Šta je novo?

Staro za novo.

• Začetnik teme Začetnik teme Night_Elf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
N

Night_Elf

Guest
Jedan veliki srpski problem.
Imas slabu masinu a hoces jacu za male pare. Gde to uraditi u Srbiji.
Sramota je sad imati masinu ispod 400 MHz.

type;

Ja tu vidim drugi srpski problem: smatrati to sramotom.

Ako tebi masina ispod 400 MHz radi posao dovoljno kvalitetno i brzo s obzirom na ulozene pare, pevaj i vozi.

Ako te vec svrbi to malo para u dzepu, onda se raspitaj po forumu sta bi bio najbolji upgrade s obzirom na tvoje aktivnosti na kompu - mozda bi samo dodavanje memorije i/ili promena graficke karte poboljsalo stanje, na primer.

Ne bih ni postavljao pitanje da sam zadovoljan.
Najveci problem kod ove masine je u tome sto je nisam uopste kupio vec sam je dobio. Tako da pare koje sam spremao da kupim komp nisam uopste potrosio. Pa sada hocu da izvrsim upgrade .kompjuter koristi za sve. Od multimedije preko ozbiljng programskog rada pa do igrica. A za sramotu ona je zbog drustva u kome svako od njih ima masine od 1,1GHz pa navise.

Dakle... koja je konfiguracija u pitanju?

Night_Elf je napisao(la):
A za sramotu ona je zbog drustva u kome svako od njih ima masine od 1,1GHz pa navise.

Ma nije sramota imati ista ispod 1.1GHz, wut about Power Mac G4? sramota je imati macana na 800 koji je brzi od svega konkurentskog mainstreama ispod 1.6(mozda i vise) 🙂
A za ovo da svi imaju 1.1 i vise... nemozes gledati ukupnu situaciju po ljudima sa 4uma, ovde ima 99% frikova koji bi dali bulju za novi hw 😉

pozdrav

Ako si vec spremio lovu za novi komp, a ovim nisi zadovoljan, onda nemoj da ga krpis, nego da prodaj kompletno i dodaj te pare na onu "gomilu". Tako si i malo slobodiji, u smisli da ne moras kod istog majstora gde prodas taj komp obavezno da uzimas i nov. Dakle, prodas ovaj bilo gde i uzmes drugi bilo gde drugde - ruke su ti odresene. Mada, ako ti ni to ne cini dovoljno love, mozes ga u medjuvremenu koristiti - za internet, programiranje i ne tako zahtevne igre bice dovoljno jak privremeno.

Ako skupljas jos lovu za bolji komp, najvaznije je strpljenje ... i pusti drustvo. Ne kupujes taj komp za drustvo, nego za sebe. I ne uzimas ga da bi ortacima rekao koliko imas MHz, nego da bi na njemu nesto radio. Vazno je ono sta ti sa tim racunarom umes da uradis, a ne kakav je - on treba da sluzi tebi, a ne ti njemu. Zato kod kupovine novog dobro odvazi svoje potrebe (ali realne), proceni koliko dugo ce to trajati, pa mozda da uzmes neke stvari malo drugcije odvagano, na primer, par megaherca manje, ali zato kvalitetniji monitor koji ce ti sluziti bar dve izmene racunara.

Ma pusti ti drustvo ovde jesu skoro sami fanatici 🙂 a tebi ako komp radi posao boli te uvo.
Warcraft3 ce ti sasvim lepo raditi na nekom Duroncicu i GF2 MX kartici ili jacoj... mozda bi ti cak i Voodoo3 bio dovoljan.
Ali ipak, mislim da ti je najbolje resenje ono sto je cika silverglider rekao: prodaj celu konfiguraciju i dodaj na postojecu svotu.

Kod izbora nove konfiguracije pitanje "brzine" kao i kupovina najnovijih tehnickih dostignuca (novi graficki cipovi, procesorska jezgra..) ne treba da budu zvezda vodilja. Po meni je mnogo bitnije izabrati kvalitetnu plocu, HDD, RAM (CPU-ovi manje-vise predstavljaju neki standardan izbor) jer su to kljucni cinioci stabilnosti jedne masine.
Jer dzaba nekome ko ima P4 @ 1.6 , 512 RAM, GFx sa 128 MB, HDD od 100 Gb... ako sve to ne radi jedno sa drugim kako valja (kompatibilnost). Onda dodje covek sa Celly-jem @ XXX i odradi posao pre tog sa zivotinjom od HW-a. I ko je onda u prednosti? Ovaj sto je potrosio manje para za stabilu CONF. ili onaj sto je puko €€€€ za najnovije novotarije?

A to sto se tice sramote u drustvu (mislim, "drustvu" 😛 fanatica koji samo jure novi HW a usput stignu i po koji put da udahnu malo vazduha) nema priche. Sta samo oni rade sa svojim masinama? Hvale se ko ima jaci HW? Obicno takvi ljudi znaju samo gde se nalazi power button na kucistu kao i velicanstveni spisak svojih komponenti. Od ozbiljnog rada ni govora. FX (znam par odlicnih primera, believe me)

Nista nije sramota

Nije sramota imati kompjuter sporiji od 400MHz.Sramota je imati neku masinetinu od 3GHz a ne znati nista o kompjuterima pa nista, pa cak ni Windowsdo kraja(jaka stvar).
U Srbiji se vodi politika:"Koji kompjuter imas, toliko o njima znas".Do skoro sam imao nekih bednih 300 MHz i lepo su mi koristili.
Komjuteri su stvarno pojeftinili ali na cenu kvaliteta.Naisla su neka napajanja od kojih gori maticna sve zajedno sa onime na njoj (nemate pojma koliko u zadnje vreme nailazim na to), on-board graficke, RAM memorije nekih Bangaldeskih proizvodjaca itd.Pa sa druge strane gledano, bolje je da koristimo te matore, barem znam ko ih proizvodi. :crash:
:type:

Nazad
Vrh Dno