Šta je novo?

Starcraft 2: Legacy of the Void (LotV)

Ja sam u Koreji svake zime, i posle HotSa je prosto smorena bila atmosfera. Uopste nije ni blizu fanbase zainteresovan kao za WoL.

Odigrah i ja kampanju, u principu sam zadovoljan, pogotovo što je sama kampanja veoma zabavna. Misije su odrađene odlično, po mom mišljenju za dva koplja ispred HotS-a, raznovrsno je i veoma pitko. Zamerka na kvalitet misija bi bila ta što druge rase skoro uopšte nisu uključili.

Tehnički je igra na vrhunskom nivou.

Priča: moglo je to naravno mnogo bolje, mene je malo ubila ta patetika i celi ti tripovi sa Xel Nagom...

A dobro, malo ga pretera, cak bih mogao da se slozim s tvojim postom u cilju tolerancije samo da nisi napisao da se ti apdejtovi posle 2000. itekako osete u gejmpleju. To je apsolutno netacno, totalno su nevazni. U pitanju su ultra retki bugovi koje ja recimo nisam primetio posle par hiljada sati igre, pitanje je da li su se pojavljivali cesce od par desetina slucaja. Ali nebitno za opsirnu raspravu

1.08 je izasao sredinom 2001 a daleko je od nevaznog i veoma se osetio u gejmpleju, stavise iz korena je promenio metagame, posebno pool cost 150->200 (sporiji zerg rush), reduced storm damage (jedan storm ne ubija lurkera vise), +1 ground rage za goliathe (poneko je poceo da se pita da li je moguce igrati mech TvZ), a i za nas stekare i 200/200 ljubitelje - tier 3 jedinice su sisle sa 8 supply na 6 (kerijeri i kruzeri), odnosno sa 6 na 4 (ultre).
Istina, posle ovog patch-a, svi ostali su bili kozmetika i peglanje bagova nebitnih za sam gejmplej.

danas imas kontinualno od pocetka godine do Blizzcon-a svaki radni dan izuzetno kvalitetan SC, pri cemu vikendom ponekad imas i WCS. Ovakva situacija je znatno bolja nego ona pre 2, 3 ili 5 godina, a direktno je nastala zbog cinjenica koje sam naveo u prethodnom postu.

Uh, ja se nikako ne bih slozio sa ovim, pre 2 ili 3 godine je svaki dan mogao da se odgleda po neki kvalitetan online turnir sa kvalitetnim community castom, a skoro svaki vikend je bio neki main event (mlg, dh, iem, hsc, stagod) sa jakom produkcijom i sa ozbiljnim nagradama.
Sada je sve spalo na wcs koji ima burst sadrzaja 3-4 dana i onda mesec ili dva se nista ne desava, u tom perodu mozda uleti jedan vikend dh ili iem.
Nekada mi je, kada otvorim na TeamLiquid featured streams, bio problem da izaberem sta da gledam sa dugackog spiska, a sada obicno dobijem "next event in 5 days 16 hrs"

1.08 je izasao sredinom 2001 a daleko je od nevaznog i veoma se osetio u gejmpleju, stavise iz korena je promenio metagame, posebno pool cost 150->200 (sporiji zerg rush), reduced storm damage (jedan storm ne ubija lurkera vise), +1 ground rage za goliathe (poneko je poceo da se pita da li je moguce igrati mech TvZ), a i za nas stekare i 200/200 ljubitelje - tier 3 jedinice su sisle sa 8 supply na 6 (kerijeri i kruzeri), odnosno sa 6 na 4 (ultre).
Istina, posle ovog patch-a, svi ostali su bili kozmetika i peglanje bagova nebitnih za sam gejmplej.

Eto, dobro. 2.5-3 godine. Slab sam sa matematikom,ali rekao bih da je 3 4x manje od 12?

Nastavak Starcraft2 tj Nova Covert Ops kostace 15e i sadrzace 3 epizode po 3 misije. Ukupno 9 misija...

xgjs8qv.gif

Kako vam koristi resurse računara ova nova ekspanzija? Imam utisak da je ovo jedan od najlošije optimizovanih engina: koristi 2-3 procesorska jezgra i 50-60% je zauzeće grafičke karte i to sve na prastarom DX9.
Nema šanse da održi 60 fps ni kada je sve na low.

Iskreno, najvise me plasi da ce zaostavstina SC2ke biti svetlosnu godinu daleko od SC1, i da ce njen najveci uspeh biti to sto je dala engine za remake WC3 kom se daleko vise radujem znajuci da ga Actiblizzard nece napraviti skoro.
Eto.

Cyber, i meni se cini da je engine dosta los. Na HD4000 (i7-3632QM integrusa) ni Low ne moze da izdrzi u prvoj misiji, a WoL i HotS su sve misije radile na Medium bez problema. U stvari cak i In Utter Darkness sam SNIMAO na Medium na njoj.

Skillz, ovo i mene zanima, cak mislim da cu to platiti i da ne igram ako ga lepo urade :)

Cyber, i meni se cini da je engine dosta los. Na HD4000 (i7-3632QM integrusa) ni Low ne moze da izdrzi u prvoj misiji, a WoL i HotS su sve misije radile na Medium bez problema. U stvari cak i In Utter Darkness sam SNIMAO na Medium na njoj.

Skillz, ovo i mene zanima, cak mislim da cu to platiti i da ne igram ako ga lepo urade :)
Likewise. :wave:
++
In Utter Darkness naj nalozenija SC2 misija ikada.

Dobar koncept, ali engine iz SC 2 nikako nije dobar za WC univerzum. Nekako mi sve izgleda vestacki i neprirodno.

E sad DotU jos kroz ovo da puste :)

Prešao kampanju,i na kraju mi ostao gorak ukus. Očekivao sam mnogo veću priču od Protosa,i dijaloge koji imaju mnogo više smisla.Meni su LoW and HoTS mnogo bolji što se tiče priče,a generalno me nervira mešanje proročanstava i Xel Nage u ovu priču. Zašto toliki uticaj Azertoh-a na Koprulu sector da mi je znati... Iskreno,kec nisam igrao zbog priče, igrao sam jer mi je bilo zabavno igrati sa Teranima i to je to.

E sada,imam jedno pomalo glupo pitanje-neki od mojih ortaka su se naložili posle multiplayera u Starteru da igraju ranked turnire. Zanima me da li Blizzard-slučajno- nagrađuje key-evima na osnovu achievements sistema,pošto ne mogu ova dva cara da skinem sa grbače objašnjavajući im da su ti poeni samo za "tvoju dušu"-barem što se tiče starter edicije...

Danas sam završio kampanju.
6 godina posle SC2: Wings of Liberty, mislio sam da će biti malo bolji i priča i kraj (moje subjektivno mišljenje)
Takođe, ako se ne odigra epilog, sama kampanja nema nikakav closure - mislim da su epilog trebali da uključe da bude deo glavne kampanje.

Posle ovakvog završetka - nisam siguran da im je StarCraft3 uopšte u planu, završili su priču početu u SC1.

SC3 bi imao skroz drugu pricu, tj. karaktere (iako bi bio isti universe), tako su i rekli.

Ja nisam ni primetio da su odvojene epilog misije :D

Kupih Nova Covert Ops, zbog one misije sa Novom u WoL-u.
Nisu lose prve 3 misije, ali su vrlo kratke i mislim da je mnogo 15 evra za 9 misija od kojih jos 6 tek treba da izadju.

Uzeh da igram kampanju na Brutal. Iskreno, prilicno prija! Nisam mogao iz prve (kao HotS) ili maltene iz prve kao WoL.
Zadnja je odlicna misija, jedino mi je krivo sto Brutal ne moze na se igra na Fast (samo na Faster), inace bi bilo bas zanimljivo probati neki micro.

Prica po stranu, ali sama igra je ipak OK :)
Ne kapiram samo zasto je pominjano da ce morati da se pravi izbor izmedju fakcija, u sustini kojim god redom da se ide, u zadnoj misiji su isti tipovi jedinica dostupni (po 3). Ja sam razumeo da ce negde morati da se bira da li da se prihvati neka fakcija i onda do kraja nece moci da se biraju njihovi Zealoti recimo, jer izabrana fakcija nece da bude u miru sa njom :D

E, da... ako ne ukljucite dialog sa Fenixom, do kraja igra ostaje "Deploy Fenix", nije "Deploy Talandar" :D

Poslednja izmena:
Jel neko igra ovo i dalje? Sinoć sam završio kampanju i ne mogu da verujem sta je sa ovom igrom. Zadnja misija mi je radila 12-60 FPS, na kraju skoro slide show, neigrivo. Gledao sam parametre, GPU usage oko 60-80%, čak obara frekvenciju iako sam stavio u control panelu da bude prefer maximum performance. CPU usage je oko 50-60%, ponekad do 90%.
Vidim ljudi se žale da su uništili igru sa 3.0 patch? Ima li nekog rešenja, odigrao bi čovek ponovo zadnje 2,3 misije. Inače kampanja me je ostavila totalno ravnodušnim što se tiče priče, jedina svetla tačka govori Artanisa.

18 stranica od kada je pocela tema - prethodni post iz maja 2016. To dovoljno govori o interesovanju za igru. Ja sam i zaboravio na LotV dok ne videh u pretrazi novih poruka ovu temu :)

Za igranje kampanje, skini sa "domacu" varijantu osnovne igre sa loaderom i odigraj ko covek. Kampanja se ne menja kada se patchuje igra, tako da nema razlike koji je patch.

Meni licno je kampanja kada sam gledao tudje igranje bila bas "meh", ali osecaj kada sam je sam igrao je ipak drugaciji. Ali da slaba - bas je :(

Nesto bolje radi igra kad sam OC CPU sa 3,6GHz na 4GHz, ali ovo je djubre neoptimizovano, CPU load samo na jednom jezgru dolazi do max 90%, ostala se vrte oko 50-60%.
GPU usage je smesan, ali haos pravi kad graficka krene da obara, podize MHz, koje je to ******, samo pravi probleme, ne kontam zasto to stavljaju na gaming kartice???
Imam original od prvog dana nego nisam imao vremena ni volje da odigram.

Turniri se igraju na posebnim racunarima ;)

Kojim posebnim? Igra ne radi kako treba ni na low.
Nije mi uopšte jasan Blizzard. Ogromna lova se i dalje vrti oko igre.

Treba dobar procesor, tj. Intel. Na AMD-u uzasno radi. Graficka ne treba toliko jaka, takodje bolje da je Nvidia nego AMD.

U opcijama najbolje da se smanje detalji koji se oslanjaju na CPU.

Extra jakim :d

Pa ako je i5 760 na 4GHz i ceo moj komp slab za Starcraft 2 onda bem ga ja baš!
Pogledaj na linku što sam okačio gore koliko ljudi ima problema sa igrom.

Vrh Dno