Šta je novo?

Stativi u Beogradu

macro

Slavan
Učlanjen(a)
09.11.2005
Poena
301
Koji stativ moze da se kupi za 20-30 eura u Beograd, i gde?
Vasa iskustva o stativima su pozeljna, narocito sa onim od Kineza ako ga neko ima.

macro je napisao(la):
Koji stativ moze da se kupi za 20-30 eura u Beograd, i gde?
Vasa iskustva o stativima su pozeljna, narocito sa onim od Kineza ako ga neko ima.

Taj kinez nije toliko los za fotoaparate, ja ga koristim vec pola godine i ako ga pripazis malo moze da potraje... Nije za malo vece kamere jer je glava plasticna...

Slipstream jer moze fotka tog kineskog stativa, i gde si ga kupio?

Prosetajte se malo i do buvljaka, posto sam ovde u NSu na najlonu za oko 2000din video vrrrrrrlo ozbiljne spravice... Polovne naravno...

Poslednja izmena:
ja sam kupio tog "kineza" u bloku 70 naravno, sa ulicne strane u prizemlju. Pre mesec dana sam ga opet video. Kad sam ga kupio kostao je 1000 din. Nije uopste los. Iste sam vidjao skuplje po nekim radnjama.

Kojih to stativa ima u Beogradjanki na 4 spratu, i po kojoj ceni?
Ako je neko u prolazu neka pogleda da ne dolazim za dz. u BGD.

unomat sva2000 2100din
unomat sva3000 2900din

Video sam u cenovniku belcomputers tripode "ningbo", po ceni bih (i imenu) rekao bih da su kinezi!

Ima ga u Pozeskoj 67A, MilanBB kakva su ti iskustva sa tim stativom mislim na SL-3600?

Iskreno, uzeo sam ga jer mi je delovao najstabilnije, ostalo sto sam video po gradu nije ni za webcam :( a nisam imao vremena da trazim nesto polovno. Glava koja drzi kameru je plasticna, mada vrlo kruta i ne 'krivi' se kod stezanja srafova. Ima podesavanje po svim osama kao i 2 'libele' za postavljanje u horiz polozaj. Ali ipak mislim da vredi potraziti neki sa metalnom glavom, ako su cene polovnih kao sto Delija kaze. Maksimalna visina je nekih 175cm.

p.s. uzet je u NS u trznom centru Lupus...

u merkatoru glavni ulaz imaju hamini stativi. nije lose pogledati ;-)

ZAP kojih to Haminih stativa ima u Merkatoru i po kojoj ceni?

Imaju u nekom threadu koji sam pokrenuo na ovu temu slike jednog od tih Hama stativa.

macro je napisao(la):
Prepouka, koji je bolje uzeti?

Unomat (nemacki mada ga verovatno prave Kinezi)SVA3000 je po izgledu isti kao i ovaj kineski SL-3600, i kao bitniju razliku u odnosu na SVA2000 bih istakao sto ima mogucnost dodatka tega na kukicu na dnu radi dodatnog ucvrscivanja mada ne znam u praksi koliko to radi. Ja bih licno u ovom izboru pre uzeo unomat nego kineski "chunga-lunga" ili hamu (cisto stvar principa), a moze da se nadje polovni dosta kvalitetniji za ove pare.

Poslednja izmena:
Video sam danas u knjizari preko puta grcke prodavnice girosa u Beogradskoj vrlo interesantan stativ za 2000, plasticna glava ali deluje veoma kvalitetno...

Koga interesuje nek prati kada su fotosajmovi, tamo ima svasta povoljno.

matan je napisao(la):
Koga interesuje nek prati kada su fotosajmovi, tamo ima svasta povoljno.

ajd kad vec dizes topic iz mrtvih, deder reci kad su ti fotosajmovi? ;)

Covek je mislio na fotoberze. Koliko ja znam, nema nista do marta. Za sada se odrzavaju dve - u Hotelu Slavija, organizuje je Dimke, i u SKC-u, organizuje je Foto Svet.

ima HAMA stativa u Brankovoj 8. cene su oko 2000 - 3000 dindzi

nesharm je napisao(la):
Za sada se odrzavaju dve - u Hotelu Slavija, organizuje je Dimke, i u SKC-u, organizuje je Foto Svet.

Gde se mogu dobiti preciznije informacije o odrzavanju berzi?
Zainteresovan sam za njih, jer mi u NS namamo nista slicno.

zulu je napisao(la):
ima HAMA stativa u Brankovoj 8. cene su oko 2000 - 3000 dindzi

U prizemlju novog Merkatora na NBG:

Hama Star61 1560 din (visina 165cm)
Hama Star62 1960 din (visina 175cm)

Nosivost 3,3 kg.
Plastikaneri su naravno, ali mogu da posluze.
Ja sam uzeo jucer Star61, mislim da ih je ostalo jos par komada..

Za fotoberze obavestenje ima uvek na sajtu dizanjzona u fotoinfo a obicno se i ovde pojavi obavestenje. Eto kad saznam ako neko ne javi pre, javicu.

Nazad
Vrh Dno