Šta je novo?

Steam kupovina

DonZbiki

Poštovan
Učlanjen(a)
03.10.2015
Poena
69
Koristim erste banka visa electron karticu, mogu li s njom kupovati preko steam-a?

Nije vazna banka koliko znam. Visa Electron primaju gotovo svi. A preko Steam kupujem vec godinama sa takvom karticom bez ikakvih problema.

Samo nemoj da kupujes preorders koji ti naplacuju tek po izlasku igre a unared uzimaju samo par evra a preorder je u nekoj drugoj valuti. Jer bude problem posle sto ti banka rezervise 30e, a racuna iz nekog razloga kurs, pa posle kada dodje naplata ono nije dovoljno jer se kurs promenio pa mora da ti uzme vise novca. Pa onda napravi novu rezervaciju a ova stara ostane pa moras da zoves itd.

Poslednja izmena:
To je dinarska kartica, znaci uplatim dinare na nju i onda preko steam-a kupujem. A kako da mi karticu registruje steam? Ovo sto mi pricas za menjanje kursa, to je samk za preorder? Recimo hocu da kupim igricu uplatin tacno na karticu i to je to?

To je dinarska kartica, znaci uplatim dinare na nju i onda preko steam-a kupujem. A kako da mi karticu registruje steam? Ovo sto mi pricas za menjanje kursa, to je samk za preorder? Recimo hocu da kupim igricu uplatin tacno na karticu i to je to?

Nemozes sa tom karticom, kod erste banke vidim da imaju master card gold za placanje na internetu, znaci uplatis prvo na tu karticu i onda kupujes. Raspitaj se u banci vise :)

https://www.erstebank.rs/rs/Stanovnistvo/Kartice/MasterCard/MasterCardGoldDebitnaKartica

A visa electron je kao sto pise na sajtu:

VISA Electron kartica je identifikaciona kartica vezana za dinarski tekuci racun i za žiro racune poljoprivrednih gazdinstava. Pomocu nje možete podizati gotovinu i placati robu i usluge širom zemlje i sveta na svim mestima sa znakom VISA Electron, u visini raspoloživih sredstava na Vašem tekucem racunu.

Poslednja izmena:
najbolje da vidis sa njima da li mozes da placas na internetu sa tom visa electron... nebitno je dal je dinarska ili devizna kartica... ako je dinarska, poenta je samo da imas dovoljno u dinarima kad se suma u npr. evrima pomnozi sa kursom te banke, naravno uvek gledaj veci kurs...

preko steam-a je prilicno jednostavno registrovati karticu, tako da to ne bi trebalo da ti predstavlja problem...
druga opcija ti je da otvoris paypal nalog i tu karticu povezes na njega, a onda svoj steam nalog povezes sa tim paypal-om...

Ne vidim zašto bi se mučio sa dinarima. Otvoriš devizni račun i za njega tražiš deviznu platnu karticu.

najbolje da vidis sa njima da li mozes da placas na internetu sa tom visa electron... nebitno je dal je dinarska ili devizna kartica... ako je dinarska, poenta je samo da imas dovoljno u dinarima kad se suma u npr. evrima pomnozi sa kursom te banke, naravno uvek gledaj veci kurs...

preko steam-a je prilicno jednostavno registrovati karticu, tako da to ne bi trebalo da ti predstavlja problem...
druga opcija ti je da otvoris paypal nalog i tu karticu povezes na njega, a onda svoj steam nalog povezes sa tim paypal-om...

Erste banka ima neku besplatnu uslugu verified by visa, usluga sigurne kupovine VISA karticama na Internetu.

https://www.erstebank.rs/rs/Stanovnistvo/Kartice/Verified_by_VISA

Treball bi da onda moze bilo koja VISA kartica.

Izvinjavam se ako ima neka posebna tema negde drugde, ali interesuju me iskustva sa Intesinim platnim karticama, treba da mi stigne kartica vezana za devizni racun.

Izvinjavam se ako ima neka posebna tema negde drugde, ali interesuju me iskustva sa Intesinim platnim karticama, treba da mi stigne kartica vezana za devizni racun.

Intesa Visa Inspire, koja je kod mene vezana za glavni tekuć račun, funkcioniše bez ikakvih problema. Ali nju ne bih preporučio ukoliko se na njen račun prima plata - zbog sigurnosti. Za internet je namenjena Visa Internet. Trenutno mi je direktno vezana za Steam i PayPal nalog, i od kako je koristim, od početka 2013, nisam imao nikakvih problema. Radi čak na Apple App Store sa zemljom podešenom na Hrvatsku.

Poslednja izmena:
Baš sam otvorio kod njih u decembru par računa, devizni i poseban devizni za internet karticu. Za devizne račune nema plaćanja održavanja, tako da je to u redu donekle. Intesa mobi aplikacija radi pristojno, kurs po kojem se menjaju evri je više nego dobar. Kupovao sam na Steamu par igara i sve je prolazilo bez problema.
Jedina stvar koja može da mi bude problem jeste refund. Refundirao sam jednu igru i to je odobreno, ali novac ne stiže. Čak nisam ni siguran da neko može da izvrši provraćaj novca na ove račune. Ako neko ima iskustva u vezi ovoga bilo bi korisno da podeli.

Naravno da može da izvrši povraćaj na ove račune. Ja sam više puta refundiran na njihovu visa internet karticu. Jedino što je često potrebno do dve radne nedelje (od trenutka kada je prodavac;servis... odradio refund) da bi proknjižili refundaciju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno