Šta je novo?

Stari se...

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
515
Entertainment Software Association objavio je rezultate prošlogodišnjeg opširnog istraživanja nazvanog Essential Facts About the Computer and Video Game Industry. Iako se analiza odnosi samo na SAD, slična situacija prevladava i na starom kontinentu.

Prema dobivenim rezultatima, igrači su prilično ostarjeli te prosječna dob gamera sada iznosi 33 godine, dok je prosječni kupac video igara četrdesetogodišnjak. Glede online igara, 44% igrača izjasnilo se da igra mrežne igre, što je u odnosu na 19% 2000. godine, jako veliki skok. Industrija igara lani je prodala ukupno 228,5 milijuna igara što je ekvivalentno 7 milijardi dolara, a 42% Amerikanaca izjavilo je kako će u ovoj godini kupiti barem jednu igru.
I onda mudraci igre nazivaju igricama :trust:.

Poslednja izmena:
ruku na srce i igre su postale tako komplikovane da i ne znam kako uopste misle da ih igraju klinci od 10 god

uh, a bas sam se zabrinuo da sam sa 28 mator za plejadu...

Ma, dok besna zenka lupa sakom o sto umesto po racunaru sve je ok,
nemojte da smanjujete :d

LOL:
jedan post sa linka gore je napisao(la):
so did jesus really marry mary magaline?
sry couldn't resist.

Treba citati celu temu. Starac, bravo za link, ulepsa mi dan.

Odavno sam ja pricao da bi ova zemlja bila bolja kad bi penzioneri vise igrali igre a manje gledali dnevnik!:d

starac je napisao(la):
Prema dobivenim rezultatima, igrači su prilično ostarjeli te prosječna dob gamera sada iznosi 33 godine

Zanimljivo...uklapam se u statistiku...33 godine i imam zenu koja ce da me ubije zbog... pogodite zasto :D

Mladja populacija pametnije ubija slobodno vreme.:hump:

Smatram da mladja populacija manje vremena provodi za odredjenom igrom najvise 3-5dana.Zato sto im to brzo dosadi.Dok matorci kad sednu ne silaze dok ne prostudiraju celu igru...

Poslednja izmena:
Don_Vito_Korleo je napisao(la):
Smatram da mladja populacija manje vremena provodi za odredjenom igrom najvise 3-5dana.Zato sto im to brzo dosadi.Dok matorci kad sednu ne silaze dok ne prostudiraju celu igru...

tu si u pravu, zivi dokaz!

Igra se prelazi do kraja, da za utrošeno vreme ne bi moglo da se kaže da je izgubljeno... dok mlađima to nije problem.

Pa meni su igre bile zanimljivije dok sam bio mlađi. Zadnjih nekoliko godina sam izbirljiv i većinom me privlače realističnije i kompleksnije igre. I ne bih rekao da mlađoj populaciji igre brzo dosade i da provedu manje vremena, jer i imaju više vremena za igranje.
Broj igrača se svake godine poveća, mlađih ali i starijih. A razlog zašto stariji sve više igraju PC igre je baš taj što su igre sve detaljnije, vjernije, kompleksnije.
Nedavno, jedan moj poznanik je odlučio da kupi komp za klince. On inače nema pojma o računarima, niti je ikada radio sa njima, niti se igrao, pa sam je to sve sklapao i ujedno sam instalirao i neke igre. Kada je vidio Far Cry i kada je malo ušao u štos, potpuno je otkinuo na tu igru. A ima 37 godina.

No mene najviše smeta taj ******ski termin "igrica" koji koriste oni što nemaju pojma u igrama, niti su ih kad igrali, i nisu kvalificirani donositi sudove. A smijem se kladiti da bi se većina njih navukla na neku od ovih igara, samo kad bi odvojili dovoljno vremena koje će ionako utrošiti na gledanje glupih američkih filmova, ili na gledanje nogometnih utakmica talijanske ili španjolske lige...

starac je napisao(la):
No mene najviše smeta taj ******ski termin "igrica" koji koriste oni što nemaju pojma u igrama, niti su ih kad igrali, i nisu kvalificirani donositi sudove. A smijem se kladiti da bi se većina njih navukla na neku od ovih igara, samo kad bi odvojili dovoljno vremena koje će ionako utrošiti na gledanje glupih američkih filmova, ili na gledanje nogometnih utakmica talijanske ili španjolske lige...

Opet moram da spomenem svoju zenu :smash: ... dobro ne gleda fudbal ali sve ostalo je bas tako...

Bas tako. Pre nepune dve godine sam se smejao samo tako. Moj cele nikada nije smatrao igre za nesto vredno i posebno interesantno (dobro partija solitaire-a je bila vrhunac), a onda se izgleda covek zapitao zasto je u mojoj sobi posebno velika guzva. Odgovor je bio Xpand Rally i Logitech volan. Da ste samo videli te radosti. Probao je on i ranije na tastaturi NFS ali nije nikako islo, a onda je covek dobio volan, kocnicu, gas i woohoo! Ne da mu je bilo zanimljivo, nego.... a razlog je vrlo jednostavan. U svojoj mladosti se intenzivno zanimao automobilizmom i cak je i vozio 2 trke po nekim vukohebinama :)
Matori nas je (kada je malo usao u stos) "otresao" kao slince. Jos je narednih 2-3 nedelje bilo: "Jel mozes da mi namestis ono?" :D :D :D
Tada je imao 57. godina, sada 59.
Zakljucak je da nikada nije kasno, samo treba pronaci igru za svoj ukus ;)

starac je napisao(la):

:Klanjanje Svaka ti cast kako si ovo srocio. Potpuno se slazem.

Videce oni za koju godinu kad igre budu izgledale kao filmovi... :-devil-:

Cwelle je napisao(la):
:Klanjanje Svaka ti cast kako si ovo srocio. Potpuno se slazem.

Videce oni za koju godinu kad igre budu izgledale kao filmovi... :-devil-:
E upravo to,najvise me nervira kad te onako pametno pogledaju i podsmesljivo pitaju:"Jos igrash te igrice?",a ja ih onda pitam jel gledaju filmove,i sta je tu pametnije i zanimljivije odgledati u jednoj Godzili,Hulku,ili X-tom akcionom Hollywood-skom klonu?!:mad:
Ta zatupljenost kod starijih generacija,gde je normalno pratiti Spanske i domace serije ali nije normalno igrati igru u koju je ulozeno 20 miliona $,meni to nije jasno mame mi...

Pa i ja se skoro uklapam u tu starosnu dob gamera od 33 god.
Ali imam i suprotan primer od GoramM , moj sin od 3.5 god obozava da igra AOE III .Naravno da je pohvatao sve fore i fazone , uspeva da pobedi u skirmishu 2vs2.
Dok drugi sin (2 god i 3 meseca ) jedva ceka da bato ustane sa stolice da i on malo drnda tastaturu.
Ne brinite odigraju oni i po koju deciju igricu ali im ove kompleksnije vise leze.:type:
Naravno da je igranje na kompu ograniceno i da se sa obojicom tata igra pravih decijih igri sa loptom,automobilima,kockicama i sl.
Igraju se i sa svojim vrsnjacima i vrsnjakinjama :eyebrows: ( da ne pomislite da su zatvoreni u kuci )

Somilic, slažem se, ali gde da navedeš filmove u koje je uloženo više para nego za bilo koju igru, pa onda budžet iznosiš kao argumet :)

Mislim da cinjenica, da je hardver sve skuplji i skuplji
itekako utice na starost igraca :trust:

Agilni je napisao(la):
Somilic, slažem se, ali gde da navedeš filmove u koje je uloženo više para nego za bilo koju igru, pa onda budžet iznosiš kao argumet :)
Argument mi je vezan za termin "igrice",a naslovi filmova govore o njihovom kvalitetu,pa makar i da je 200 mil.$ ulozeno u njih,seti se Waterland-a sa Kevinom Kostnerom,mislim poenta je da filmove ljudi gledaju,ma kakvo djubre da su,ali su totalno neobavesteni kad su nove igre i tehnologije u pitanju,i dalje zive u vremenu tetrisa i donkey konga!
Drugi fenomen je podsmevanje kod online ili lan igranja,pa svima je normalno da igraju mali fudbal 5:5 ali ako neko igra CS on nije normalan,pogotovu ako jos i analizira igru,mislim vremena su se promenila,poenta je zabava i takmicarski duh,da li se znojis na terenu ili u fotelji nije vise toliko bitno,treba kombinovati i jedno i drugo!
Sta ce ljudi nakon sto prestare za trcanje po terenu,ili se povrede,pa eto im adrenalinske zabave do pozne starosti.
Mislim poenta je da ce ljudi zbog navike gledati i najzaludnije stvari na televiziji,cisto da bi ubili vreme,ali kad vide nekoga ko igra igre umesto da blene u reklame i granshow taj onda nije normalan,"imash 30 godina i jos igrash igrice",pa igram ih zavrsio sam skolu,fakultet,radim, imam zenu i dete,pa imam valjda pravo da se zabavljam kako ja hocu,ili bi bilo normalnije i zrelije da gledam srecne ljude i dnevnik i kad mi kolotecina ispere mozak,lepo ga prosviram iz lugera i zavrsim stvar!:d

Poslednja izmena:
Somilic je napisao(la):
Argument mi je vezan za termin "igrice",a naslovi filmova govore o njihovom kvalitetu,pa makar i da je 200 mil.$ ulozeno u njih,seti se Waterland-a sa Kevinom Kostnerom,mislim poenta je da filmove ljudi gledaju,ma kakvo djubre da su,ali su totalno neobavesteni kad su nove igre i tehnologije u pitanju,i dalje zive u vremenu tetrisa i donkey konga!
Drugi fenomen je podsmevanje kod online ili lan igranja,pa svima je normalno da igraju mali fudbal 5:5 ali ako neko igra CS on nije normalan,pogotovu ako jos i analizira igru,mislim vremena su se promenila,poenta je zabava i takmicarski duh,da li se znojis na terenu ili u fotelji nije vise toliko bitno,treba kombinovati i jedno i drugo!
Sta ce ljudi nakon sto prestare za trcanje po terenu,ili se povrede,pa eto im adrenalinske zabave do pozne starosti.
Mislim poenta je da ce ljudi zbog navike gledati i najzaludnije stvari na televiziji,cisto da bi ubili vreme,ali kad vide nekoga ko igra igre umesto da blene u reklame i granshow taj onda nije normalan,"imash 30 godina i jos igrash igrice",pa igram ih zavrsio sam skolu,fakultet,radim, imam zenu i dete,pa imam valjda pravo da se zabavljam kako ja hocu,ili bi bilo normalnije i zrelije da gledam srecne ljude i dnevnik i kad mi kolotecina ispere mozak,lepo ga prosviram iz lugera i zavrsim stvar!:d

OVAJ JE U PRAVU 100 % NEK NEKO MISLI KO I JA ... :banana: :cigar:

Moj klinac od 4 godine je igrao GTA SA, pa je posle po ulici hteo da otvara i ukrade pandurska kola i ostale automobile, mada posle toga pandure obozava, bez pendreka, lisica i pishtolja ne ide nigde :D

Sve su to djavolje rabote sto bi rekla moja baba,te nakaze sto lete i iskacu po ekranima...Keva voli sporije,da moze lagano da se uspava uz komp...Sestra je 58 nivo u WoW-u...
Inace,ljudi sve sto ne razumeju JAKO vole da okarakterisu kao zlo. Ni jedna moja devojka nije razumela tamanjenje malih zelenih,kao sto ne procitas neku knjigu... Ali icq je ok ucish engleski,sticesh nove prijatelje...Nije nego...
Igre...Pikao sam Manic Minera danima...Danasnjim klincima je to smeshno...Necu reci da su igre postale bez mashte ali se najvishe igraju bash takve...10-tak sati i gotovo,super grafika,nishta prica...Polako im nestaje duh,svaka cast izuzetcima...
Pa i Bata Zivoinovic je uzimao 3 pa 1...

Pa tu mladju generaciju igre ne zanimaju toliko jel im je to dostupno od uvek, kao sto na mene TV nije ostavio utisak... a uz to ima i drugih zabava van igara... realno igre i jesu za matore, sta ce neko sa 17-19 god da igra igre kad moze da radi mnogo toga drugog...

Mare je napisao(la):
Pa tu mladju generaciju igre ne zanimaju toliko jel im je to dostupno od uvek, kao sto na mene TV nije ostavio utisak... a uz to ima i drugih zabava van igara... realno igre i jesu za matore, sta ce neko sa 17-19 god da igra igre kad moze da radi mnogo toga drugog...
Sta moze drugo,da se drogira aaaaa?!:d

Somilic je napisao(la):
Sta moze drugo,da se drogira aaaaa?!:d
Delom si u pravu, ali na to sigurno nisam mislio... ribe, zezanje, zurke, splavovi... ribe, itd. :D

Vrh Dno