Šta je novo?

Stavljanje dodatnog kulera

Jaric T Zivadin

Poštovan
Učlanjen(a)
06.11.2014
Poena
59
Samo sam hteo da pitam posto sam danas uzeo chiftec dodatni kuler za kuciste posto meni kuler na procesoru uvlaci vazduh da li da stavim da mi ovaj dodatni uvlaci vazduh ili izvlaci?

Ok,ok ja stavio da uvlaci :D Posto mi logicno ono izgledalo posto mi je dodatni na stranici i direktno zapljuskuje hladnim vazduhom u ovaj na procesoru koji takodje uvlaci

Evo posto sam ga vec "kontra" stavio reko aj bas da vidim temperaturu u full loadu... dobio sam manju temperaturu 10-14 stepeni...Sad cu bas da ga okrenem kao sto si ti rekao da vidim kakva ce temperatura onda biti

Druze ti si se nesto prevario u racunu :d Sad sam stavio kao sto si ti rekao i dobio sam u full loadu temperaturu gotovo istu kao i bez kulera mozda 1-3 stepena manju...

*auh. ne znam da li sam ja prevideo ili sta...
ako taj dodatni ventilator ide na kuciste- onda proceni sam. ako ide na stranicu (iznad procesora), onda bi bilo dobro da ubacuje u kuciste vazduh. ako ide na gornji ili zadnji deo kucista- bilo bi dobro da izbacuje.

izvini za previd, bio sam ubedjen da vent ide na kuler za procesor...

Poslednja izmena:
Ma na stranicu mi ide tj bocna strana...Ja bas gledam ne ide mi u glavu kako tako da ohladi al ajd... direktno mi udara u vent procesora kao sto sam i napisao...Hvala brt sto si hteo da pomognes cheers

Ne smem brate da forsiram ovu krs plocu ima da izgori ot tolikih kulera,hahahahhaa

Koji si to kuler stavio kad mice 10+ stepeni? :D

Kupi dva kulera jedan ubaci napred da uvlaci vazduh a jedan pozadi da izvlaci vazduh. I to je sasvim dovoljno za neki protok vazduha. :)

Neam pojima neki Chieftec i postavljen je tacno da uduvava na kuler od proc... U full loadu 10+ mi je smanjio... Ma mislim da nema potrebe da uzimam drugi za ovaj les od kompa koji imam... I ovaj dodatni nisam hteo da uzmem ali me nervirala temp u full loadu oko 56-60 e reko uzecu samo da ne gledam :d sa ovim dodatnim drzi na oko 43-45...

Nazad
Vrh Dno