Šta je novo?

SteamOS

sta ne smem? otkud oni znaju da li na mom akauntu igram ja ili neko od mojih ukucana... igrao sam ja pola sata, udario pauzu i otisao da jedem, seo moj otac da igra dok se ne vratim. to ne sme?

jaka mi m*da, dozvolili su mi da delim igre sa porodicom, pa sa porodicom si uvek mogao da delis igre...

Jeste, u pravu si. Trebali su da stave da je dozvoljeno igranje na istom kompjuteru, ma ko da je u pitanju, pa da pametni ljudi u svetu kopiraju i maskiraju jedan te isti IP pri cemu Valve ne bi imao osnovu da ikoga kazni ili sankcionise.

Sarkazam na stranu, ima razlike izmedju sedanja za istim kompjuterom i mogucnost deljenja na do 10 uredjaja (sto Family Share dozvoljava).

Jeste, u pravu si. Trebali su da stave da je dozvoljeno igranje na istom kompjuteru, ma ko da je u pitanju, pa da pametni ljudi u svetu kopiraju i maskiraju jedan te isti IP pri cemu Valve ne bi imao osnovu da ikoga kazni ili sankcionise.

Sarkazam na stranu, ima razlike izmedju sedanja za istim kompjuterom i mogucnost deljenja na do 10 uredjaja (sto Family Share dozvoljava).

Cek pa zar ne mogu ja steam da instaliram na vise racunara i da koristim isti account?
Recimo na desktopu kad sam kod kuce, pa na laptopu ako idem negde ili na neki sasvim levi komp ako taj koristim?

Posto sam ja mislio da je cela poenta ovog steam servisa da uvek mozes da poneses igre gde ides, sednes za komp downlodujes steam ulogues i instaliras igru koju zelis da igras.

Naravno da možeš. Štos kod ovoga je da neko sa drugim Steam nalogom može da igra i tvoje igre koje nema kupljene, kada ih ti ne igraš.

sta ne smem? otkud oni znaju da li na mom akauntu igram ja ili neko od mojih ukucana... igrao sam ja pola sata, udario pauzu i otisao da jedem, seo moj otac da igra dok se ne vratim. to ne sme?

jaka mi m*da, dozvolili su mi da delim igre sa porodicom, pa sa porodicom si uvek mogao da delis igre...

Lol, kako jaka mu*a? Naravno da je dobra funkcija, bilo da hoćeš da igraš nešto što nemaš, bilo da hoćeš da probaš nešto što planiraš da kupiš. Pored toga imam oko 150-200 igara na Steamu a trenutno mi je instalirano 15-ak, dakle sve ostale mogu da pozajmljujem. Meni je ovo vrhunska stvar. BTW kako se aplicira za sharing BETA?

Lol, kako jaka mu*a? Naravno da je dobra funkcija, bilo da hoćeš da igraš nešto što nemaš, bilo da hoćeš da probaš nešto što planiraš da kupiš. Pored toga imam oko 150-200 igara na Steamu a trenutno mi je instalirano 15-ak, dakle sve ostale mogu da pozajmljujem. Meni je ovo vrhunska stvar. BTW kako se aplicira za sharing BETA?

Nisi najbolje razumeo. Kada ti igraš bilo koju igru na svom profilu, onaj sa kime deliš igre preko family share ne može da igra ni jednu iz tvoje biblioteke. On može da igra, samo ako se ti ne igraš na svom steam nalogu u tom trenutku. Tako da ti ne biraš koje igre možeš da pozajmljuješ, već ti pozajmljuješ celu svoju biblioteku.

Meni je super jer se ne igram toliko često a na Steamu imam brdo igara kao i drugara koji igraju igre više od mene :)

Čak je situacija takva da ono što igram/igraću možda i neće ići preko Steam klijenta.

pa ta beta? jel možeš da deliš sa bilo kime ili samo sa porodicom? pošto se zove family share jelte

Sa svima koji su u Beti koliko sam ja razumeo...

A ovaj podatak da ne može da se igra ni jedna igra na Steamu dok share-uješ nisam imao i baš je njesra. No dobro...

To po njih ne bi imalo nikakvog smisla.

Nego gde je taj SteamOS?
Naprave najavu i onda prokleto ništa!

polako, treba da se pripremi :)

jedva čekam iskreno! ako bude bio funkcionalan os, sa sve internetom i ofisom, i ne bude trebala da se kupi mašina od njih, im in!

to zvuci isuvise dobro da bi bilo istinito :D ne verujem dok ne vidim svojim ocima

Nego jedno glupo zapazanje...te masine se nikako nece prodavati za 500-600$ kod nas. Pre bih rekao za nekih 1000€ u pocetku, ha...to naravno ako ih uopste bude bilo kod nas

Koliko sam razumeo, moci ce bilo koja PC masina, nece morati njihova.

Pa dobro ali uvek je lepo imati i original :)

sve zavisi kakav pristup budu imali nasem trzistu, postoje neke stvari koje i nisu toliko skuplje od EU cena
uvek mozes otici u komsiluk pa kupiti po eu cenama :)

Upao sam beta Family Sharing, i nije onako kako smo mi zamislili, mada se svodi na isto.
Da bi mogao da delim sa nekim nalog, moramo da delimo i komp, tj ako hoću da delim sa ortakom, moram prvo kod njega da se ulogujem i da tu mašinu dodam na listu( 10 kompova max), i onda on može da igra igre iz moje liste.
Sve u svemu cool je fora

A sta se desava sa tvojim nalogom kada pokusas ti da se logujes dok ortak pika igru :)

izvinite što padam s marsa , ali da li znate pune specs steambox pc-ja ?

edit -

dont boder , već sam našao
"
The prototype units will ship with an Intel Core i7-4770, an Intel Core i5-4570, or an unidentified Core i3 CPU. As far as GPUs go, there will be a mix of Nvidia Titan, Nvidia GTX780, Nvidia GTX760, and Nvidia GTX660 models — all with 3GB of GDDR5. All units will ship with 16GB of DDR3-1600 RAM, hybrid 1TB/8GB SSHDs, and a 450w power supply. Impressively, all of this equipment is designed to fit inside a 12-inch x 12.4-inch x 2.9-inch case. Really sleek stuff.

"

Poslednja izmena:
Znači, možeš da igraš sa njegove liste stvari samo dok je on izlogovan? Nebitno da li hoće da upali istu igru?

u svakom slucaju odlican feature :)

Gde feature. Radi isto kao i do sad. Moze da igra ko hoce i kad neko drugi proba da upali igru(tj da se uloguje) izloguje ovog sto igra.
Kad bi mogao da igras razlicite igre na istom nalogu u isto vreme to bi bio feature.

Nazad
Vrh Dno