Šta je novo?

Steti li cest degauss monitoru?

miha

Čuven
Učlanjen(a)
12.01.2002
Poena
620
U pitanju je Samsung 753s.
Problem je sto se brzo namagnetise pa moram da stisnem Degauss.

Da li mu steti sto mu stalno stiskam to dugmence?

Monitor je jos u garanciji (ne jos dugo) pa pitam da li da ga menjam.

Meni je drug imao taj monitor i zvučnik je stajao na jedno pola metra od monitora (Tannoy M1 ili M2, ako je to tačna oznaka...). Dešavalo bi se kada se ujutru upali računar da slika bude zelena i stisne degaus i bude OK...Međutim i kada je pomerio zvučnik dešavalo se isto, tako da je verovatno do kvaliteta Samsunga...

Ja sam jedno vreme imao običaj da pustim Winamp i ugasim monitor. Prilikom svakog paljenja monitora on bi uradio i degaus. Tako je dnevno po par puta "dobijao" degaus pa je zbog toga ili zbog nečega drugog iskrivio sliku, što je rezultovalo poseti servisu...

Međutim neki monitori prilikom svakog paljenja (ne kada su totalno ugašeni, nego i pri resetu računara...) rade degaus...

Takođe negde sam pročitao (verovatno u upustvu za monitor) da razmak između dva degausa mora da bude bar 20 min. tako da verovatno ima neke štetne posledice po monitor...

Taj 753s je u globalu skart tako da ako mozes menjaj za neki jaci model .

753s nije skart nego low end klasa...

Proveri da li ti je dobro uzemljenje u utikacu gde je ukljucen monitor. To moze da bude jedan od uzroka cestog nakupljanja statickog elektriciteta.

Ser_Zile je napisao(la):

Znas li neki bolji za te pare?

Da se ti slucajno ne bavis politikom. Kazes da nesto ne valja ali ne znas sta ima bolje za te pare.

Pazi ovako za te pare nema , ali ipak je taj monitor i dalje los . Znaci doplati malo i nemoj uzeti ni jedan koji je dno ponude nekog proizvodjaca , to je ono sto sam ja hteo da kazem .
Konkretno nemam predlog zato sto se ne opterecujem time jer nemam para da menjam ovu 15"-icu ...

Ser_Zile je napisao(la):

Sinko, Samsung 753s je monitor koji ovu naciju drzi na lvl od 17". Bez njemu slichnih josh bi ljudi bili uz 15"DtK itd... A kao mointor za tu cenu daje mozda i najvishe u odnosu na blo koji drugi..

Ser_Zile je napisao(la):
To je problem neznam , ali znam da svaki ima neki defekt , bar one koje sam ja video .

Izvini da ti neradis mozda u ERC-u kojim slucajem ?!?!!?
Koliko si ti to Samsunga video 50 ? 100 ?... pa da mozes da kazes da svaki ima neki defekt ?!?!?!?
Kao sto su vec i ostali rekli za te pare je monitor extra, a sigurno daje bolju sliku od Hansola ili nekog drugog kikiriki monitora...

drugarski pozdrav

Ser_Zile je u pravu kada kaze da je Samsung 753s skart. Predhodna generacija 750s su ok kvaliteta za te pare ali ova nova serija je mnogo losa. Naravno za te pare nema bolji, ali bolje i odlicna 15" nego sugava 17".

Toliko!

BigBoy je napisao(la):
Naravno za te pare nema bolji, ali bolje i odlicna 15" nego sugava 17".

Toliko!

Koja je to nova 15" bolja od ove 17"?

Samo malo i ja bi rado posedovao makar takvu 17"-icu , nisam video 50 komada ali one koje sam video su imali neki defekt i to svaki , zato sam zakljucio da je model problematican . Uzecu ga i ja uskoro ako neskupim kes za neki bolji :(

I šta smo zaključili šteti li degaus monitoru? hrkk

Ako je preterano cesto sigurno da steti elektronici .

delimir je napisao(la):
I šta smo zaključili šteti li degaus monitoru? hrkk

:D kakav forum covek pita jedno a mi... nego naravno da ne steti, pa sigurno su u fabrici predvideli da ima idota koji ce kupiti monitor i dok je u garanciji (365 dana) lupati D dugme jedno 150 puta dnevno.

Imao sam DTK DC-770 17" jedno 2 god. Posto monitor radi degaus pri paljenju, a ja sam ga palio i gasio sigurno 5-10 puta na dan, i posle tog vremena sve je savrseno na njemu radilo. Sada imam Samsung 959NF i dalje primenjujem istu praksu, i opet nikakvih problema. Sto se mene tice ne steti.

Vrh Dno