Šta je novo?

Steam podesavanja za CS 1.6

M!ST!CX

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD TR2 2920X @4.3GHz Full Custom Watercooling
Matična ploča
ASUS X399 ROG ZENITH EXTREME
RAM
32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 3000MHz
GPU
Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition
Storage
Samsung M.2 NVMe 950 PRO 512GB + GIGABYTE M.2 NVMe 512GB + Samsung SSD 850 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + QNAP TS-431P2 @ 12TB
Zvuk
Logitech Z-5500 Digital
PSU
EVGA SuperNOVA G2 850W
Kućište
NZXT H9 Flow
Monitor
27" 27GP850 Nano IPS 180Hz + 27" LG 4K UK650-W + 27" ACER V276HL
Miš & tastatura
Corsair K70 MK.2 & Razer Lancehead Tournament Edition @ Razer Gigantus
Ostale periferije
Razer Nari 7.1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A34 5G
Pametni uređaji
Samsung Galaxy watch 3 45mm
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
imam ADSL 256 Kb Beotel,i dosta cesto kad igram cs 1.6 preko neta osecam da se veza gusi nekako, osecam da ja nisam dobro podesio updaterate i te stvari
pa ako ima neko od vas ko zna to da podesava neka mi objasni sta da podesim
(sobzirom da je u pitanju adsl ping je odlican 45-50)
hvala

U steamu nema podesavanja za updatove. KAd ga pokrenes on sam skine, a server te kikuje obicno ako imas staru verziju. Ako ti se veza gusi do neceg drugog je. A ping ti uopste nije los.

Kako ti se manifestuje problem?

manifestuje se tako sto je "chokeing" veliki a loss je u glavnom 0
mislio sam na podesavanja u konzoli tipa:
cl_updaterate
cmd_rate
......itd

Poslednja izmena:
imas neke GAMER forume kod nas pa se respitaj...ipak nije ovo mesto za to a pogotov ne za ovaj topic...
ali sa 256k nemoj ni da ocekujes neki kvalitet online igranja pogotov CSa....rate,updaterate i cmdrate-ovi mogu samo da ublaze agoniju ali jako,jako malo...
a ping ti je 45-50 jel igras na mizernim rateovima...kojji su nehumani za igranje...cim ih dignes da bi ti bolje radilo ima da ti skoci ping...na preko 60 65

Poslednja izmena:
@ M!ST!CX za 256 stavi rejtove:
cl_updaterate 40-60
cl_cmdrate 40-60
rate oko 20000
mozes da eksperimentises da nadjes kako ti je najbolje ali i ping 40-50 za igranje je sasvim ok.

@sunshine
meni sa 256 ping je 20 i savrsena je igra skoci do 30 tako da onaj tvoj gore komentar je bas bezveze.....
a rejtovi za lan

Jep, ja dok sam igrao drzao sam kombinaciju na 256k
cl_updaterate 60
cl_cmdrate 60
rate 20000

Ping u je bio oko 45-50 na stranim, dok na domacim bude 30

moj predlog je:

cl_cmdbackup 10

veoma bitna stavka za kilavu mrezu

sunshine je napisao(la):
imas neke GAMER forume kod nas pa se respitaj...ipak nije ovo mesto za to a pogotov ne za ovaj topic...
:wall:
u svakom slucaju hvala na savetima probacu pa cu javiti
poz

Poslednja izmena:
nisam nista lose mislio...tamo imas sve sazvakno za svaku vrstu neta,svaki paket...
ok su ti rekli...updaterate i cmdrate ne drzi ispod 60
a rate je staljo mnogo 20000(tako se drzi u lanu)
ti stavi rate oko15 16k...sve manje je shit....
naravno treba teziti podesavanjima kao za lan 20000 101 101 ali *** net nam je krs
ja adsl512 i nasao sam optimum na 18000 80 80....
i ne zamaraj se mnogo pingom bitno je kako ti radi...ja sma igrao bolji cs na nekim serverima sa pingom 75 nego na 50...bitno je kako radi...
javi sta si uradio

Iako igram na brzoj konekciji (100Mgb) podesavanja su mi 8000, 80,80....mada ne vidim nikakvu razliku izmedju 25000, 101, 101 osim naravno sto pri tom lan setovanju se ping neznatno poveca ali nece doci do tkz "gutanja metkova". Drugim recima kao sto su ostali rekli moraces da nadjes optimum koji odgovara tebi i tvojoj konekciji....

ok necu da se ubedjujem sa vama...ako nesto znam to je taj Cs..otisao mi zivot na to...i nije isto 8000 80 80 iii 20000 101 101...nisi upravu...veruj mi ;) plus ako igras 1.6 stavlja se 20 000 ne 25k (25k ide za 1.5)
ortak beotel256(kao sto ti imas mistix) 16000 60 60...to je maximum koji smo izvukli da LEPO radi...ako znate sta znaci LEPO radi...nije bitno samo da se trchi po mapi ko bot..ali necu sad o tome...
igrao sam i na 56k i na svim paketima cabl i adsl i na optickom kablu...znam !!!
smile ako imas sa ADSL 256 ping 20-30 dolazim da ti polizem tabane...imas SBB

