Šta je novo?

Stavljanje 5.1 sistema na komp u cosku

nnnn

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2006
Poena
349
Pozdrav,

Na skici sam stavio polozaj racunara u sobi :) lol veliko O je racunar "*", su gde bi stavio zvucnike za 5.1 sistem, @ sam ja kako gledam film :). Sada drugar mi prica da je moguce sa programima podesiti virtuelno raspored zvucnika u sobi tako da se dobije efekat idealno postavjenog surround sistema. Zanima me da li je neko imao slicnu situaciju? Da ne bacam pare za dzaba.
|....................|
|................@.|
|................... |
|*__________*|

Hvala

Poslednja izmena:
moguće je uz upotrebu neke neintegrisane zvučne kartice podesiti jačinu izlaznog signala svakog od kanala; npr ta opcija zasigurno postoji u originalnim drajverima za Live, a i u modifikovanim KX drajverima.

moraš da nam kažeš sa čime raspolažeš od opreme - tj koje zvučnike imaš na umu da kupiš i koju zvučnu karticu imaš.

:wave:

Imam integrisanu karticu na ploci citiram sa asusovog sajta:
Realtek ALC850 8-channel CODEC
Universal Audio Jack
Audio Sensing and Enumeration Technology

Planiram da kupim Geniusove zvucnike(ne znam sad napamet koji model tacno) ali su drvene kutije, imaju dajinski i kostaju oko 9000din.

Misliš na ove najverovatnije??
Genius Speakers SW-5.1 Home Theater Wood 3600W w/Remote
Moći ćeš to da namestiš, ali ćeš se malo patiti. Mislim da tvoja integrisana muzička ima varijantu da kontroliše izlaz na svaki kanal ponaosob.
A to ćeš uraditi tako što ćeš pustiti neki film ili još bolje mp3, namestiti da ti samo prednji rade, i onda se u opcijama igraš tako da desni smanjiš na ~20% snage, pošto su ti oni najbliži, tj nameštaj tako da na desnom dobijaš istu jačinu kao i na levom. Posle to isto uradi i za zadnji par (samo što po ovoj slici zadnji desni će morati biti još više utišan) i onda sredi centrali i woofer, mada mislim da sa tim nećeš imati velikih problema.

Hvala,

Ima podesavanje za svaki izlaz, jer imao neko slicnu situaciju, kako se "cuje" mislim jer isto ili barem priblizno kao da sam sve idealno postavio?
pozz

Ako sve podesiš kako treba dobićeš dobar utisak. Naravno nemožeš očekivari IDEALAN 5.1 zvuk pošto ti je jedan zvučnik bliže nego drugi, pa ćeš i samim tim osetiti to, ali biće dobro. Ja sam slično tako radio jedan ćošak samo što se gledalo pod drugim uglom (pogledaj atach) i čovek je zadovoljan, ali opet njemu su zvučnici udaljeni podjednako.
P.S. Sličicu sam sada nacrtao tako da nije nešto, ali se vidi tačno kako šta stoji (naravno monitor je MNOGO veći od ovog na slici :))

Prilozi

• 5.1.JPG
    5.1.JPG
    11.7 KB · Pregleda: 70
Grešite ljudi, nije samo nivo glasnoće zvuka bitan već i tajming, u konkretnom slučaju ti treba zvučna koja može da podesi KAŠNJENJE desnih kanala za određeni broj milisekundi.

što Live može da odradi, bar koliko se sećam, ali samo u originalnim drajverima. može i KX,a li moraćeš dosta da se pomučiš da to odradiš :)

Ova asusova aplikacija ne moze to da odradi, mislim da Realtekova moze, ali jos uvek nije izasla za vistu.

Zvucnike NIKAKO ne smes u coskove ... moraju biti pomereni ali NIKAKO u sam cosak. probaj test, stavi jedan u cosak i slusaj i stavi pored jili dovoljno ispred videces ogromnu razliku

Sigurno misli na satelite a oni bas i nemaju neki bas, tako da mozda ni nece primetiti neku razliku u zvuku, neka proba pa ono....sta mu se svidja.

Zvucnike NIKAKO ne smes u coskove ... moraju biti pomereni ali NIKAKO u sam cosak. probaj test, stavi jedan u cosak i slusaj i stavi pored jili dovoljno ispred videces ogromnu razliku

Svi ozbiljniji zvučnici se mogu kačiti na zid bez ikakvih problema i bez razlike u zvuku. Kompjuterski zvučnici ma koliko kvalitetni bili daće isti zvuk bili oni zakačeni na zid ili stojali 20cm od njega.

Hvala svima na odgovorima, ali izgleda da za sada necu kupovati zvucnike.OPET. Vec dva puta sam skupio pare za doticne, i opet mi iskrslo nesto.
***. Mada sad sam informisan i kad budem kupio, javicu utisak.
pozz

Nazad
Vrh Dno