Šta je novo?

Stigao Abit AN7!

• Začetnik teme Začetnik teme Daka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Daka

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2004
Poena
601
Dakle, kao sto pise u naslovu.
Video sam u cenovniku Belcomputersa, cena prava sitnica 101e!
Bas me zanima kakva je (sto se tice OC-a, naravno) u odnosu na NF7-s!?
Bilo bi lepo kada bi vi koji mozete da testirate, birate primerke OTKRIJETE do koliko ide FSB onih najboljih primeraka, a do koliko ovih ostalih koje delimo mi, obicni smrtnici?

Postoje NH7 koji sa lakocom idu na 250+ MHz kao i onih koji se vec na 210 muce.
Ne tvrdim, ali verujem da ce isto biti i sa AN7.
Dakle, kao i uvek, "sve je do primerka".

Sasa je napisao(la):
Postoje NH7 koji sa lakocom idu na 250+...
A koje su to "NH7" ploce?
Jel' to neki mix NF7 i BH7 ploca? :d 😀

Poslednja izmena:
Aco, 'oćeš li ovu ploču "propuštati kroz šake" ?

ivo.r je napisao(la):

Nisam jos nacisto, bojim se da se ne uhvatim za neki primerak koji ide na 300 MHz-a FSB-a, pa posle da odgovaram za smrtni slucaj na forumu, od srcke (Car). :d:d

Aca je napisao(la):
Nisam jos nacisto, bojim se da se ne uhvatim za neki primerak koji ide na 300 MHz-a FSB-a, pa posle da odgovaram za smrtni slucaj na forumu, od srcke (Car). :d:d

Pa dobro, prvo ga psihički pripremi. 😀

Sasa je napisao(la):
Postoje NH7 koji sa lakocom idu na 250+ MHz kao i onih koji se vec na 210 muce.
Ne tvrdim, ali verujem da ce isto biti i sa AN7.
Dakle, kao i uvek, "sve je do primerka".
A ona fora, prvi komadi su zlatni... a posle dolazi sve i svasta ? :crash:

ivo.r je napisao(la):
'Oce, naravno... prvo ce da je "propusti kroz sake", ustanovi da moze do 280 MHz... a onda ce da je prosledi meni, da bih potom ja *ustanovio* da ustvari moze do 310 MHz! :d :d :d

CAR je napisao(la):
'Oce, naravno... prvo ce da je "propusti kroz sake", ustanovi da moze do 280 MHz... a onda ce da je prosledi meni, da bih potom ja *ustanovio* da ustvari moze do 310 MHz! :d :d :d

CARE ja u komšijia Acu ni ne smem da posumnjam :d

ivo.r je napisao(la):
CARE ja u komšijia Acu ni ne smem da posumnjam :d

I ne treba da sumnjas, 😉 neces valjda da slusas tog najveceg spamera medju pacerima. :d:d

Au, ala ovaj Car bode oci Aci 🙂 Aco, da sredimo mi lepo da ga banuju, mnogo se *****ava 🙂

"najveceg spamera medju pacerima"

Ha ha ha

delimir je napisao(la):
Au, ala ovaj Car bode oci Aci 🙂 Aco, da sredimo mi lepo da ga banuju, mnogo se *****ava 🙂

"najveceg spamera medju pacerima"

Ha ha ha

Kakvo bre banovanje, 😀 to je moj sticenik, samo moram povremeno da ga spustam na zemlju, :wall: kao i svaki mladunac misli da sve zna. :d:d

Prema onome sto moze da se procita na mnogim testovima po net-u, ova ploca je nesto bolja od NF7-S (opet ide ono od primerka do primerka, neki nisu mogli ni na 220 FSB) ali kad postoji DFI mislim da je zaludno zezati se sa ovom plocom (pogotovo u overklokingu).

maxer je napisao(la):
Prema onome sto moze da se procita na mnogim testovima po net-u, ova ploca je nesto bolja od NF7-S (opet ide ono od primerka do primerka, neki nisu mogli ni na 220 FSB) ali kad postoji DFI mislim da je zaludno zezati se sa ovom plocom (pogotovo u overklokingu).

Gdje kod nas ima tog cuvenog DFI-a; ili preciznije gdje ima Infinty modela (dosta bolja cijena)!

Zekiyu je napisao(la):
Gdje kod nas ima tog cuvenog DFI-a; ili preciznije gdje ima Infinty modela (dosta bolja cijena)!
To pitaj Simpsona ili CAR-a.

Samo jos da vidim tog nekog koji ce da iskesira 150€ za DFI. :d:d

Aca je napisao(la):

Pa žrtvovaće se valjda neko.... :d

Aca je napisao(la):
Ma i više je koliko se sećam, preko 160, al dobiješ i ranac :d

Aca je napisao(la):
Postoji i Infinity model koji je bez onih besmislica i dosta je jeftiniji!

maxer je napisao(la):
Prema onome sto moze da se procita na mnogim testovima po net-u, ova ploca je nesto bolja od NF7-S...
Bolja? Ja gde god sam gledao, bila je *gora*.

Daj neki link za te testove, daj neki FSB.

