Šta je novo?

Starrup problem

Miniweb

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
604
Kada startujem windows poslije onog windows loga pojavi mi se slijedeci tekst:

"Cannot find a device file that may be needed to run windows or a windows application

The windows registry or a SYSTEM.INI file refers to this device file
but if you deleted this file on purpose try uninstalling the associeted aplication
associated application with this device file try reinstalling that application to replace the missing file

C:/PROGRA~1/NORTON~2/NORTON~1/NAVAP.VXD

Press a key to continue"

Kaka se mogu rijesiti ovog teksta jer mi uzasno smeta svaki put kad palim komp moram pritisnuti neko dugmeFX

Reinstaliraj Nortona....

pa edituj system.ini ili registry, potrazi NAVAP.VXD pa ga obrisi.

upozorenje: ako si neiskusan, editovanje ovih fajlova moze dovesti do nestabilnosti ili eventualnog prestanka rada OS-a. radi na svoju ruku, nemoj posle mene neko da krivi :)

Jedi file koji ima .vxd je neki koji ima veze s misom
nista vise nisam nasao

Zaboravi ovo
Takodjer sam pokusao da stavim lazni navap.vxd file u system.ini
ali opet nista

Kucaj msconfig ili sysedit pa procackaj malo tuda
Inace i za ovo vazi ono sto je Miroslav rekao...ne snosim nikakve posledice u slucaju pada OS-a:)

Pokusacu da objasnim kako je do ovoga doslo
Norton SW 2002 sam uninstalirao jer mi jedna funkcija nije mogla da radi i posto sam htjeo da ga se oslobodim u potpunosti isao sam u Program files i ondje izbrisao folder Norton u potpunosti
Zatim sam instalirao isti program i pojavio je se taj problem. Ali sada uopce nemam Norton AV (kao ni opcije za skeniranje protiv virusa) nego sam Norton utilities. Neznam da li sam sada ista priblizio problem s kojim se susrecem. Posto sam jos neiskusan u radu na kompjuteru na jednom forumu su spominjali i neke read-only File-ove
I jos jedno pitanje
Da li bih ovaj problem rijesio ako kupim novi Norton 2003

Jednostavno je nestao fajl vazan za funkcionisanje sistema...rekao si da reinstall nije pomogao i ne vidim kako bi novi CD Nortona pomogao?

resenje tvog problema je u registry-u...
otvori regedit, lupi F3, otkucaj "navap.vxd", lupi Enter i kad ti nadje gde se nalazi samo obrisi taj kljuc

OK hvala velika Crni uspjelo je
Da li cu sada moci instalirati novi norton AV

Naravno...ako opet bude problema bar znas kako da ih resis..

To je manje-vise standardna fora sa NAV-om :(
Obicno deinstalacija ne odradi svoj posao do kraja (sto mi je ovo poznato), pa ostanu "repovi", gde je klasika da prilikom ucitavanja Win-a izbaci gresku o nepostojecim vxd-ovima koji se "nalaze" u system.ini ili win.ini, a u stvari su u registry-ju.
Inace, ostalo je tu jos kojekakvih gluposti, ali nista strasno (e zbog takvih stvari se i radi povremeno reinstalacija Windows-a, zar ne ?).

Ovo mi zvuci poznato...Resenje je (ukoliko si deinstalirao Nortona) da pokrenes WinDoc iz Norton Utilities-a (za windowsXP najbolji je poslednji 2003, ima ga na Norton Systemworks 2003, mada moze posluziti i verzija 2002), i pustis ga da sve odradi i da sam opravi windows.

Drugi nacin je da koristis rucno brisanje iz registryja (trebace ti oko pola sata), tako sto ces pronaci i obrisati sve kljuceve koji sadrze rec symantec.

Nazad
Vrh Dno