Šta je novo?

Stari HT 5.1 Sistem

suarezz

Zapažen
Učlanjen(a)
29.03.2024
Poena
20
Pozdrav, pronasao sam u kuci stari HI-FI 5.1 sistem - COBY CSP94.
Imam i Hisense Smart TV koji ima 3.5mm ulaz.

Zanima me da li je iole kvalitetan ovaj sistem? Ako jeste, kako mogu da ga povezem na TV?
Povezali smo telefon na ovaj sistem uz pomoc 3.5mm ali sa samo dva povezana zvucnika na vufer i to je radilo.

E sada ako iskoristim svih pet zvucnika, pretpostavljam da nece moci to preko jedne bananice da radi?
Input su mi tri odvojene bananice, zelena crna i neka braon boja.

1734294029505.png1734294049365.png
*slike su sa interneta, mogu da slikam i svoj sistem.

Teško da ćeš ti to moći da iskoristiš kako si naumio...a realno - i nije neka velika šteta.

ovo nije Hi-Fi već jeftin HT (home theatre) sistem, pa sam promenio naziv temi u skladu sa time. može da radi posao i to je to

ako ima neko dugme za stereo na svim zvučnicima, onda će raditi svi zvučnici. a ako nema, i sa TV-om će biti kao sa mobilnim. za povezivanje sa TV-om verovatno će biti potreban DAC pošto je izlaz iz TV-a digitalan. možda postoji neki uređaj koji bi primio stereo signal (uglavnom se takav dobija od TV-a preko digitalnog izlaza) i uradio pretvaranje u 5.1. no, kad se sve sabere i oduzme, nije isplativo i previše je cimanja. bolje uzmi neki soundbar

edit: čitam neko uputstvo i piše da podržava Dolby zvuk. dosta TV-a pušta Dolby preko digitalnog izlaza pa bi moglo tako da se poveže, preko G9 (šta god to bilo)

Poslednja izmena:
Na vuferu pise HI-FI 5.1 Channel Speaker System, a na internetu home theatre, nebitno...

Ostacu ipak na trenutnom 2.1 sistemu, dovoljan je za sada.
Nego sam pomislio ako je iole kvalitetan ovaj sistem, i nije previse cimanja oko povezivanja da se prebacim na 5.1 ali nista.
Hvala na info.

Није за бацање свакако. Квалитет звука послушај сам. Можда буде задовољавајућ.

Долби (АЦ3) подржава, уколико га прикачиш на компјутер, и изабереш 5.1 конфигурацију излазног звука.
Дакле, 3 стерео миниџека, 3.5мм, као за вокмен (ко се сећа још вокмена).
Један је Фронт Л+Д, Други Задњи Л+Д, Трећи је сабвуфер+централ.

Подеси лепо у Реалтек контрол панелу на компјуетру, и уживаћеш у чарима окружујућег звука,
који су сви брзо заборавили, слично као и 3д телевизоре.

Што се тиче качења на ТВ, ту је мало гушће - Већина ТВ данас уопште нема Аналогни излаз, а камоли 5.1 аналог оут.
То што си видео на ТВ је највероватније Аналог ИН, компонентни улаз. Означен са ЦВБС, АВ ИН ... и слично.

да би звук са ТВ послао на Кобија, требаће ти DAC
- претварач дигиталног звука са оптичког излаза, у аналогни сигнал, за који Коби има ЧИНЧ, РЦА улазе.

Овако нешто-

TV Има оптички излаз, повежеш оптичким каблом на ово сокоћало, из њега чинч каблови до кобија, и шибај Живадине.
радиће то као змај.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno