Šta je novo?

Stigao Colin McRae Rally 04

Onaj video mi ledi krv u zilama, medjutim nigde nevidim datum sem onog April 2004. Preorder and stuff... Jel nasao neko neki dl?

shtaps je napisao(la):
Onaj video mi ledi krv u zilama, medjutim nigde nevidim datum sem onog April 2004. Preorder and stuff... Jel nasao neko neki dl?

po svemu sudeci, uskoro..... :-devil-: :-devil-: :-devil-:

poz

deki30

drapin je napisao(la):
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=37498

Thread je neko vreme bio i sticky, zamisljen je kao "zvanicni" i jedini ;) :) , pa bi bilo lepo da se svi daljni komentari skupe zajedno na to jedno mesto, ako ni zbog cega drugog a ono zbog lakse preglednosti informacija i svega sto je vezano za CMR 04.

Da to sad kad si ti otvorio thread!!! a sto je otvoreno 20x istih za FarCry,Splinter Cell i ostale igre to nikom nista,a?
:mad: :mad: :mad:

E shto volim ove threadove "stigao je"....Gde je bre stigao ? Nema ga ni u prodavnicama :)

driver je napisao(la):
E shto volim ove threadove "stigao je"....Gde je bre stigao ? Nema ga ni u prodavnicama :)

ima ga u nforce prodavnici.... :D :d :p :smoke:

poz

deki30

A gde si video tamo add to cart ? :)

Igra stize sutra uveche btw :)

...ma, u pravu si, 100%, oko 22:05:00 :banana: :banana:

P.S. malo sam bio neprecizan, nije nforce prodavnica, vec nforce izlog... :guitar:

poz

deki30

Milan82bh je napisao(la):
Da to sad kad si ti otvorio thread!!! a sto je otvoreno 20x istih za FarCry,Splinter Cell i ostale igre to nikom nista,a?
Ma nema nikakve veze ko je otvorio thread, nego se tamo vec govori o tome kada izlazi pa mi je bilo logicno da se tamo i "obznani" da je izasao. Ali nije nikakvo moranje - kao sto vidis thread nisam zatvorio.

A inace ja se razumem u voznje i taj segment se trudim da odrzavam u kolikom tolikom redu u ovoj Games sobi, ako nista drugo barem linkujem medjusobno razne slicne thread-ove. Te druge igre koje si naveo ne znam ni sta su, iskreno receno, pa ne mogu isto da radim i za njih, ali ako ima neki drugi mod koji njih poznaje i koji zeli da radi slicnu "konsolidaciju" thread-ova, mozda ce biti slicno uradjeno i po pitanju tih igara, sto da ne, i naravno bez obzira ko pokrece koji thread.

Osim toga, "problem" (ako se tako uopste moze nazvati ) otvaranja thread-ova o istim ili vrlo slicnim temama ili postavljanje pitanja na koje je vec mnogo puta odgovoreno je opsti i prisutan na celom forumu, razlozi zbog kojih se to desava su razni i treba imati za njih razumevanja...uglavnom.

ja samo da dodam u vezi CM relly04 da se demo, ako nekoga to uopste zanima, moze naci na CD-u uz novi casopis DIGITAL!!!!!(br. 29)

kako vama stize uvece, meni stize nesto posle 15h... valjda je moj postar brzi :D

Miroslav je napisao(la):
kako vama stize uvece, meni stize nesto posle 15h... valjda je moj postar brzi :D

koliko se u tu problematiku razumem, postar krece oko 16:05, a stize oko 22:05 :d

poz

deki30

Jes da ovo nema veze sa colinom ali prosli put mi je upalilo :)

MILANEEEEEE JAVI SEEEE NA PM BREEEEEEE :p

Nish' od colina za vecheras, EON je nashao bash sad da se s*ebe :)

Posle trodnevnog simpozijuma da li je stigao ili nije...bilo bi vreme za prve utiske:
fizika, grafika, zhtevnost... Ajmo "drajveri" !

golub je napisao(la):
Posle trodnevnog simpozijuma da li je stigao ili nije...bilo bi vreme za prve utiske:
fizika, grafika, zhtevnost... Ajmo "drajveri" !

