Šta je novo?

Stara Mashina pravi problem

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
Moja stara mashina pocela da se gasi , znaci radi se o racunaru iz potpisa , naime racunar se restartuje bez ikakvog pravila , znaci standardno zacrni se slika 1 2 s i pocne da se pali , windows kada ulazi ne izbacuje standardni text how do u want to run windows? (sto mi je pomalo cudno) , i kada udje u sistem nema nikakve poruke tipa windows pati od neke greske i slicno sto se obicno desava (sto je takodje cudno) , sam restart se desi 1 ili 2 u toku dana , stim da se desi da se jednostavno ugasi kad ga ni ne koristim a nekada se desi da se ugasi bas kad nesto radim , ali ne bitno sta dal je to surf dal je to neki film .. Pokusao sam da zamenim ram , to nije , pokusao sam da zamenim grafiku to nije , nazalost ostale komponente nemam da probam .. znaci nemam neko jace napajanje da zamenim a nemam proc plocu , da li je moguce da je u pitanju nesto sa softwerom?

Pozdrav i hvala

Pokusaj da podignes sistem ponovo, mada najbolje bi bilo da probas sa drugim napajanjem..

ah napajanje 100e :)) , nzm niko od mojih prijatelja nema nikakvo redovno napajanje , znam da sam pre imao neki raidmax 650w koji je pravio probleme zato sam i uzeo kvalitetno napajanje.. Vidceu da nadjem nesto.

Dok ne nabaviš napajanje (a verovatno je ono u pitanju) za test možeš ovo učiniti.
Skini na primer Linux Mint i butuj ga live sa optike ili flešića. Jednostavan je za koristiti, ako nisi koristio nikada linux shvatićeš bez problema sve osnovno.
Pa se zanimaj neko vreme, pusti istovremeno muziku, neki film i youtube video.
Ako nije napajanje nego softver neće biti restarta a ako jeste napajanje problem dobićeš restart i pod linuksom.

Ali fora je ono koliko da cekam .. eto vec 12 sati se nije restartovao .. a koristio sam ga extremno cak sam i "kopao" malo sa ovom mashinom cisto da grafika povue neku struju , ali opet nista..

imao sam ja svojevremeno slican problem,dobio i pokoju sedu jer nema sta nisam probao da bi na kraju skapirao da je svo vreme bio reset dugme na kucistu.dakle,izbodi reset iz ploce,pa vidi kako se ponasa.

Ali fora je ono koliko da cekam .. eto vec 12 sati se nije restartovao .. a koristio sam ga extremno cak sam i "kopao" malo sa ovom mashinom cisto da grafika povue neku struju , ali opet nista..
A to je već nešto drugo.
Ništa onda, valja ti isprobati sve, i kolega umart što je spomenuo je dobra stvar za proveriti.

Hmm , zamenio napojnu i nista opet se javlja .. sada mi zamrzne sliku kao zabode racunar pa moram sam fizicke da resetujem .. Isto se desava i kad vratim moju napojnu . probao sam memtest i ovaj windowsow di , nema gresaka , probao sam da pustim prime odradio sve 6 sati nije zabo komp .. radi lepo ceo dan i samo zabo kad sam lego da gledam film.. (da napomenem da komp gasim jednio kada ga cistim znaci radi bukvalno 350 dana u jednoj godini 24/7 i tako radi vec 3 gdoine , jel mislite da je mozda dosao sudnji dan?)

Instaliraj druge drajvere za grafiku.

I, koji je epilog?

Nazad
Vrh Dno