Šta je novo?

Stigao - NEC ND-3540A

Gedza

Čuven
Učlanjen(a)
19.10.2000
Poena
860
NEC ND-3540A , a vidim nesto malo ljudi koji su ga probli, na netu ga, nahvalise. Taman za vidend ce biti zabave ... ;)

Poslednja izmena:
Imao sam ovde pre neki dan dva komada. Primetio sam da brze otvara tray :D
Ma daj bre...kakve razlike...sve je isto...jedino sto je na Verbatim 8x odbio da prebaci na 12x brzinu snimanja iako je ponudio na startu. Na 4x i 8x Pi/Po je u rangu sa 108D...koji procenat gore-dole...SVE ISTO!!! :)

A, da, nije isto....3540 je ultra jeftin :)

Poslednja izmena:
Evo review istog.

http://www.cdfreaks.com/article/206/1

.......
Conclusion:

To sum it all up, this is what we can say: “An impressive and improved offering from NEC, but let us wait for the full review to draw any definitive conclusions”.

By using our pricegrabber feature cdfreaks.pricegrabber we found one offer for $79.99. We also found another shop online listing it for $62.99.

Xaver, tamo gde sam kupovao je bio 10e jeftiniji od 109D...

mislim da sam ga video za 50tak € na pc berzi. hajde da cujemo utiske :)

MP cena je oko 57e (+-2e).

Evo ja sam uzeo par komada za prodaju. Na jednoj masini narezao Verbatimov DVD sa 4x - super ga cita - znaci da je dobar ;)

Kakav je zaista - vreme ce pokazati - meni deluje isto kao i prosli model - sem ocigledne razlike u brojki :d

pitanje:

Imam Pioneer 108 a uzeo bih recimo ovaj nec3540 za drugu masinu pa me zanima u poredjenu ako je nec bolji od pioneer da ga zadrzim i bacm u ovu drugu nec-a??

posto se pojavljuju u isto vreme, nadam se sa slicnim cenama, sta mislite:

3540 vs. 1673 vs. 1693 ?

Dajte misljenja, pa da kupujemo... :smoke:

poz

Ajde ljudi kako se pokazao? Ustvari, kako cita diskove, to ste valjda mogli da isprobate do sada, posto je to, jelda, ineresantno? Znamo da je 3520 dobro rezao ali extra lose citao, pa me samo zanima jel TO sad ispravljeno?

Evo ja ga uzeh, trenutno imam samo TDK diskove (002) sertifikovane na 8x koje ovaj Nec guta ko uzinu, sa zadovoljstvom, na 16x reze savrseno citljive diskove, bez read errora. Nisam testirao citanje, nemam trenutno vremena za to, medjutim, sve sto sam mu poturio procitao je bez mnogo muke. Pretpostavljam da problemi nastaju sa citanjem onih diskova koji su slabije ocuvani, izgrebani ili cak osteceni. Sa normalnim diskovima stvarno nema problema sto se citanja tice.

Uzeo sam ga krajem prosle sedmice.
Posto mi je prvi DVD uredjaj u masini, nemogu da pricam o nekom vajnom iskustvu ali sve sto sam stavio u njega procitao je bez problema (vecinom filmovi, par data diskova).
Sto se rezanja tice OK je i po pitanju kvaliteta i po pitanju odsustva buke. Ako neko ima predlog za neki program kojim bi ga testirao, slobodno nek postuje pa cu javiti rezultate.
Poz.

Rezultati cdspeed2000 (tnx Lukija).
Data disk je Verbatim 8x, stvarno neznam gde je bio narezan. Kad uporedim sa rezultatima koje dobijem za disk koji sam narezem, dobijem otprilike iste rezultate.
Drugi disk (film) je jedan od onih kupljenih na kiosku.

Prilozi

• dataDVD.JPG
    dataDVD.JPG
    67.9 KB · Pregleda: 246
  • film.JPG
    film.JPG
    69.8 KB · Pregleda: 216
Poslednja izmena:
Dobro, nisi skenirao disk quality vec samo brzinu citanja. Nije lose za film (dostigao skoro 8x za <3.5GB disk, obzirom da drajv ima riplock dok se ne stavi hakovan firmware.

da pitam jos jednom:

jel vredi toliko da menjam DVR-108 za NEC-3540 ?

odgovor zavisi od toga za koliko mozes da prodas stari 108D i koliko treba da das za
Novi 3540 koji ce ti raditi manje vise isti posao (rezanje i citanje DVD-ova).

@xaver
Po kvalitetu su valjda bliski. Meni bi jedini kriterijum bio istek garancije za 108-cu. Ako je blizu, stavljaj je u tu drugu masinu, ako nije zadrzi je.
Ovaj model Nec-a se tek pojavio, a ako ti bas zatreba, moze da se nadje za <5000 din. Poz.

Poslednja izmena:
xaver je napisao(la):
da pitam jos jednom:

jel vredi toliko da menjam DVR-108 za NEC-3540 ?

Iskreno, ne vidim zasto bi to radio? Mislim da je jedina prednost novog Nec-a u brzini rezanja DL diskova (8x za +), mada je to trenutno samo prednost na papiru posto nigde nema doticnih medija. Ako ti taj pioneer nije na izdisaju (narezano puno diskova), nema nikakve potrebe za tim.

Naravno, mozes i da uzmes dodatni rezac, pa da imas dva komada, gde ce jedan pretezno da sluzi za citanje (recimo taj pioneer kao dobar citac), a drugi pretezno za rezanje, onda mislim da mogu da preporucim ovaj Nec kao solidan rezac.

Disk Quality test

U attachment-u je prikaz DVD-R koji sam narezao u samom nec-u (sto se i vidi, jel'). Disk je Verbatim, narezan na svojih max 8x.

E da, sto se tice obicnih "kompakt CD diskova" :) rezac se pokazao kao solidan i po pitanju citanja i po pitanju rezanja.

Prilozi

• data-DQ.jpg
    data-DQ.jpg
    64 KB · Pregleda: 182
cela prica je sledeca:
Imam tri kompa, dva kod mene i jedan kod roditelja. Treba da uzmem combo/dvdrw za njih pa sam namerio da uzmem bas ovaj NEC, njima bi bio dovoljan i combo ali reko zbog relativno bliske cene da uzmem dvdrw. E sad ako je NEC nesto bolji od Pioneera 108 (koji radi bez greske) dacu njima pioneera a uzeti sebi nec-a.

Inace ne bih to radio da je do mene vec se ukazujem prilika....

Da sam na tvom mestu, zadrzao bih u svojoj masini Pioneer.
Za Nec, kao sto sam pominjao, nemam nikakvu negativnu rec, ali 108-ica je 108-ica ;)

Poslednja izmena:
znam da nije za ovaj tred ali je ima neko sa foruma da ga diluje?
uzeo bih...

Pitaj Gedzu koji je i zapoceo topic...

||NeX|| je napisao(la):
I gdje je zaključak? Čita li bolje od 3520A ili je to isto samo drugo pakovanje?
ovo i mene zanima!

i moze li neko da prokomentarise onu sliku sto covek okaci sa quality prikazom? Da li je ovo puno pi gresaka? i da li su ove donje (zelene) c2 greske?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno