Šta je novo?

Startup Problem!!!

davidoff29

Čuven
Učlanjen(a)
22.06.2005
Poena
619
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G
Miš & tastatura
Logitech
Pristup internetu
  1. Optički internet
POMAGAJTE DRUGOVI!!!
Racunar normalno radi ali Windows prilikom startupa, kad se pojavi ,,Welcome screen'' zakuje i to traje oko minut-dva. I tako gledam u plavi ekran na kome pise Windows Starting up... i pri tom hard miruje, kao i ostatak hardvera.
Pitanje: Sta je sad to? Problem ocigledno nije hardverske priorode, je r racunar nakon starta radi normalno i ne prijavljuje nikakve greske, a i avp ne nalazi nista od virusa (kasperski). :wall:
Zna li iko resenje ovog problema, koji osim sto nervira, ne cini preveliki stetu...
HELP!!!

Vec je bilo dosta reci o ovakvim problemima.
1. ako imas n-force chipset - probaj da zamenis nforce drivere za standardne IDE drivere
2. probaj da promenis driver za graficku.
3. .. . kompletno drivere za maticnu.

Ja uvek tipujem na graficku - iz iskustva - najcesce to bude ( ili sam se ja s tim sretao )

dakle - update drivera.

- proveri da ti HDD nije otisao u PIO mod.

- procunjaj po ovom forumu - jer postoji jos gomila razloga koje ja nisam naveo. nemoj da si lenj.
POZDRAV!

Savetiz jedne skorasnje teme: skini Bootvis i vidi sta ti zeza.

Hvala

HVALA! Radim na resavanju problema... :guitar:

Eureka!

Kao i uvek kada ne znas sta je reinstaliraj sistem!!! :crash:
Probao sam (pre reinstalacije) i promenu drajvera na novije verzije (ploca, graficka) i nije vredelo.
I na kraju startup je ok, ali izgleda da je problem pravila sama graficka sa svojim (kao i uvek..) losim TV izlazom. Naime, TV je prikljucen i slika je na njemu bila ok, a sada nakon reinstalacije posle par dana je poceo da daje samo crno-belu sliku bez obzira na TV standard (pal i ntsc). Tako da je jedini odgovor GRAFICKA (sta god da joj se desilo). Dakle hardverski problem (...bar se nadam).

p.s.
My computer:
msi kt400, 256 ddr, fx5200 128mb (MSI).

Nazad
Vrh Dno