Šta je novo?

Starlink ponovo pomerio Srbiju za 2024

PA sad sam citao na sajtu, nema obaveze kad ti treba platis i koristis i to je to. Ima ga u GR u nabavci ono odma
Kotsovolos Starlink kupovina

Na jednoj lokaciji placamo 4 apartmana po 100eur 50/5 ADSL, kada dodju svi sa plaze i krene mastan upload sve zamre, morao sam par puta da kickujem ljude sa mreze da moze da se koristi.
Na drugoj delim (pozajmljujem net) i racunam da je ovo idealno resenje a i moderno sto je meni cool a verovatno bi bilo i gostima :)
jeste idealno resenje ali.... preporuka je kupiti dobar Wi-Fi mesh sistem koji na primer ima 3 uredjaja pa staviti na 3 mesta da bi WiFi bio sto bolje pokriven

PA sad sam citao na sajtu, nema obaveze kad ti treba platis i koristis i to je to. Ima ga u GR u nabavci ono odma
Kotsovolos Starlink kupovina

Na jednoj lokaciji placamo 4 apartmana po 100eur 50/5 ADSL, kada dodju svi sa plaze i krene mastan upload sve zamre, morao sam par puta da kickujem ljude sa mreze da moze da se koristi.
Na drugoj delim (pozajmljujem net) i racunam da je ovo idealno resenje a i moderno sto je meni cool a verovatno bi bilo i gostima :)
Problem je fenomen poznat kao BufferBloat, sa tom brzinom moze da se napravi setup koji ce dobro raditi ljudima. Ipak vecina fabrickih mesh resenja ne rešava ovaj problem.

Pisaću konkretna rešenja sa preporukom za konkretne uređaje svim zainteresovanim, pišite na PP.

U švabiji pala cena, izgleda da se pravi prostor za pokretanje Mini verzije.

Istraživao sam malo situaciju kod nas, Starlink doo koji predstavlja Starlink Usa zaostaje sa dokumentacijom za registraciju kod Ratel-a
izgleda da je tu najveća kočnica i/ili ovi naši regulatori nisu dobili dovoljno veliki pritisak za dozvolu za aktivaciju servisa.

Screenshot 2024-07-22 at 11.55.40.png

Hteo si da napišeš "u Nemačkoj pala cena".

Mozda 8k rsd
Ne znam da li Gigatron to prodaje ili mora online da se plati

Meni ovo ne liči na Starlink, ovo X uopšte nije po dizajn smernicama Starlinka, a i čudna mi je ovako agresivna kampanja za Starlink, maltene svuda po gradu bilbordi, kao da će narod da se otima za satelitski internet po ceni od 50+€ mesečeno.

Ovde ce se ugraditi drzava sa taksama, pa telekom sa taksama, pa na kraju da duplira krajnju cenu gigatron.

ne verujem da je Gigatron distubuter lol

Neko je procitao post pa je iskoristio priliku, najverovatnije u nadi da monetizuje. Kupljen je preko telekoma, vlasnik je fizicko lice.

Edit:
Kupljen je i .me domen, jedva cekam da vidim sta ce biti na kraju.

Poslednja izmena:
verovatno sad ce da im opali cenu haha za website

mozda juce ali danas nije slobodan izgleda da je neko kupio jutros i pise da je ovo vlasnik (HM)

Naziv registra: TELEKOM SRBIJA A.D.
To što je registar Telekom Srbija, to samo znači da je neko preko recimo sajta oblaci.rs registrovao domen.
Registrant: Individual

Administrative contact: Individual

Technical contact: Individual
Ovo inače znači da je domen registrovalo fizičko lice, domaće ili strano, a zbog zakona o zaštiti podataka o ličnosti u whois bazi nisu javno dostupni podaci o konkretnom licu.

Neko je procitao post pa je iskoristio priliku, najverovatnije u nadi da monetizuje. Kupljen je preko telekoma, vlasnik je fizicko lice.

Edit:
Kupljen je i .me domen, jedva cekam da vidim sta ce biti na kraju.
cudno meni ovde pokazuje da nije kupljen gigamax.me sad ne znam

Garant je reklama za neki najveći Gigatron u Beogradu. Kakav crni Starlink 😁

Nazad
Vrh Dno