Kod mene stigao,javljam utiske kroz koji sat,dan :d

Kod mene stigao,javljam utiske kroz koji sat,dan :d

I to je to 4 cd-a a pitanje je zasto , cudi me da su cekali toliko ,grafika i teksture su suvise plasticne ,boje su apsolutno nerealne i blize su konzoli nego PC-u.
Fizika jeste poboljsana ,aktivna shasija i delovi koji otpadaju jesu zanimljivi ,pogotovo voznja bez guma , medjutim drvece je i dalje dvodimenzionalno ,trava je gora cak i od trave u Kotor-u.
Po meni ostaje jedino da se vidi da li ce igra dinamicki osvojiti igraca na duze staze.
Posle Farcry-a tesko je videti nesto ovako prosecno i bledo.

Poslednja izmena:
Je..m ti FarCry, upropasti nam sve igre u naredna tri meseca!
Salim se, ali izgleda da su konzole postale definitivno osnovna platforma za rally simulacije i tako ce biti ubuduce... PC verzije su postale nusproizvod.

Sigurno se ovih par meseci nisu mrcvarili sa teksturama i modelima drveca da bi njima castili PC pirateriju...

Ma daj bre laki, koju to grafichku imash ? :) Drvece je ostalo '2D', ali je uradjeno odlichno, trava je takodje odlichna, i svi objekti sa strane...Ovo je reli, grafika ne moze nikako da bude kao u FarCry, i do sada nisam video auto simulaciju sa toliko 'nepotrebnih' objekata....Prvi utisak je odlichan, napokon kompletan reli...

Poslednja izmena:
Evo...posle mnogo sati gubljenja vremena konacno da se i ja javim!
Iskreno,nije mi se svideo ni drugi ni treci deo vise sam forsirao VR3 i ostale igre tog tipa,ali cetvrti deo me je iznenadio.Sjajna igra,sigurno mnogo bolja od predhodnih delova,opet kazem ne znam kakav je treci deo bio ali ovo svakako niko ne treba da propusti.Najbolje uradjen rally do sad.....dok ne izadje RB Rally!! :p

Poslednja izmena:
Ok za grafiku i drvece i lisce,i grancice i barice i neba i kucice,nego jel moze neko da kaze kakva je fizika,ocecsaj voznje i brzine,modeli automobila,staze....

Evo...posle mnogo sati gubljenja vremena konacno da se i ja javim!
Iskreno,nije mi se svideo ni drugi ni treci deo vise sam forsirao VR3 i ostale igre tog tipa,ali cetvrti deo me je iznenadio.Sjajna igra,sigurno mnogo bolja od predhodnih delova,opet kazem ne znam kakav je treci deo bio ali ovo svakako niko ne treba da propusti.Najbolje uradjen rally do sad.....dok ne izadje RB Rally!! :p

Jaoj. Pa to znaci da mi koji ne volimo V-Rally mozemo samo da placemo kad budemo pokrenuli Colin 4 ? :d

Calibra 4WD je napisao(la):
Ok za grafiku i drvece i lisce,i grancice i barice i neba i kucice,nego jel moze neko da kaze kakva je fizika,ocecsaj voznje i brzine,modeli automobila,staze....

Pa to smo valjda apsolvirali :) Najbolja fizika, zvuk, atmosfera, pogotovo u cockpit pogledu...

Pa tesko da neko moze da primeti lose renderovanu granu ili znak dok se na tri tocka pri 180 km/h bori da ostane na stazi.
Jesu li konacno poboljsali podrsku za volan?
@driver: Jesmo apsolvirali smo: "....pogotovo u cocpit pogledu" je u ETCC modu. Tamo gde si ti obecao da ces nam pokazati svoje umece ali ti pobeze u ove arkadice gde je bitno dali su na znaku pored puta nazubljene ivice ili nisu.
Kad smo vec kod znakova: jesu li konacno promenili materijal za izradu pa umesto armiranog titanijuma koriste lim/gvozdje kao sav civilizovan svet?
Ako jesu pogazicu sve znakove na svim stazama da nadoknadim one koje nisam mogao u prethodne 3 verzije.

edit by Miroslav: nema prozivanja, drzite se teme...

