Šta je novo?

Stara ploca novi hard.

NSX

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2002
Poena
690
Imam Chaintech 5AGM2 plocu i uzeo sam novi WD 1200JB 00GVC0 HDD od 120 GB. Do sada sam imao Maxtor 40GB i zbog njega sam flesovao BIOS da bi prihvatao vece diskove od 30GB, i valjda bi sada trebalo da prihvata do 128 ili 137 ali ovaj nece. Na autodetectu u biosu blokira i ispise 2 u donjem uglu. Probao sam da iskljucim UDMA i da stavim manualno PIO modove ali nece. Stavio sam ga na mastera i kad stavim u BIOSu auto on napise "detecting primary master : WD 1200JB 00GVC0 i onda kad izadje ekran na kome stoji ona tabela s brojevima samo ispise LBA, UDMA2 i blokira, kad iskljucim UDMA ispise Mode 4 (pretpostavljam PIO) i to je to. Znaci disk je sam na masteru i potpuno je nov neparticionisan i neformatiran, mada to i nema neke veze.

E sad sta je ciniti...

Hrabro, moram da da priznam :) zasto nisi jednostavno za 10 eur uzeo neku PCI ATA 100/133 kartu ? Jedino sto moze da ti pomogne je BIOS patcher ruski program, udari search na forumu - mislim da sam negde vec postovao linkove.

Zato sto nemam vise slobodnih slotova, ni ISA ni PCI :D

Probacu sa tim patcherom :)

Erm, evo flesovao sam ovaj izgleda patchovani BIOS i RADI :cigar:

svaka cast :) ti bas koristis masinu do maksimuma :D

milanbb je napisao(la):
Hrabro, moram da da priznam :) zasto nisi jednostavno za 10 eur uzeo neku PCI ATA 100/133 kartu ? Jedino sto moze da ti pomogne je BIOS patcher ruski program, udari search na forumu - mislim da sam negde vec postovao linkove.
Hehehe, pa taj kontroler kosta desetak puta vise od njegove komplet masine :d
Znas li ti sta je 10 € ?! :zgran: :whip:

Nije tacno, sada je stavio novi hard... sada mu masina vredi 50 puta vise :D, zamisli jos da ima i PCI ATA kontoler

Ej nemojte tako imam i 3x128 SDRAMa, to mi je maximum :mrgreen: Naravno i PCI karticu sa 2 USBa i oba iskoriscena. Grane su sad pune jer imam 2 HDDa + citac i rezac. Vise ni igla ne moze da stane :D

Proc. 400@450 i VooDoo3 143@166 su naravno kloknuti :d

isa slot?!
prodaj zvucnu iz pci slota i kupi drugu za isa slot i eto ti mesta za kontroler. tako sam ja resio problem kod svog p1. fora je sto su isa kartice retkost i ako te trgovci ne namirisu da ti je hitno, dace ti jeftinije nego istu u pci ver.

Ne moze druze zauzeto, tu mi stoji onaj izlaz za PS/2 misa :D

A da pomeris taj izlaz na neki od onih bracketa iznad DIN porta za tastaturu ?

Zavrsio sam ovo sa hardom tako da mi ne treba toliko kontroler sad. Mada cu da pogledam cisto da ubacim neku ISA radio karticu :D

nabaci usb u pci slot, ako nemas. elimises ps2 za misa, a ove nove imaju do 7 usb izlaza.
isa radio karticu ako nadjes, svaka cast. to je toliko retko da....

Poslednja izmena:
Ja prodo jednu pre par nedelja :) SB vibra 16FM (Sound Forte)...

Vrh Dno