Šta je novo?

Stigao "Konan 6600"

• Začetnik teme Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Space

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2006
Poena
740
Ispolirao blok do ogledala zajedno sa cipset kulerom,zatim zamenio tecnost sa novom ELF(za trkacke automobile u donosu 25% antifriz-75% deslilovana voda).Namazo dva tanka sloja AS5 paste i na kraju izmaltretirao Yotija preko koga sam dosao do ovog primerka,na cemu mu se srdacno zahvaljujem.Sve testove koje budem radio na njemu kacim kroz max. 3 nedelje gde cu "nadam se" postati vlasnik i jedne vrhunske memorije,sa kojom bi pucao sigurno preko 4Ghz,sto i obecavam svima vama moji drugari.A sad samo za pocetak jedan mali klok bez podizanja ni jednog vitalnog napona.

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=112930

PS.Zanimljivo je i to da temperatura u idle rezimu ne prelazi 38C-39C,ali onih koje pokazuje *******a sekira,dok je temperatura na 3.3GHz bila za oko 3-4C veca,i sve to na sobnoj temperaturi od 28C!

Poslednja izmena:
Svaka cast na novom procesoru(i pogotovo ovim niskim temperaturama) i zeljno iscekujem nove oc rezultate.

Poslednja izmena:
Ja sam racunao na neki E6700 na 4GHz, jer ima 10x multiplier i jos da ASUS P5B Deluxe da 400MHz FSB, ja zadovoljan 😀

Pa nisi valjda samo ti uzeo Core 2 Duo, gde su ostali sa rezovima i utiscima? A sumnjam da ces izvuci vise od 3,9 GHz :trust:

Poslednja izmena:
Nikada nisam ni sumnjao u tebe, bice tu i vise od 4Ghz siguran sam 🙂

Krpimo se nekako 🙁 bice od nedelje, barem u mom slucaju 🙂 😀

Poslednja izmena:
Spacemaster je napisao(la):
Ispolirao blok do ogledala zajedno sa cipset kulerom,zatim zamenio tecnost sa novom ELF(za trkacke automobile u donosu 25% antifriz-75% deslilovana voda).Namazo dva tanka sloja AS5 paste i na kraju izmaltretirao Yotija preko koga sam dosao do ovog primerka,na cemu mu se srdacno zahvaljujem.Sve testove koje budem radio na njemu kacim kroz max. 3 nedelje gde cu "nadam se" postati vlasnik i jedne vrhunske memorije,sa kojom bi pucao sigurno preko 4Ghz,sto i obecavam svima vama moji drugari.A sad samo za pocetak jedan mali klok bez podizanja ni jednog vitalnog napona.

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=112930

PS.Zanimljivo je i to da temperatura u idle rezimu ne prelazi 38C-39C,ali onih koje pokazuje *******a sekira,dok je temperatura na 3.3GHz bila za oko 3-4C veca,i sve to na sobnoj temperaturi od 28C!
Samo napred!

Yoti je napisao(la):
A sumnjam da ces izvuci vise od 3,9 GHz :trust:

To mislis zbog ploce koja ne moze da ostvari visok FSB or something else ? 🙂
Jel E6600 ima mnozilac 9 (2.400/266=9,022) ?

Poslednja izmena:
Spacemaster, staq fali onom tvom Apaceru? 🙂
A taj Kokos jel i on ima Conroe, pa se ceka sa rezovima ili... ? 🙂

colt je napisao(la):
Spacemaster, staq fali onom tvom Apaceru? 🙂
Nista sem sto sam ga prodao,a sve mi sljaka na 256Mb rama cisto kako bi mi sistem bio aktivan,inace problem je sledeci!
1.Kada je na BAD AXE ativan(default) strap od 1066Mhz,max magistrala koju sam postigao na ovom strapu je 422MHz,i sto je veoma bitno moze se spustati mnozilac za memoriju na 400Mhz,ali onda ne mogu da pogodim memoriju da bude blizo 800MHz(u mom slucaju blizo 640MHz,sto je krajnje malo),ako npr. postavim mnozilac za memoriju na 533MHz(1:1),onda mi memorija ode ptreko 800MHz(u mom slucaju preko 840MHz,sto memorija ne moze da izdrzi,jer joj je max 810MHz) i zbog toga mi treba brza memorija!

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=113513

2.Kada se postavi strap na 1333Mhz,javlja problem gubitka performansi,ali i nemogusnos koriscena mnozioca za memoriju na 400MHz, a polazeci nekom logikom na strapu 1333MHz trebao bi ocekivati stabilnih 440-450Mhz kada je magistrala u pitanju,pa mi i zbog tog razloga treba memorija koja ce raditi priglizno oko 1000MHz,kako bi izvukao max iz cele platforme.
A koliko obecava ovaj procesor pogledajtre sliku dole!