Poslednja izmena od urednika:
Da se vratim na Colin-a:
Colin je graficki ispod proseka ,bio je i ostace , to je moje licno mishljenje (malo pixel s. ,malo vertex s. , tu i tamo koja tekstura, e tu jeftinu kartu uspeha nece meni podvaliti) ,
da sam je kupio jako bi se razocarao ,ovako ostace u kolekciji , bice prijatelja i rodjaka koji ce zeleti malo da se izigraju njime.

Igracki ima pristojan interfejs ,dinamika mu je brza ali nedovoljna ,kola su u pokretu i slajdovanju izuzetno troma ,krivac za tromost kola je verovatno neizbezan kompromis zadrzavanja tastature i nezbezne cinjenice da tastatura volan okrece momentalno i bez osovine ,igra nije pravljena da iskljucivo podrzava analogni pokret ili volan.
Drvece je izuzetno bitno ,staze su izuzetno uske ,tako da je drvece na vecini staza u prvom planu ,pogotovu u bilo kom kontaktu sa njima. Microsoft-ov rally ima 3d drvece i graficki je mnogo upeglaniji ,generacijski je slabiji ali iako pravljen starijim 3d trikovima ostavlja bolji vizuelni utisak.
Mojim ocima ne prijaju presharene boje koje se pojavljuju u Colin-u.
Situacija u kojoj uletim direktno u duboku travu je vishe nego losha i kvari vizualni osecaj, baci pogled na travu u Farcry-u ili Kotoru (koji ne vazi za igru sa perfektnom grafikom).

Jedno pitanje da li je moguce da covek ima svoje misljenje i svoj izbor , makar on bio i u krivu.
Lepo bi bilo da mi objasnis gde sam to u krivu i sta to lepo nisam video ,mozda me oci varaju ili sam previshe podigao moje norme i minimalne vizuelne granice koje od sada shvatam prihvatljivim.
Ali uljudnim i lepim tonom ,unapred, hvala.

Mi ochigledno onda prichamo iz totalno drugachijih uglova...Vec sam rekao da ne mozesh da ochekujesh grafiku iz Farcry, a na kraju to i nije bitno...Shto se tiche detalja, igra je do sada najjacha, microsoftov rally je na prvom mestu obichna glupost, a na drugom nema ni blizu onoliko objekata kao shto ima Colin....Ali colina mozesh da igrash i na MXu vrlo lepo, dok na jakim kartama leti sve u high i full AA i AF...Ne kazem ja da su trava i drvece savrsheni, ali iako su 2D, ako se ne zalepish za drvo i bash zagledash kakvo je, u prolazu dok vozish, sve izgleda odlichno....Puno detalja, objekata, trave nikad nije ni bilo takve u rally voznjama, staze su u voznjama uvek bile siromashne i sve iste, dok to ovde nije sluchaj...preshao sam sve zemlje, i u svakoj zemlji, staze se medju sobom totalno razlikuju, tako da je interesantno, i nikako ne moze da dosadi ni sa te strane....Ali ono zashto je ova igra dobra, je sama fizika i zvuk, i teshko da ce je i xpand rally ili richard burns dostici...Pogledaj recimo taj Xpand rally, ima savrshenu grafiku, po meni bolju od farcry koji inache nishta nema osim puno poligona i efekata, dok grafika izgleda dechije sa nerealnim bojama i texturama...Ne znam shto svi na farcry gledaju kao neko vanserijsko grafichko ostvarenje...Ali na kraju, sve mi se vishe chini da su u Xpandu ishli primarno na grafiku, a sve ostalo zapostavili, tako da ce to izgleda biti samo josh jedan reli...Odvozi malo CMR4 iz cockpita po svim stazama i vremenskim uslovima, bolje atmosfere sigurno nigde nema...

Nazad
Vrh Dno