CAR je napisao(la):
Bolja? Ja gde god sam gledao, bila je *gora*.
Daj neki link za te testove, daj neki FSB.
Tacno je da je na nekim testovima bila i GORA :smash:
Pojma nemam kod koga je bila bolja a kod koga je gora. Evo ti adrese koje imam u history listi a vezane su za AN7:
http://www.hexus.net/content/reviews/review.php?dXJsX3Jldmlld19JRD02ODE=
http://www.hardocp.com/article.html?art=NTU3
http://www.exclaim.de/tests/artikel/64_1/Abit-AN7-OC-Test.html
Mada sam siguran da sam imao jos najmanje jedan link ali nisam ga pronasao.

Poslednja izmena:
Plocu sam nabavio pre neki dan, prvi ustisci: ploca pruza veci komfor za OC, napon za memoriju ide do 3.2V, za chipset do 1.75V, naponi za CPU idu po cudnim koracima, nije kao na NF7-S po 0.025V. Dobra osobina je citanje temperature iz CPU-a a ne preko termistora, zatim ocitavanje temperature ispravljacke sekcije. Zatim, moguce je zapamtiti 4 profajla za podezavanje BIOS-a, oni cak ostaju kada se flashuje BIOS i kada se uradi clear CMOS. Jedna dobra fora je regulacija broja obrtaja za fan na NB i na CPU, definisu se gornja i donja temeratura i voltaze na vantilatoru respektivno. Voltaza se krece linearno izmedju te dve temperature, preko toga zakucava na max definisanu a ispod toga na min definisanu. Napon moze fino da se podesava. Takodje je moguce OC iz windowsa ali ne ide najglatkije. Recimo kada sam stavio napona za memoriju na 3V , sve je pocelo da brljavo. Kasnije sam ustanovio da ploca ukljucuje neki alarm kada stavimTwinMOS na 3V (MTec chipovi - citaj, socijala). Ocitavanje napona je mnogo bolje nego na NF7 tako da 12V nije 11.67 vec 12.1 (Chieftec). Pored toga, postoje i sitni problemi sa BIOS-om, recimo 1.4 BIOS ima bug, ne mogu da shutdownujem masinu, slicne probleme sam nasao na Abitovom forumu. Trenutno drzim 1.3 BIOS koji opet ima neke bubice, u sred rada mi se ukljucuje neki alarm, verujem da je isti problem kao i sa NF7 i alarmom za broj obrtaja. I jos jedna opaska, NF7 se cini brzim na istom FSB-u. Recimo 220MHz sam mogao da izguram sa ostrim setovanjima na NF7 dok na AN7 moram da stavim CAS2.5. Max oc jos nisam probao, to cu kada dodjem sa odmora.

maxer je napisao(la):
Tacno je da je na nekim testovima bila i GORA :smash:
Pojma nemam kod koga je bila bolja a kod koga je gora. Evo ti adrese koje imam u history listi a vezane su za AN7:
http://www.hexus.net/content/reviews/review.php?dXJsX3Jldmlld19JRD02ODE=
http://www.hardocp.com/article.html?art=NTU3
http://www.exclaim.de/tests/artikel/64_1/Abit-AN7-OC-Test.html
Mada sam siguran da sam imao jos najmanje jedan link ali nisam ga pronasao.
Hmmm... pa dobro, nekih 240-ak na jednom testu, 220 na drugom i 210-215 na trecem... OK, jeste meni to malo (sada), ali kad se setim starih testova NF7-ice, gde nije isla preko 220-230, a i to tesko modovana - cini se OK na prvi pogled.

Ma, mozda sam ja samo razmazen! 😀

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Hmmm... pa dobro, nekih 240-ak na jednom testu, 220 na drugom i 210-215 na trecem... OK, jeste meni to malo (sada), ali kad se setim starih testova NF7-ice, gde nije isla preko 220-230, a i to tesko modovana - cini se OK na prvi pogled.
Ma, mozda sam ja samo razmazen! 😀
Mislim da ti i ja nemamo razloga da razmisljamo o ovoj ploci (pored kvaliteta koji imamo u svojim masinama). Jedino bih razmisljao o DFI ali meni to mnogo i ne vredi zbog Samsung DDR400 memorije dok si ti ipak u poziciji da mozes da iskoristis potencial DFI ploce.

P.S.
Ustvari najpametnije bi bilo samo nabaviti AMD XP-M 2500+ ako se slucajno pojavi i da sa ovim Tt-12 mozda postignemo 2600MHz za svaki dan (do 1.8V).

Poslednja izmena:
maxer je napisao(la):
P.S.
Ustvari najpametnije bi bilo samo nabaviti AMD XP-M 2500+ ako se slucajno pojavi i da sa ovim Tt-12 mozda postignemo 2600MHz za svaki dan (do 1.8V).

Najpametnije bi ti bilo da lepo zadrzis taj 1700+@2450mhza i da ne bacas pare bezveze :d vec da kao covek sacekas i uzmes nesto sto ce stvarno znaciti razliku, tipa Atlon 64 ili sta vec bude doslo, a da stvarno znaci nesto...🙂

OptiPlex je napisao(la):
Najpametnije bi ti bilo da lepo zadrzis taj 1700+@2450mhza i da ne bacas pare bezveze :d vec da kao covek sacekas i uzmes nesto sto ce stvarno znaciti razliku, tipa Atlon 64 ili sta vec bude doslo, a da stvarno znaci nesto...🙂
Tu si potpuno u pravu 🙂

Nazad
Vrh Dno