , ali bez obzira ta alpha sad ide 101% savrseno glatko na sadasnjim racunarima. Ako je neko sacuvao tu Alphu nek mi se javne na PM da je probam na FX-u.
OptiPlex je napisao(la):...Pa dobro, a sto se onda loze ljudi i uzimaju karte od po 250€ za dzabe ? :mrgreen:
OptiPlex je napisao(la):...
Pa dobro, a sto se onda loze ljudi i uzimaju karte od po 250€ za dzabe ? :mrgreen:
Freak_Power je napisao(la):Radeon 9600Pro se moze overclockovati zestoko 500Mhz bez problema.
Ne trazi dodatno napajanje, posto je kartica izradjena u 0.13
Bazirana je na R350 core, sto ce reci da je full DX 9.0
I opremljena je sa 128Mb Ram.
Ja je apsolutno preporucujem kad je u pitanju izbor sa GF5600Ultra.
Medjutim ako neko moze da ugrabi Radeon 9500Pro apsolutno tu karticu.
Ati povlaci 9700 i 9500 modele. Zvuci primamljivo jer ce Radeon 9800Non Pro imati cijenu od 250US Dolara.
grujicd je napisao(la):Sapphire 9600 Pro koji se kod nas prodaje se razlikuje nesto od onih sa testova po Internetu. Naime memorija je Samsung 3.3ns umesto 2.8ns.
Rage3D Tweak (zadnja verzija 3.8c) prepoznaje karticu ali ne radi overclocking a ne prikazuje ni na koliko radi gpu/mem. Pitanje je koliko ce moci da se overklokuje.
Nije Tacno!!grujicd je napisao(la):Sapphire 9600 Pro koji se kod nas prodaje se razlikuje nesto od onih sa testova po Internetu. Naime memorija je Samsung 3.3ns umesto 2.8ns.
Rage3D Tweak (zadnja verzija 3.8c) prepoznaje karticu ali ne radi overclocking a ne prikazuje ni na koliko radi gpu/mem. Pitanje je koliko ce moci da se overklokuje.
Licno smatram da se 10-20% ubrzanja tesko moze videti golim okom pa me klokovanje ni ne zanima previse, a kartica inace radi odlicno.
Nedjo je napisao(la):...
Nije Tacno!!
Sapphire u svom asortimanu ima jos jednu karticu FireBlade koja ima brzu memoriju, ali za siroko trziste je namenjen upravo model koji nudi domaci dobavljac i koji ima DDR od 3.3ns! Koliko mi je poznato cipove te brzine ce imati svi regularni 9600Pro.
Ne znam tvoj slucaj sa Rage3D Tveakerom, ali ja znam da sam Tog Spphirea clocknuo bez problema na 500/330 MHz koliko je maksimum bez narusavanja vizuelnog integriteta 3D prikaza u svim koriscenim Benchmark programima.
Taj o/c od 100+30 Mhz se itekako vidi i tako o/c-ovana kartica je brza od Medionovog 9600TX!
poz
Nedjo
BTW, slazem se da je kartica zbilja odlicna! :mig:
Inace za overkokovanje Radeona, bilo kojih, preporucujem RadClocker http//www28.brinkster.com/chrisww1942/ . Velicine je nekih 150-200KB, instalira se i integrise u CP, i nema ogranicenja sto se tice frekvencija.
Nedjo je napisao(la):...
Nije Tacno!!
Sapphire u svom asortimanu ima jos jednu karticu FireBlade koja ima brzu memoriju, ali za siroko trziste je namenjen upravo model koji nudi domaci dobavljac i koji ima DDR od 3.3ns! Koliko mi je poznato cipove te brzine ce imati svi regularni 9600Pro.
Ne znam tvoj slucaj sa Rage3D Tveakerom, ali ja znam da sam Tog Spphirea clocknuo bez problema na 500/330 MHz koliko je maksimum bez narusavanja vizuelnog integriteta 3D prikaza u svim koriscenim Benchmark programima.
Taj o/c od 100+30 Mhz se itekako vidi i tako o/c-ovana kartica je brza od Medionovog 9600TX!
poz
Nedjo
BTW, slazem se da je kartica zbilja odlicna! :mig:
Moso je napisao(la):...
Da li je tako klokovana brza od Medinovog 9600Tx overklokovanog ili na difoltu? I uzgred, dajte ljudi konkretne rezultate ako ste vec testirali ove karte jer je izuzetno interesantno poredjenje klokovanog 9500pro i 9600pro…
Uzgred, sta mislite da li ce 9600pro biti brzi od nadolazece 5600 ultra 400/800 ?
DusaN je napisao(la):...
Mozda bi i max mogao da uradi neki slican test, FX5600/ultra vs Radeon9600/pro i da ubaci jos i GF4Ti4200 i Radeon9500pro.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari