Šta je novo?

Starcraft 2: Legacy of the Void (LotV)

Znao sam ekspanziju naravno, uzeo sam HotS.
Jel se zna neki datum izlaska igre?
Drugar mi reče da izlazi u septembru.

Nisam siguran.

Prethodni Starcrafti su izlazili oko proleća-leta, zima im je obično za WoW. Beta testiranje LotV-a je počelo 31. marta, i čisto sumnjam da će to tako brzo, ako bi beta testiranje bilo nekakav indikator. To bi bio najkraći razmak od starta beta testiranja do izbacivanja igre u istoriji Blizzarda.

Ali su bas oduzili ovaj razmak... a HotS me nesto nimalo nije drzao :( Nadam se da ce LotV biti vise kao WoL ili jos interesantniji.

Ali su bas oduzili ovaj razmak... a HotS me nesto nimalo nije drzao :( Nadam se da ce LotV biti vise kao WoL ili jos interesantniji.

Ono sto je WoL imao to je to, nemoj ocekivati od LotV da ce biti slucan WoL-u, nema sanse.. :)

Ovo je nesto sto najvise cekam da izadje, nadam se nekom dobrom Collectors izdanju jer ga uzimam u najavi.

Ono sto je WoL imao to je to, nemoj ocekivati od LotV da ce biti slucan WoL-u, nema sanse.. :)
Ono sto ocekujem je da me kampanja vise zainteresuje. HotS kao da je pravljen da bi se pokazalo sta engine moze, sama kampanja je bila "meeh, waa???? 40$???".

Protosi daju naznake da ce biti mnogo interesantniji. Da ce biti isti kao WoL bukvalno, znam da nece, 5 godina je kasnije... drustvo druge stvari trazi.

Ono sto ocekujem je da me kampanja vise zainteresuje. HotS kao da je pravljen da bi se pokazalo sta engine moze, sama kampanja je bila "meeh, waa???? 40$???".

Protosi daju naznake da ce biti mnogo interesantniji. Da ce biti isti kao WoL bukvalno, znam da nece, 5 godina je kasnije... drustvo druge stvari trazi.

Pa nisi jedini kojem si kampanja iz HotS-a nije svidela, meni generalno jeste jer sam veliki fan Starcraft-a pocev od legendarnog keca, pa kakva god da je bila ja sam je igrao sa uzivanjem. xD

Koliko videh zadnje vesti, ocekuje se novembra da izadje - jako cudan timing. Verovatno ce do katolickog Bozica da "sacekaju" taman.

Zvanično je 10. novembar. Nema odlaganja.

Videh sad i na kraju ovog videa :)
Ali opet, cudan timing. Can't wait! Cinematici izgledaju dosta bolje nego u prethodna dva dela.

Nisam do sada video ekranizovanu borbu ZvP. Izgleda odlično. Uf kakav bi SC2 SF spektakl bio ako ga ikad naprave.

Klinac /13g/ mi je sa Protosima gold liga 1v1 u HoTS-u, a platinum u 2v2. Poceo je da igra /pazarila se...:)/ LotV, kaže dosta je brža, a planira da igra sa Zergovima...

2v2-3v3-4v4 ne znaci nista kao pokazatelj skila,samo 1v1

Sto se mene tice, preskacem LOTV iako sam protoss igrac, bukvalno me igra vise ne zanima zbog pravca kojim je otisla.

Sta su toliko syebali u MP kad je masa ljudi batalila igru?

Sramim se, ali ja sam serijal ispratio iskljucivo u single player modu, pocevsi od legendarnog StarCraft keca \Brood war... I mene zanima sta se to desilo sa MP?

Ja sam dogurao do diamond u 1v1, ali mi je multiplayer igra previse stresna i prestao sam da igram, tj. nisam skoro igrao. Imam oko 2500 partija na ladderu, a LotV betu sam dobio pre par meseci ali nisam igrao. Streamove na Twitchu sam gledao mnoooogo.

Poslednja izmena:
2v2-3v3-4v4 ne znaci nista kao pokazatelj skila,samo 1v1

Sto se mene tice, preskacem LOTV iako sam protoss igrac, bukvalno me igra vise ne zanima zbog pravca kojim je otisla.

naravno da ne znači, kažem onako...klinac ne igra non-stop, najviše tokom raspusta...

meni, koji gledam sa strane, deluje nekako prebrzo, moraš se čuvati rush-eva, sada već na 5,6 min može biti solidna vojska...

Poslednja izmena:
Ja ne znam kako iko ovo može duže da igra, toliko je prebrzo sve i stresno kao da ne znam šta radiš.
Posle 3,4 partije se toliko nekad iznerviram da mi dođe da olupam komp.
MP bi bio 100x bolji da je sporiji

Mislim da je Warcraft bio mnogo vise apn-friendly, i u globalu zabavniji. Starcraft nije igra za starce nego za mlade koreanske decake sa tankim i brzim prstima i puno vremena za treniranje. :)

Ok je za casual zabavu, moze da se dogura donekle uz malo taktiziranja i gledanja turnira. U stvari ti treba vise koordinacija i multitasking nego cista brzina kliktanja.

Ti stvarno ocekujes da ce oni zavrsiti pricu u LOTV i prestati da muzu kozu koja im donosi milione i milione?... Covece, to je Blizzard, FFS! :)

Ja ne znam kako iko ovo može duže da igra, toliko je prebrzo sve i stresno kao da ne znam šta radiš.
Posle 3,4 partije se toliko nekad iznerviram da mi dođe da olupam komp.
MP bi bio 100x bolji da je sporiji

Upravo.
Prvi Starcraft sam sa uživanjem igrao u LAN-u sa društvom i to uglavnom na Normal ili Slower brzini.
SC2 multi sam probao, odigrao par partija i shvatio da se posle toga osećam kao da sam kopao u rudniku par sati. Neka hvala...

Ja licno i ne zelim da zavrse pricu,prosto zasto prekidati nesto sto je dobro.Slozicete se story i uopste campaign u SC 2(i Hots i Wings(posebno)) su fenomenalni.Ne postoji nista sto ih ogranicava,sami su kreirali svet i teraj,sta sad.A da muzu pare,itekako muzu,ali da se ne lazemo izuzev pocetnog fijaska sa D3 koji je u osnovnom paketu bio prosecna igra,najblaze receno, rade ljudi dobar posao u poslednjih 5 godina.Ros za D3,Hearthstone,SC 2 sa ekspanzijama,cak su i Wow(koji je prica za sebe) sa Warlords of Draenor doveli u ok stanje.Videcemo sta ce uraditi sa Overwatchom,ja sam licno uvek za to da se dalje produbljuje Warcraft,Starcraft i Diablo ali ajde nesto novo moze biti ok.Sve u svemu,da su teski monopolisti(ko nije?) jesu,da umeju da razvlace sa izlaskom igara umeju,da umeju da useru motku(ekspanzije za Wow)itekako umeju ali u poredjenju sa ekipicom iz Ubisofta i ,posebno, EA su med i mleko:d

Sto se tice SC 2 MP,slazem se prethodnim komentarima,to je haos,totalni.Probao sam da igram i igrao malo,ali zaista posle svake partije kao da me poplava izbacila...Za****.

Poslednja izmena:
Pa priča i kampanja u HotS i nije bila nešto baš za pamćenje kao WoL.
Uopšte se ne sećam kampanje iako sam je prešao 2x, a WoL se sećam napamet skoro svake misije.

Ti stvarno ocekujes da ce oni zavrsiti pricu u LOTV i prestati da muzu kozu koja im donosi milione i milione?... Covece, to je Blizzard, FFS! :)
Rekli su da ce zavrsiti pricu sa sadasnjim likovima u LotV, dakle najzad nece biti cliffhanger BS :) Bice jos radnji u istom univerzumu, mozda i sa nekim od postojecih likova, ali dosadasnja prica, koja se 20 godina skoro vuce, ce biti zavrsena (tako su barem najavili).

Mislim da je Warcraft bio mnogo vise apn-friendly, i u globalu zabavniji. Starcraft nije igra za starce nego za mlade koreanske decake sa tankim i brzim prstima i puno vremena za treniranje. :)
Naprotiv. Korejanci izigraju po neki MP, i to je to.
SC2 je pravljen za turnire, WC3 za pravo MP igranje. Oni klinci koji igraju SC2 na turnirima cesto i nisu uopste zainteresovani za samu igru, vec je to bas bas posao.

Vidite i sami - WC3 ljudi vole da igraju u MPu, ali smori gledanje turnira! SC2 - prebrz MP, ali turniri za uzivanje. SC2 se i balansira iskljucivo za turnire!

Pa priča i kampanja u HotS i nije bila nešto baš za pamćenje kao WoL.
Uopšte se ne sećam kampanje iako sam je prešao 2x, a WoL se sećam napamet skoro svake misije.

Zato što je igra bila mnogo lakša. Za neke misije se u WoL trebalo oznojiti, makar donekle, moglo se fejlovati, u HotS ništa. Samo pravi i šalji. Ima i do toga što se igra sa zergovima, ali prosto, ima puno fora i fazona koji ti omogućavaju da samo čistiš kroz kampanju.

Ta koza je nista u odnosu na simentalku koju su uzgojili poslednjih godina. RIP StarCraft, WarCraft and Diablo. Welcome to new Blizzard universe with all the heroes from StarCraft, WarCraft, Diablo and Overwatch, mashed together to drive prepubescent kids around the world wild and restless. Jedino im fale one interaktivne igracke/avatari ali to im ne dozvoljava Bobi da prodaju sve dok su popularni Skylandersi, jedan od temelja Activisionovog profita.

Najjaci su mi likovi koji me stalno pokusavaju ubediti kako je Blizzard nezavisan. Mozda jesu na papiru ali u realnosti oni su postali masina za pravljenje para a usput su se popisali na sopstvene kreacije iz proslosti. Jedan EA Bioware ima vise slicnosti sa onim sa kraja 90tih sto je operisao pod zastavom Interplay-a, nego sto ovaj danasnji Blizzard ima veze sa onim sto je izbacio Diablo 1997. godine.

Marvel i Star Wars imaju konkurenciju. To su Heroji Oluje :)

Rekli su da ce zavrsiti pricu sa sadasnjim likovima u LotV, dakle najzad nece biti cliffhanger BS :) Bice jos radnji u istom univerzumu, mozda i sa nekim od postojecih likova, ali dosadasnja prica, koja se 20 godina skoro vuce, ce biti zavrsena (tako su barem najavili).

Jao, vec sad vidim na sta ce to da lici! Poznajuci Metzenovu opsesiju patetikom, skaska ce se najverovatnije zavrsiti na sledeci nacin:

Finalni showdown se odigrava na Aiuru, gde Jimmy, Sara i Zeratul zajednickim snagama pokusavaju da pobede groto Zerg jedinica, koju vodi neka nova piz*a materina i zauvek oslobode Protoss homeland. Naravno, postoji caka kako pobediti desetostruko brojnijeg neprijatelja, no neko, kako to obicno biva, mora da se zrtvuje za to. Ta cast ce, naravno, pripasti Jamesu Raynoru, koji ce svojom humanom i nesebicnom zrtvom da omoguci totalno unistenje neprijateljske sile, spasi zivot svojih prijatelja i zauvek oslobodi Aiur od Zergova. Na samom kraju, Sara ce, pridrzavajuci ga na samrti, jecajucim glasom da mu saopsti kako ga i dalje voli i da ga preklinje da je ne ostavi, a on ce u samrtnickom ropcu , nezno joj pridrzavajuci ruku, izdeklamovati onu cuvenu Lausevicevu: "Najjace i najtrajnije su ljubavi koje ostanu neostvarene zauvek"... I dok Sara rida nad njegovim telom, ranjeni Zeratul tuzno spusta glavu, a onda je okrece u pravcu upravo oslobodjenog Aiura. Uz cvrst i dosledan pogled, daje sebi obecanje da ce na zrtvama velikih heroja, ponovo izgraditi i naseliti svoju planetu, jer ZIVOT POBEDITI MORA! End credits... :d

Vrh Dno