For Animan .
Druze trebao bi da padne jedana ovakva memorija G.SKILL 2GB 6400,ali videcemo koliko mi to bude dozvoljavao buget 😉

Prilozi

• DSC00128.webp
    DSC00128.webp
    54.7 KB · Pregleda: 93
Poslednja izmena:
Molim te mi reci sta je strap 🙂
Ako stavis memoriju u odnosu 1:1 sa FSB-om koji je kod Core2Duo 1066 MHz, na kojoj frekvenciji treba da radi memorija da bi bilo sinhrono sa magistralom?

Poz!

colt je napisao(la):
Molim te mi reci sta je strap 🙂
Ako stavis memoriju u odnosu 1:1 sa FSB-om koji je kod Core2Duo 1066 MHz, na kojoj frekvenciji treba da radi memorija da bi bilo sinhrono sa magistralom?

Poz!
Samo procitaj sve sto je napisano,ali pazljivo😉
Znaci,ako je sve na defaultu,a pritom koristis memoriju koja sljaka na 533MHz,podiznjam FSB-a na 400Mhz memoria tada treba da radi na efektivnih 800MHz(1:1)prosto:d
PS.Spoji dva posta u jedan,mnogo zuris sa tim postovima,i mnogo ih nagomilavas,to se nece svideti nasim moderatorima,pripazi😉

Poslednja izmena:
Stari cestitam na shopingu i zelim puno uspeha u prelazenju 4ghz :wave:

Hvala druze,nadam se da nece biti mnogo problema da bi se presla ta granica😉

Zamisli da se Conan sa 14 stage pipeline-om klokuje pa jos malo kao Netburst sa 30+ :eyebrows: .Zaista impresivno,nadam se da ces uspeti 🙂.

Poz

ivanbo2003 je napisao(la):
Zamisli da se Conan sa 14 stage pipeline-om klokuje pa jos malo kao Netburst sa 30+ :eyebrows: .Zaista impresivno,nadam se da ces uspeti 🙂.

Poz
Nadam se i ja ,a jedina stvar koja me plasi je ta sta ako on moze i preko recimo 4.2Ghz,na vodi,a meni ploca to nedozvoljava.Ove danas 965X(Asus,Gigabye),nisu pozdane neke idu i do 530Mhz,kada je rec o FSB-u,a neke nece ni da beknu prekio 350MHz,stvarno lutrija.Sto se tice BAD AXEntija svaki ide od 390-410MHz,nisam pametan,ako budem menjao plocu dobro cu da razmislim.Pozdrav:wave:

Poslednja izmena:
Realno, nemas potrebe preko 4GHz osim bragging around 😀.
Ako neka aplikacija/igra ne moze da radi na 4GHz Conroe-u e onda ne treba ni da postoji

Nadam se i ja ,a jedina stvar koja me plasi je ta sta ako on moze i preko recimo 4.2Ghz,na vodi,a meni ploca to nedozvoljava.Ove danas 965X(Asus,Gigabye),nisu pozdane neke idu i do 530Mhz,kada je rec o FSB-u,a neke nece ni da beknu prekio 350MHz,stvarno lutrija.Sto se tice BAD AXEntija svaki ide od 390-410MHz,nisam pametan,ako budem menjao plocu dobro cu da razmislim.Pozdrav:wave:

Znam dilema je dok ne probas.Valjda ce taj BadAxe da polsuzi sto ti je u "moja masina".Koliko sam video na drugim forumima ,vrlo pouzdana ploca(osim par glitch-eva u nekim revizijama bios-a).

Aj pa sa srecom ,da ostvaris preko 4GHz :wave:

colt je napisao(la):
Realno, nemas potrebe preko 4GHz osim bragging around 😀.
Ako neka aplikacija/igra ne moze da radi na 4GHz Conroe-u e onda ne treba ni da postoji
Nije poenta da on radi na 4GHz i preko(radice za svaki dan na 3.6GHz)nego sama zelja da se predje ta granica zagolicace svakog overklokera,i svakog ko se oseca tako.
Sta je strap i sta je problem kad je on u pitanju naci ces odgovore ovde http://www.xtremesystems.org/forums/ ,ali samo polako nemoj da zuris.Pozdrav😉

Poslednja izmena:
radice za svaki dan na 3.6GHz
kao moj :d

svaka cast za rezultat :wave:

Nazad
Vrh Dno