Šta je novo?

Stara particija novi HDD

brankoX

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2002
Poena
630
Prikacio sam novi Samsung F3 1T i kopirao sistemsku particiju sa starog diska na njega uz pomoc Paragon diskmanagera. Ali od boota nema nista, zaustavi se u sred POST-a.

Onda sam probao sa Acronis Disk direktorom pa Disk managerom i DriveImageXML ali ista prica.

Novi blanko Samsung sam prethodno particionisao i formatirao sa Paragonom i pripremio za novi OS. Kada se bootujem preko starog diska on uredno vidi ovog Samsunga i cita fajlove sa njega.

Gde sam pogresio?

:trust:

Licno nemam nikakvog poverenja u te *******cije tipa - clone disk i sl. Ako si vec druze sebe pocastio novim, brzim F3, znam da je muka al iscimaj se par sati i odradi svezu instalaciju sistema :type: Samo tako ces osetiti punu brzinu novog sistema na novom disku...Gde ces milije od toga,)

Da, u pravu si za novo treba novo. Pogotovo sto je ovaj Samsung pravi otrov - za trecinu brzi od WDC 2500AAKS a za duplo od starog ATA Maxtora. 🙂

A što bi reinstalirao sistem, ako sve već lepo radi
Koristi Acronis, cloniraj sistemsku particiju i MBR, i to mora da radi, osim u slučaju da postoji neki hardverski konflikt ( govorim iz iskustva, samo jednom me Acronis "izdao", pa sam posumnjao u njega, nije hteo da napravi image, a tek kasnije sam utvrdio da je sa tim kompom postojao hardverski problem )

Pa koristio sam Acronis i jos par drugih programa kao sto napisah ali sistem se ne dize, u pitanju je XP. Inace moj favorit za backup/restore je DriveImageXML a ne Acronis.

Vise sam se tako smorio nego da sam uradio clean instal koji je ipak najbolja varijanta.

Ima opcija da ucinis particiju aktivnom pri vracanju , a acronis to radi i automatski ako izaberes opciju clone disk kao sto je receno. Ili iz starog diska iz disk menadzment dela ucini particiju aktivnom i to je to, nema razloga da omane.

Ipak sam uradio clean instal jer novo je novo ,)

Acronis True image, sa njim sam vec isti OS 4 puta selio sa hdd-a na hdd bez problema, i evo sa njega jos pisem 🙂 OS je XP star 4 godine.

A jel nova sistemska particija ( na novom disku) mora biti iste velicine u GB kao i stara sistemska particija ( na starom disku)?

Ako imas Win 7, stavi samo instalacioni medij idi na repair posle plavog ekrana i menijom.
Posle restarta imas sistem.

Nazad
Vrh Dno