Šta je novo?

Stari Maxtor, koji program za bad sectore?

Serbianboss

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
360
Imam stari Maxtor od 160Gb, koji je prepun bad sektora, ali disk radi.

Testirao sam disk sa Segate programima, a dos verzija nije htela da ga popravi, jer disk nije Segatov.

PowerMax, isto kaze da je fail, ali isto ne moze da popravi te sektore.

U svakom slucaju, znam da tesko moze bilo sta da se uradi, ali me zanima da li ima neki program koji popravlja bad sektore.

pozdrav

u everestu pre popravke je pisalo Reallocated Sector count 139, sa sada pise svega 3.

Nadam se da je popravio situaciju koliko-toliko, a da li ce se broj sektora ponovo povecati, videcu ovih dana.

E hvala ti puno na ovom infou! Ja sam to jurio svuda i nisam mogao da nađem, pisao na par mesta... Znači realocirani sektori se mogu vratiti u upotrebu. Tako sam i mislio ali nisam bio siguran šta je regenerator uradio u mom slučaju, tj da li sam imao realocirane pre toga, pošto nisam ni znao da čitam te parametre. Imao sam dva, jedan do drugog, greškom realocirani usled nestanka napajanja, mhdd ih je nalazio. Regenerator ih je oporavio ima već dosta vremena, mhdd ništa ne nalazi, vrednost u smartu je na nula i nikad mi se nisu vratili.

malo offtopic, uzeo sam da testiram dva stara quantum foreball hard diska od 1.5GB i 3GB, i nijedan nema bad sektore :). Inace oba harda rade dobro. Cak ovaj od 3gb je imao instaliran win xp sp3

Nazad
Vrh Dno