Šta je novo?

Stari UFO(XCOM) ne radi pod Win Me????

bansek

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
619
Kada startujem UFO, prodje uvodna"animacija" i izbaci DOS prozor sa greskom koja se vidi u atachmentu (dos4gw eror)?
Racunar je PII 400Mhz, S3 Trio, Creative SB 16 ISA, 64 MB RAM, Win ME
Iz cistog DOS-a prijavljuje da nemam misa (nisu instalirani drajveri za DOS). Nemam drajvere za DOS ni za zvucnu - nisam mogao da ih nadjem preko google-a. Moze li zvucna da se osposobi da radi u DOS-u bez drajvera, preko config.sys i sta se upisuje u njega???
Na konfiguraciji PII200 sa integrisanim matroxom i zvucnom, - radi. Win je 98.

XCOM2 takodje ne radi pod Win ME, u startu DOS prozor "poludi"

uh .,.. bash je davno bilo kad sam ovo poslednji put instalirao... u glavnom igra ne radi na brzim P2 bez nekog patcha za usporenje... a ima i neka zafrkancija sa tim dos/4fw (dal neshto treba naknadno da se instalira ...zaboravio sam totalno)

nazalost verovatno nisam bio mnogo od pomoci... sto nisi naveo koju zvuchnu imash mozda neko moze da ti pomogne

Tja, ja imam WinME, i imam i UFO i radi mi (relativno) ok. Regularno instalirao, još sam i stavio neki 1.4 patch koji mi ništa vidno nije promenio. Možda je do verzije koju imaš. Ako treba da ... to beše sad cenzurisano... ma javi se na mail.
A što se dvojke tiče, to imam baš Win verziju.
Mada je generalni savet za stare igre da ako već neće tako da radi, da nabaviš Win98 ili DOS butabilnu disketu i da dižeš komp sa time.

Taqkodje mozes da pronadjes program Virtual PC i da na njega instaliras Windows XP i da teras sve te stare igrice

Ako bolje procitate moj tread, videcete da je zvucna Creative SB 16, i da sam probao pod DOSom uz pomoc boot diskete. Igra se blokise posle introa. Gde da nadjem drajvere za DOS za zvucnu?

Marko37, posalji mi na PM "informacije" o tvojoj verziji UFO i XCom2

Znam kako treba da se startuje igra samo nemogu da ti to ovako objasnim preko bencha. Najbolje je da se dogovorimo kad i gde da ti pokazem uzivo, nema veze sto ti je procesor na 400mhz, ja sam je igrao na 1000mhz. Moras imati drajvere za dos od zvucne, toliko je stara da jednostavno moras imati drajvere, ako ne ti onda na netu. Evo ti adresa za drajvere pa nadji koji ti odgovara: http://yu.europe.creative.com/support/drivers/welcome.asp

Mora da moze na oba da radi...
Pre startovanja windowsa uz F8 udji u meni i izaberi step by step.......
.... kad ucitas tako sve drajvere, za zvuk i misa onda nebi trebalo da bude problema dok startujes igru.... Kao sto rekoh najbolje je da ti pokazem uzivo...

Nazad
Vrh Dno