Šta je novo?

Steelseries 6GV2 tastatura

Sto ti je sumnjiva cena? To je to, neces ni u Evropi naci jeftinije. Zoves i pitas jel imaju, nikakav problem.

Ipak sam uzeo kod njih posto izgleda nece biti novih kolicina jos neko vreme. A u Evropi jeste jeftinija, 75 eura je preko, iako nije neka razlika ali opet.

Nije lose ovo. Kakav je osecaj pri kucanju u odnosu na "klasicne tastature"?

Ne znam da li bi mogao dovoljno da je nahvalim. Prvo sam hteo da kupim Arctosu posto je skoro duplo jeftinija, ali posle citanja nekoliko reviews i razgovora sa ljudima koji su vec imali mehanicke tastature, izgledalo mi kao bacanje para davati vise hiljada dinara za tastaturu a da nije mehanicka. Steelseries 6GV2 koristi Cherry MX Black switcheve, tako da je u ogromnoj prednosti naspram npr. Razer Black Widow koja koristi Cherry Blue. Kazu da je potrebno otprilike dve nedelje da se potpuno naviknes na nove tipke, ali vec sada mi je mnogo bolje u poredjenju sa klasicnim. Brzina odziva i cinjenica da ne moras vise pritiskati tipku "do dole" je najveca razlika. Takodje, ovo je jedna od najmanjih tastatura sto sam video, iako ima normalan format, i nema bespotrebnih multimedijskih tipki, samo ono najvaznije. Ne znam da li bi je preporucio ljudima koji kucaju tekstove na racunaru, posto ova nije tactile (odnosno nema "klikova" pri pritisku i ne oseti se momenat aktivacije zbog Black switcheva) pa ne znam koliko bi im odgovaralo, ali ako ste gamer, ne verujem da se moze naci bolja za ove pare. EDIT: Za one koji i dosta kucaju radove/tekstove i dosta se igraju na svom racunaru bi preporucio neku tastaturu sa Cherry MX Brown, ako im se ova ne svidja.

Evo jedan guide o mehanickim tastaturama uopste:

http://www.overclock.net/keyboards/491752-mechanical-keyboard-guide.html

Poslednja izmena:
Izvinjavam se sto aktiviram ovu relativno staru temu, ali imao bih jedno pitanje za Versus-a.
Da li imas problem sa shtampom slova na tasterima? Ja imam ovu tastaturu svega par dana i koristim je najvise za gaming i sa tastera W,S,D i Lshift mi je skoro nestala boja. Da li postoji neki servis gde mogu kupiti nove tastere i da li ovo moze da se reklamira u radnji gde sam je kupio, tj da li spada pod garanciju?
Hvala

Ne verujem da spada pod garanciju posto je to "habanje" usled normalnog koriscenja i ne utice na funkcionalnost proizvoda, ali uvek mozes proveriti. Nisam siguran da li je moguce kupiti zamene za tastere. Meni su samo W i S tamniji za sada, cak sam pomislio da mi se prividja ali ipak izgleda da nije neka stampa.

Posle 6 meseci i da razumem habanje(mada mi nije jasno kako se to desava na tastaturi koja kosta koliko kosta,a ne na najobicnijem Logitechu koji je kostao 500 dinara i posle 4 godine izgleda kao nov),ali posle par dana?Ja bih to reklamirao.

Da bez potrebe ne otvaram novu temu,imam jedno pitanje.Planiram da uzmem ovu tastaturu,pa me zanima da li jos neko moze da potvrdi ovo habanje?Ako tastatura nije kvalitetno odradjena,da li se isplati ici na 7G ili Razer BlackWidow?Zanimaju me samo mehanicke tastature.Hvala

ja koristim tastaturu vishe od 6 meseci, ruke mi se znoje ko lude i nigde nisam primetio znake habanja. da, desi se da tasteri potamne malo od prljavshtine, al prebrishe se alkoholom i ko novi.
ono shto je neko naveo kao prednost meni je mana, a to je da je dovoljno ovlash dotaci taster i da se on aktivira, shto bar meni dovodi neretko do "misklikova" ili kako vec da ih nazovem. josh jedna zamerka je to shto je malo buchnija. sve u svemu kada bih izvagao mislim da je jako jako kvalitetna, da ce trajati sto godina, da zaista SVE kombinacija tastera rade, ali i da je malo precenjena. pre nje sam imao dell quietkey, onu kompaktniju varijantu i mislim da ima daleko bolji value for money, hod tastera je drugachiji jer nije mehanichka ali po meni chak i prijatniji, manja je, laksha, tisha, lepsha i chak 4 puta jeftinija. pritom nece trajati nishta krace.

ono sto je prednost je svakako to da sve kombinacije tastera rade (pri tom mislim na kombinacije tipa enter + del + kp_home + leftarrow koje koristi promil ljudi, a samim tim ih i promil tastatura podrzhava) i zbog toga sam je ja prvenstveno i uzeo, ali da mogu da se naviknem da igram na standardnim wasd komandama uvek bih pre odabrao quietkey sve i da koshta ko 6gv2.

u svakom sluchaju da odgovorim miloshu gore, izmedju 6gv2 i 7g ne postoji razlika u kvalitetu jer je (predpostavljam) proces proizvodnje gotovo isti, a obe su po meni kvalitetnije od blackwidow-a i verovatno su najkvalitetnije tastature koje sam ikada video, a video sam ih i promenio bash dosta.

Poslednja izmena:
ja koristim tastaturu vishe od 6 meseci, ruke mi se znoje ko lude i nigde nisam primetio znake habanja. da, desi se da tasteri potamne malo od prljavshtine, al prebrishe se alkoholom i ko novi.
ono shto je neko naveo kao prednost meni je mana, a to je da je dovoljno ovlash dotaci taster i da se on aktivira, shto bar meni dovodi neretko do "misklikova" ili kako vec da ih nazovem. josh jedna zamerka je to shto je malo buchnija. sve u svemu kada bih izvagao mislim da je jako jako kvalitetna, da ce trajati sto godina, da zaista SVE kombinacija tastera rade, ali i da je malo precenjena. pre nje sam imao dell quietkey, onu kompaktniju varijantu i mislim da ima daleko bolji value for money, hod tastera je drugachiji jer nije mehanichka ali po meni chak i prijatniji, manja je, laksha, tisha, lepsha i chak 4 puta jeftinija. pritom nece trajati nishta krace.

ono sto je prednost je svakako to da sve kombinacije tastera rade (pri tom mislim na kombinacije tipa enter + del + kp_home + leftarrow koje koristi promil ljudi, a samim tim ih i promil tastatura podrzhava) i zbog toga sam je ja prvenstveno i uzeo, ali da mogu da se naviknem da igram na standardnim wasd komandama uvek bih pre odabrao quietkey sve i da koshta ko 6gv2.

u svakom sluchaju da odgovorim miloshu gore, izmedju 6gv2 i 7g ne postoji razlika u kvalitetu jer je (predpostavljam) proces proizvodnje gotovo isti, a obe su po meni kvalitetnije od blackwidow-a i verovatno su najkvalitetnije tastature koje sam ikada video, a video sam ih i promenio bash dosta.

Ok,hvala ti na opsirnom odgovoru.Mislim da cu pazariti 6GV2,jer mislim da je 7G ipak previse skupa.

Vrh Dno