Šta je novo?

Starina urla -> 9600 pro

Oki

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
410
Naime kod sestre u kompu imam ovu jako chudnu grafiku. Powercolor 9600 pro [gpu RV360] koji se chak u jednom od gazilion katalista koji sam instalirao mozhe deklarisati i kao radeon 1050. E sada moj glavni problem sa kartom je shto je nesnosno glasna. Da li ikako postoji nachin da se ona utisha pomocju bilo kog programa? Probao sam ati tool ali tu nishta nisam nashao za regulaciju obrtaja kulera. Priznajem jako sam neuk i nevesht shto se ovih stvari tiche tako da klokovanja i ostala budzenja su mi potpuno strana, kao i nameshtanje fan-a. Ako neko ima ikakva iskustva sa ovim starim agp-om voleo bih da mi otvori ochi.

Josh neshto evo cele mashine pa ujedno bih da pitam da li je ikako mogucje zakucati fps u CS 1.6 na 100. Kapiram da su ljudi koji su imali ovu kartu ili priblizhnu konfiguraciju iz vremena kada je ona izashla imaju neko iskustvo

cpu - pentium(R) 4 na 3ghz [default]
mobo - asus P4P800-x
gpu - Powercolor 9600 pro [gpu RV360]
ram - kingston 1gb ddr1
napajanje - microlab 400w [ znachi kinez ;]

eto..ako neko ima ideju za prvi deo pitanja ili za drugi bi bih mu jako zahvalan, chitao sam gomilu postova ali nikako da bash nadjem reshenje. Probao sam razne catalyst-e da instaliram i kod poslednjeg 8.8 mi se recimo deshava da kad pokrenem cs slika mi se apsolutno zabaguje tj bude neki gnaaar od crnobelih kockica i gluposti tako da je jedino reset reshenje, ovako na SP3 sve ostalo radi kako treba.

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Problem fps-a reshen chishcjenjem drajvera i stavljanjem catalyst-a 7.2 koji je ispada dobitna kombinacija ali ovog momenta kako sam izashao iz igre imam utisak da mi je motor od chamca pod nogama...

jel mogucje da se zaista toliko dernja...aj ovaj intelov box cooler i da razumem ...

sto ne skines taj ventilator sa kulera graficke, i stavis jednu "osmicu" umesto njega? Mozes da je nakacis nekom tankom zicom na graficku npr. Bice mnogo tise, a i bolje ce da hladi. Nije to neki problem, niti nauka.
A sto se tice programa koji ce to da ti obavi...to tesko, ne verujem da ta graficka podrzava regulaciju obrtaja.

pa fora je u tome shto je grafichka stara 2 meseca i video sam da je kuler "netakunt" znachi ni govora od prashine nema tj nije prastaro..ali shto da ne videcju da nakachim neki dodatni kuler ali poshto mi ovo nije primarna mashina mozhe i da sacheka. mislio sam da ima neki program neshto dok sam tu pa da nabrzaka podesim.. hvala Rio

Vrh Dno