Šta je novo?

Starlink ponovo pomerio Srbiju za 2024

Dokle je stigao proces u Srbiji?
Vidim da su nakon sastanka u Vašingtonu izjavili da su ispunili uslove za pružanje usluge u BiH uskoro.

Pa nisu ispunili uslove jer jos nisu dobili dozvolu od RAK ( Regulatorne agencije BIH)... isti je slucaj i kod nas, a da bi se proces pokrenuo, mora Starlink da posalje neophodnu dokumentaciju, jer ipak ne moze to niko umesto njih uraditi...

Pa nisu ispunili uslove jer jos nisu dobili dozvolu od RAK ( Regulatorne agencije BIH)... isti je slucaj i kod nas, a da bi se proces pokrenuo, mora Starlink da posalje neophodnu dokumentaciju, jer ipak ne moze to niko umesto njih uraditi...
Ne znam, onda je tekst glupo napisan

Naravno da je glupo napisan kad su preneli vest od ko zna koga, a lepo je ministar pojasnio:

Ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto objavio je da Starlink dolazi u našu zemlju.

"Starlink je spreman za ulazak na tržište Bosne i Hercegovine kao provajder satelitskog interneta", potvrdio je mnistar Forto.

Kako je objavio Forto, ovo je potvrđeno na sastanku koji je imao s Rebeccom Hunter, direktoricom Starlinka za ulazak na nova tržišta, i Prakulom Kapoorom, menadžerom ove kompanije.

"Nakon ispunjavanja zakonskih uslova za pružanje usluga u našoj zemlji, izražena je spremnost za saradnju u oblastima e-uprave, unapređenja zdravstvenih usluga, kao i razvoja sistema brzog odgovora u slučaju elementarnih nepogoda", objavio je državni ministar.

Dokle je stigao proces u Srbiji?
Vidim da su nakon sastanka u Vašingtonu izjavili da su ispunili uslove za pružanje usluge u BiH uskoro.
Proces u Srbiji nije stigao ni dokle. BiH će uskoro dobiti i mi ćemo ostati jedina rupa u tapiseriji Evrope (kao što reče naš bivši predsednik). Ali to je zato što smo mi jedina pravna država za razliku od ostatka Evrope

@Naci

To sam i ja negde pročitao, da u Italiji daju opremu ako se veže ugovor, ali definitivno je naše tržište malo i nije interesantno...
Poslao sam drugaru jednu antenu, aktivirao nalog u Irskoj, povezao se i sve zapakovao. Radi bez problema u vikendici pored NS-a, nekih mesec dana za sad.
Baš sam to hteo da pitam, da li je neko doneo u Srbiju, i iskoči odgovor 😁

Dobro je da nemaju ograničenja preko lokacije, nego može da se prenosi i u zemlje u kojima ne posluju....

@Naci

To sam i ja negde pročitao, da u Italiji daju opremu ako se veže ugovor, ali definitivno je naše tržište malo i nije interesantno...

Baš sam to hteo da pitam, da li je neko doneo u Srbiju, i iskoči odgovor 😁

Dobro je da nemaju ograničenja preko lokacije, nego može da se prenosi i u zemlje u kojima ne posluju....
zavisi ja cuo da imaju ogranicenja u zemljama gde nije zvanicno krenulo.

@Naci da li znaš o kakvim ograničenjima se radi? Da li ima svrhe onda nabaviti opremu preko i koristiti kod nas ako postoje neka ograničenja u samom radu ili registraciji?

To sam i ja negde pročitao, da u Italiji daju opremu ako se veže ugovor
I u Nemackoj je isto free oprema na ugovor od 2 god.

Inace danas i Amazon poceo da lansira net satelite, mozda ce konkurentnost da ubrza stvari.

Poslednja izmena:
Zar ne bi trebalo da imaju putanju koja po malo skraćuje orbitu konstantno, dok ponovo satelit ne uđe u atmosferu i izgori?

Pricao je Elon jednom na tviteru da mogu i duze da traju ali da im je zbog napretka tehnologije i neophodnih poboljsanja 5 godina neki optimum da rade upgrade... svakako da ekonomska isplativost ovde ne igra bas nikakvu ulogu...

Svakako interesantan biznis model. Verovatno hoće da razviju tehnologiju, nije im novac ograničavajući faktor.

Au, koliko ćemo tek čekati mi u Srbiji na Amazon internet

Znači ovi što koriste Starlink ovde (KTV) to uzeli preko?

I KTV i Insajder i Srbin info. Svi koriste Starlink odnekud.

Ja razmišljam da uzmem kit za kuću u Hrvatskoj, pošto je na zabačenijem mestu, mobilne mreže su mi se dosta loše pokazale.

Jel ima neke razlike oko modela i koja mi je najpovoljnija opcija? Treba mi za remote posao, ali se neće koristiti više od 2-3 meseca godišnje.

Nazad
Vrh Dno