Poslednja izmena:
Rekao sam svoje dugogodisnje iskustvo igrajuci CS na extra brzim konekcijama.Takodje kao i suvlasnik jedne igraone (uskoro slavimo petogodisnjicu rada).U svakom slucaju povecanjem rate-ova se povecava ping i obratno znachi individualna stvar, bitno je da nema lag-a (gubljenje paketa).

ja uskoro slavim 7 godina svakodnevnog igranja...to jes naopako da slavim plakacu...
ping nije bitan...dizanjem ratova naravno da se podize ping ali i cs radi bolje naravno ako je konekcija koliko toliko ok...uprotivnom ce ping da bude 4000:)
znaci treba naci optimum u tome je poenta...
ali opet da igras na neznam kakvom vanzemljskom netu 8000 za rate je nepodnoshljivo za igru...
ljudi na SBB drze lan rate i radi im exttra( nevezano za paket 128 ili 512..radi isto)dok mi na ADSL moramo naci neko idealno podeshavanje u zavisbnosti od paketa(zato sto nije isto na 256 ili 512)...
ja da imam konekciju kao ti odma 20k 101 101...veruj mi opet...ima razlike ;)

Ipak vise verujem svojim ocima :p Pre svega ne stavljam max rate-ove i zbog drugih igraca.Zamisli da na public serveru svi stave takve rate-ove.Cisto sumljam da neko od nasih servera "pusta" vise od 1Mgbita.U svakom slucaju za CS je dovoljna konekcija 64k kvalitetne i konstantne veze.Ako zelis dodji i pokazacu ti da je 8000 ne samo dovoljno vec i previse (vecina nasih musterija igra na 4000 40 40 ) ;) Npr. na Beotelovom 1.5 serveru mi je ping od 1 do 12 u zavisnosti od podesavanja.

Jel moze neko od vas sto se prepucavate da mi kaze koliko da ukucam za CS 1.5, imam KDS cable 64k? Inace ping mi se krece od 25 pa do 60-70 varira strahovito. Hvala

jorgovan je napisao(la):
U steamu nema podesavanja za updatove. KAd ga pokrenes on sam skine, a server te kikuje obicno ako imas staru verziju. Ako ti se veza gusi do neceg drugog je. A ping ti uopste nije los.

Kako ti se manifestuje problem?

:)
Mislio je covek na cl_update rate, ne na "update-ove" igre :)
Sto se tice ostatka, ajd da opet kazem, mada sa kanterasima nema pametne rasprave.
Ako je kvalitetna veza stavi koji oces rate(razuman naravno) i radice super.
Mnogo ljudi sa kablovskim internetom je imalo visok ping kada je modem bio povezan preko USB-a, to se resavalo povezivanjem na lan kartu.
U slucaju kvalitetne veze i 64/64 k je super za CS kako 1.5 tako i 1.6
@Sunshine.
mani ovo ajmo na paintball :)

Inace rate 6000
cl_cmdrate 60
cl_updaterate 60
Igrao sam tako i od kuce (256 cable PTT) i iz deusa i radilo je sasvim fino, meni licno isto kao da stavljam 20000, 101, 101, tj nije gutalo metke.

ADSL kod nas se nije pokazao kao veselo resenje za igre (FPS), tj ping je dosta veci nego preko kablovskog.

Znaci :
Pokusajte povezati modem/ruter na LAN kartu.
Stavite rate 6000-20000
cl_cmdrate 60-101
cl_updaterate 60-101
cl_rate ne dirajte.
Nadjite neki optimum.
Kucajte net_graph 1/2/3 i gledajte da imate najmanje choke-ovanja.
mada opet kazem ja prvi dan kad sam ubo kablovski net to je odma radilo lepo, samo su neke finese bile u pitanju

M@XImuS je napisao(la):
Ipak vise verujem svojim ocima :p Pre svega ne stavljam max rate-ove i zbog drugih igraca.Zamisli da na public serveru svi stave takve rate-ove.Cisto sumljam da neko od nasih servera "pusta" vise od 1Mgbita.U svakom slucaju za CS je dovoljna konekcija 64k kvalitetne i konstantne veze.Ako zelis dodji i pokazacu ti da je 8000 ne samo dovoljno vec i previse ...

apsolutno istinito.
svi furaju neke sulude RATE-ove i nije chudo sto se pola public servera raspada. Uglavno se na serverima limitiraju updaterate i rate, ali ni to ne pomaze kada se igra neka egzoticna mapa sa svih 32 igraca, koja sama po sebi laguje.

naravno, da sto veca podesavanja to bolja igra, ali ko sto je vise ljudi spomenulo, najbitnije je naci odnos izmedju pinga, rate-a i choke/loss paketa. i nisu ista podesavanja za pun server i za prazan server.

Vrh Dno