Šta je novo?

STB sa podrškom za reprodukciju HEVC videa?

dolmen

Poštovan
Učlanjen(a)
28.10.2017
Poena
80
Da li bi neko mogao da mi preporuči neki model u ponudi u našim prodavnicama koji to provereno dobro radi?

Ja bih ostavio taj prijemnik za TV program, a kupio bih Android plejer za multimediju. Nisu veliki, pa mislim da ne smeta da imaš oba.

Ja bih ostavio taj prijemnik za TV program, a kupio bih Android plejer za multimediju. Nisu veliki, pa mislim da ne smeta da imaš oba.

A koji bi valjao za to? Ne marim za smart mogućnosti samo što jeftiniji i da se ne resetuje na pola filma.

Edit: gledam nešto ove od ~7.000 i laički, sumnjičav sam da je 1GB RAMa dovoljno? Čak i ako podržavaju kodek...

Poslednja izmena:
Ja sam kupio JVC TV sa DVB T2 i HEVC (Za Hrvate, jer prelaze 2020 na taj standard). Koštao me je 22.000. Naravno u zloćudnoj prodavnici na E. :D
TV je standardan 32 inča, 2 HDMI, podrška za DVB T2 (HEVC), DVB C i DVB S2. Jedino slova kod titlova su suviše providljiva. Mogu da se povećaju, ali ne postoji ni senka ni zamračenje. Sve u svemu, nije loš. A koliko će da traje... *mjau**mjau**mjau*, ima samo 25 meseci garancije. Ja se uzdam u ono, što kraća garancija, duže će da radi. Ipak je to JVC (Made in Turkey) :D

Poslednja izmena:
Ispod 2 GB nemoj ići. Čipset da bude Amlogic S905x. To je minimum. Imaš ih na KP, ako te mrzi da čekaš iz Kine.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Ispod 2 GB nemoj ići. Čipset da bude Amlogic S905x. To je minimum. Imaš ih na KP, ako te mrzi da čekaš iz Kine.

Podržava li taj čipset H.265? Na KP TV Boks X96 Quad-Core Amlogic S905X, prodavac navodi samo H.263/4

@gadafi

Hvala, video sam ali diskutuju preširoko o stvarima koje mi nisu bitne. Tamo gde će se koristiti, nema neta osim mobilnog tako da je samo kao plejer interesantan.

Poslednja izmena:

Podržava li taj čipset H.265? Na KP TV Boks X96 Quad-Core Amlogic S905X, prodavac navodi samo H.263/4

@gadafi

Hvala, video sam ali diskutuju preširoko o stvarima koje mi nisu bitne.

Edit: samo da dodam za one koje eventualno ovo isto interesuje - trenutno ni jedan DVB-T2 risiver u ponudi kod nas ne pušta HEVC video, u to sam sad siguran. Hvala svima na odgovorima.

Poslednja izmena:
Podržava H265. Proguglaj, pa vidi na aliexpresu/gearbestu.
A za to što tebi treba, iskreno možeš da uzmeš bilo koji boks sa 2GB ram, čak i sa rokčipom. Jeftiniji su, a hevc na njima sigurno radi.
Pretpostavljam da ćeš puštati maksimalno 1080p.

Poslednja izmena:
Podržava H265. Proguglaj, pa vidi na aliexpresu/gearbestu.
A za to što tebi treba, iskreno možeš da uzmeš bilo koji boks sa 2GB ram, čak i sa rokčipom. Jeftiniji su, a hevc na njima sigurno radi.
Pretpostavljam da ćeš puštati maksimalno 1080p.

+1, HEVC mi je zanimljiv samo zato što brže mogu da skinem i snimim ono što bih kasnije gledao tamo gde je TV ali pošto tamo nema neta, sve smart mogućnosti su višak i dizači cene.

Možeš li da mi preporučiš neki konkretan model sa rokčipom koji je solidan? Ok, bar 2GB ali n00b sam za smart boxove, nemam pojma šta je iole dobro a šta izbeći, možda ima toga a pojma nemam...

Edit: TV jeste 1080p ali je malo stariji pa ni njegov plejer ne podržava HEVC.

Poslednja izmena:
Imam Nexbox A95X sa s905x čipom 2/16 skoro godinu dana. Još se nije desilo da nešto nije mogao da pusti, od AVI do h.265, HEVC, 4K i ostal boranije, bez ikakvog štucanja i prekidanja.

Nazad
Vrh Dno