Šta je novo?

State of Decay

'DoG

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2007
Poena
349
Poslednja izmena:
Undead Labs' open-world zombie survival sim State of Decay is coming to Steam Early Access today.

Like the XBLA version, State of Decay will launch for $20 (about £12.5) on Valve's distribution service. Those who buy it on Early Access will get the final release at no extra charge when it launches later this year.
1

"It will not be perfect," said Undead Labs community manager Sanya Weathers in a blog post. "It may still have crashes. What it won't have is a keyboard and mouse interface...not at first. Why not? Over the next however many weeks, we will be putting up versions of the keyboard interface and using your comments and feedback to make it awesome. Right this minute, the Early Access version requires an Xbox 360 controller (or a compatible third-party controller, although we haven't done much testing with those yet)."

As such, testing a game before it's ready is an acquired taste. "Casual players, the easily frustrated, and the short of time should NOT get the Early Access version," Weathers added. "You all deserve the best, so if you're not into giving feedback, just wait a few months and play the final version after we make it great."

EG-contributor Simon Parkin spoke highly of State of Decay when he reviewed the XBLA version in June. "Look past the ragged façade and you'll discover one of the finest open world games yet made, an experience that trades cinematic sheen for a different sort of impact, one that leaves you grieving over unscripted deaths and celebrating the little victories," he wrote.

Elsewhere, our Dan Whitehead wrote an essay about why he preferred State of Decay to The Last of Us.

Mislim da će ovo podvučeno mnoge da iznervira 😀

Igra je dosta dobro prosla na xbox 360 pa su eto resili da je izbace i na PC.

Verujem da je igra dobra, ali mislim da je glavni razlog nedostatak tog tipa igara na konzolama. Na PC-ju zombi igre izviru ko pečurke posle kiše.

Izgleda sasvim zanimljivo.

Pojavila se steam early access verzija(3dm),ima podrsku misa i tastature ali kontrole jos nisu ubacene. Ovo je ono sto se zna za sada:

WASD - Movement
Space - Jump
Tab - Inv
E - Y
Q - X
Button One Mouse - A
Button Two Mouse - B (I think)
T - Flashlight
M - Map
Ctrl - Duck
Shift - Run
Use-F

Ako neko ima vremena da proba neka javi utiske 😉

Poslednja izmena:
Mene nešto žulja da pljucnem tih 19 evrića... kada bi dali popust 50% na samo jedan dan ne bi razmišljao uopšte.

Stigoh do crkve (druga bezbedna lokacija) i igra je simpaticna, ali i puna tehnickih bagova koji su prisutni i u X360 verziji (pre svega clipping), pa sumnjam da ce se nesto drasticno popraviti po tom pitanju. Rpg komponenta, looth u cilju snabdevanja prezivelih potrepstinama / podizanje morala su ono oko cega se sve vrti. Steta sto nisu implementirali barem neku rudimentiranu rag-doll fiziku, pa ovako izgleda kao igra iz 2004-2005, ali i dalje bolje nego na X kutiji. x360ce i DS2 se odlicno slazu sa igrom.

Probao i ja, ali nesto kratko jer dok sam razgledao malo UI i tu oko one prve kuce pade noc, a ni lampu nisam nasao... ne znam dal da cekam jutro?
Meni graficki podseca na Alan Wake, i to je OK. Atmosfera je tu, potraga za resursima, skilovi, kolko vidim i reputacija ce biti bitna, habanje oruzija i opreme, mapa se cini dosta velika...
Par sitnica za sada, nista narocito, kada udara zombe zvuk je kao da pimpla gumenom loptom 😀.

edit;
Izgleda da nema save nego on sam snima kao checkpointe?

edit2;
..nasao lampu, klik na RS.

Poslednja izmena:
Probao malo i shvatio da je najveca mana ove igre to sto nema coop.
Igra je jednostavno kao stvorena za tako nesto bio je neki DLC Multiplayer u najavi al mislim da je to propalo.

Evo jedan klip gde je pokazano sta sve u igri moze da se radi,ne znam kako vama ali meni je ovo kao stvoreno za coop...

...kad bi imala coop mogla bi duže da se igra ... ovako, bar za sada kako stvari stoje, jedan prelaz i sve si video.

Nije loša, ali previše je nevidljivih zidova za jedan open-world, valjda zbog ovakvog save sistema... Nije baš zahtevna, iako se u početku činilo da će biti lepo zapetljana i kompleksna... laganica.

edit;
igra ladno može da se koristi kao cpu stres test 😀, na PII sva jezgra preko 60%... jel probao neko na nekom FX-u?

Poslednja izmena:
Niko ovo ne igra?
Ja se bio navukao, vozim se ko blesav, dok nisam provalio da moze da mi umre glavni lik 😛

Odma posle start new game, sad igram mnogo pazljivije. Jedino nisam provalio kako da ubijem onog debelog, jednom me je rastrgao tako da bezim od njega.

