Šta je novo?

Stiže i HD5830 :)

Poslednji NVidia cipovi koje je bilo moguce otkljucati su bili NV40 (kartice iz 6800 serije) - ako se dobro secam najcesce 4 Pixel i i 1 Vertex pipeline (12/5 na 16/6), ali mi se cini da je bilo i drugih mogucnosti.

Sto se ATI-ja tice, mislim da su to bile X800GTO karte, koje je bilo moguce prepravljati u X850XT. Da ne trazim sada koji je to cip... R420/480 ili tako nesto

Svaka cast na pamcenju tj. memoriji 😉

He he, dobra stara vremena.
Pa mnogo bi bilo od AMD-a. Em se Athlon X2/X3 otključavaju u X4 i + postoji šansa da se aktivira L3 cache, pa sad još i 5830 da se otključava u 5850!!! 🙂

XFX 5830: http://techreport.com/discussions.x/18604

card-full.jpg

Od hype-a kao novom best buy, ispade 5830 crna ovca 5xxx familije

Za te pare se uzme 5750 Crossfire koji pokida tu 5830....

Sad mi Meda dade dobru ideju...
Da li, osim boljih performansi, 5750CF daje i duplo bolju teselaciju, nego recimo 5830 ili 5850 ?
Posto bi u principu to bila dva fixna teselatora protiv jednog...

Sad mi Meda dade dobru ideju...
Da li, osim boljih performansi, 5750CF daje i duplo bolju teselaciju, nego recimo 5830 ili 5850 ?
Posto bi u principu to bila dva fixna teselatora protiv jednog...

Upravo tako, slicno pitanje sam postavio u Fermi temi, zanimalo me je kako se u teselaciji gtx480 nosi sa 5970. E sada, CF ima svoje mane, veca potrosnja, samim tim skuplje napajanje ti treba, bolja ploca, zavisis od CF profila...

Pogledaj ovaj link:

http://www.overclock.net/graphics-cards-general/682409-5970-vs-gtx-480-vs-5870-a.html

Meni skalira ekstrra u visokim rezolucijama i najzahtevnijim igrama.... I skor u Unigine Benchmarku mi je kao kod 5870 otprilike....

Upravo tako, slicno pitanje sam postavio u Fermi temi, zanimalo me je kako se u teselaciji gtx480 nosi sa 5970. E sada, CF ima svoje mane, veca potrosnja, samim tim skuplje napajanje ti treba, bolja ploca, zavisis od CF profila...

Pa jeste malo cimanja i zavisis od drajvera, ali nije ni izdaleka toliko komplikovano i nepouzdano kao nekada. Stavise, cini mi se da je sve lakse i uobicajenije.
Puno ploca ima makar 16x+8x slotove. Tu moze bez problema da se bocka neki laksi CF.
A i napajanje nije toliki problem. Naravno govorim o 5750 ili 5770 CF. Tu ti je maltene svejedno da li bodes dve 5750 ili jednu 5850, jer svakako idu 2x6pin napajanja. Malo ce vise vuci CF, ali ne nesto znatno. A sa novim Kataljistima ce jos bolji idle da imaju 🙂
A ko hoce da se upusta u 5870CF recimo, to je svakako vec ozbiljnija stvar...

Pa da meni 600W OCZ tera bez problema, hladno napajanje, ne cuje se, kao dok sam imao 9800GTX+.... I ja mislim da su dosta usavrsili CF jer odlicno skalira, malo me i iznenadilo...

Nazad
Vrh Dno