Šta je novo?

Startovanje XP-a i sec mast/slave?

SirOliver

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2002
Poena
619
Kada mi je namesten CD na sec slave onda mi XP podize oko 1 min, a kada je nameste na sec master onda oko 7-8 sec! U cemu je fora?

marko011 je napisao(la):
Kada mi je namesten CD na sec slave onda mi XP podize oko 1 min, a kada je nameste na sec master onda oko 7-8 sec! U cemu je fora?

fora je da odes u device manager, i da sve neiskoriscene grane iskljucis. Znaci odes na npr. drugi IDE kanal, i odes na properties>advance setting i onda umesto auto detection u polju device type, stavis none. naravno ako imas kasnije potrebu da montiras dodatne uredjaje onda vratis na staro ili ti win nece nista videti. ovo osetno ubrzava boot os. probaj ovu akciju pa javi rezultate.

Na primary master preko ATA100 kabla je okacen hard, a na secondary master je CD i to ATA33 kabla. Sada kada je ovako podeseno radi super brzo. Probacu i ovu tvoju zezanciju. Hvala u svakom slucaju cheers

marko011 je napisao(la):

Tako je i kod mene, i to je normalno. Zato i drzim CD na Secondary Master (CD jumperisan na Cable Select ili Scondary Master). Ovo sto genijalcin23 kaze ne vazi za nas "problem" jer se XP "zaglavi" dok nije krenuo u podizanje (prvi nalsov XP sa crnom pozadinom, dakle nepsredno posle boot-ovanja, ako mislimo na isto). Probao sam i u BIOS-u da disable-ujem ostale grane ali isto podizanje sistema traje dugo. Prema tome, drzi CD na SM, jumperisi ga kao sto sam rekao i teraj!
PS. Kablovi ATA100 i ATA133 su isti.

Nazad
Vrh Dno