Izašla finalna verzija. Ovo je igra kakva je Dead Island trebalo da bude (i nadam se da će Dead World da bude ovakav). Jedina zamerka mi odlazi na relativnu kratkoću igre i konačnost, pošto su resursi ograničeni i neobnavljajući, bar ne u meri koja je potrebna za normalno igranje. Blago iritira što se leševi skuljaju oko vozila niotkuda čim ga napustiš

Debeli se ubija sa još nekim u pratnji. Solo samo ako imaš vozilo koje si spreman da žrtvuješ, jer gadjanje u glavu je skoro nemoguće, a mlaćenje samo ako nema leševa u okolini (skoro nikad) i uz oprezno izbegavanje njegovih šaka.

Ja bih igrao ovo, i dugo cekam igru, nego jel mogu da se podese kontrole na tastaturi, a ne da mi budu vec odredjene?

debeli je zaheban,najbolje poslat npc na njega ,i rokat ga sa pristojne distance(ona dva u kući na brdu sam tako ubio)...da nažalost i ja sam saznao da mi glavni lik nije imortalan 😛....šta se tiče avtom na njega ,ne pomaže niti to,pukle sve 4 gume,i ubio mi drugog glavnog lika(ostade mi samo ona ženska iz avganistana)ovo govorim za 3. debelog prije mosta
inače igra je dosta zanimljiva,samo mi grafično izgleda previše staro i šareno

Ja sam dva debeljanera roknuo pomoću pikapa, popucaju prednje gume pri prvom udarcu, ali ne puštaš W i drugi put je mrtav... po drugi put 🙂
Ne radim više te sporedne zadatke sa juggernauts, nema nagrade, a istrošiš sredstva više nego kod drugih specijalnih zombića.

RazbojNice, resursi se mogu respawn-ovat. Samo zadas radio-operateru da trazi mesta sa resursima i oni se stvore ponovo u nekim kucama i sl. Da li moze da se luta izmedju misija, tj da li ce vreme za odradjivanje misija isteci ako se odmah ne odrade.

Da, ali prvo ti odeš, pa zoveš potrčka da dodje i pokupi. Tu su dva problema:

a) obavezno se zaglavi negde usput, pa moraš da ideš i pomažeš mu i
b) ne možeš da nalaziš nova oružja niti pomoćna sredstva koje tvoj lik može da koristi (sa izuzetkom malobrojnih i nevitalnih resursa koje prave enklave sa kojima si u dobrim odnosima).

Sve misije koje se ne tiču glavne priče mogu da isteknu zauvek.

Ja sam tek na pocetku igre(crkva) i za sada nisam imao problem sa likovima koji kupe loot. Inace, za svoja oruzja, koristim cheat koji sprecava da se raspadnu od koriscenja(znam da se mogu popraviti u workshopu). Malo je glupo da se oruzja raspadnu posle nekoliko razbijenih zombi glava, a gde god mrdnem ne mogu da izbegnem veci okrsaj sa njima.

Nemo se ljutit, bolan. Ne mogu da se menjaju kontrole direktno u igri. A da li moze kroz neki config fajl, ne znam.

Inace, za svoja oruzja, koristim cheat koji sprecava da se raspadnu od koriscenja(znam da se mogu popraviti u workshopu). Malo je glupo da se oruzja raspadnu posle nekoliko razbijenih zombi glava, a gde god mrdnem ne mogu da izbegnem veci okrsaj sa njima.
Ne treba ti varanje, oružja se opravljaju kad ih staviš u ormar u bazi (ne znam da li treba Radionica). Ja nosim bar dva hladna i jedno vatreno sa sobom, da se nadje.

Ne znam da li je vezano za early access verziju koja je beta (nisam još probao final), ali da li vrednosti u igri svima variraju bez nekog smisla? Na primer, svaki put kad započem igranje, reputacija mi je niska. Odradim neki zadačić (npr. ubij swat zombija), vratim se u bazu, reputacija skoči na maksimum tek tako. Isto važi za resurse u ormaru (municija), moral ekipe koji varira nekontrolisano ko zna od čega itd. itd.

Ja igram final i primetio sam da varira moral ekipe, dok za reputaciju nisam siguran, obraticu paznju sledeci put. Nisam zagledao likove(panel gde se vidi koja oruzja nose), ali da li oni uzimaju vatrena oruzja iz ormara u bazi? Nestaju mi sva vatrena oruzja koja donesem, dok motke i ostalo ostaju nedirnuti.

Zavrsio sam ovo, debelog sam ubio cetiri puta, dva puta marinci, a dva puta masinka 😀

Igra razbija koliko je dobra, prava zaraza. Nisam ocekivao da ce ovako uraditi port za PC.

Koja vam je baza - home?

Dole u gradu,kucica sa drvetom 😀
Klasika ali se dobro brani, plus sto ima biblioteku u sebi od ranije.

Dole u gradu,kucica sa drvetom 😀
Klasika ali se dobro brani, plus sto ima biblioteku u sebi od ranije.

Pretpostavljam da je to ona vila na jugu, u centru grada da kazemo? Ima li bazen 😀
Meni je na jugu ali skroz na zapadnom delu grada. Zove se Trucking Warehouse

bolja je ona warehouse...za 20 ludi ,čini mi se,više moš napravit
sledeća je preko reke,kod štala za konje
btw kako se ovo deinstalira?nema u nadzornoj ploči ,a nema niti deinstal u folder igri

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno