Šta je novo?

Stara konfa, lag na internetu...

Fasic

Cenjen
Učlanjen(a)
18.05.2013
Poena
160
Konfa:
Intel celeron(D) 2.4GHz
Ati x1050
1.5GB DDR ram-a
HDD (P)ata 80GB
Maticna asus p4vp-mx(ako je bitno...)
DVD :p
Radim sa racunarima, popravke itd...tako da ne morate retardirane odgovore...Problem je u surfu netom, YouTube ne moze ni 144p da se gleda laguje-kasni radi na oko 15fps-a umesto 25...FB kad se skrola uzas kao da ne znam sta radim, probao sam u svim browserima, od Google chroma 26, naj novije mozille opere, pa sve do naj starijih modela istih(npr mozzile 3.6 koju sam nekad koristio i koliko se secam nije lagovala toliko), sistem je nov(tek instaliran XP SP2, bio SP3 ali lagovao), driveri novi takodje nije pun cash,ili tako nekakva glupost... ...pa bi valjala koja ideja sta to moze da bude sta moze da se uradi... ako neko ima slicnu stariju konfiguraciju(mozda istu) valjalobi da mi kaze kako njemu rade programi igrice surf itd....Znaci da sumiramo :D, stari komp(gore pomenut), nov sistem, probani su svi pregledaci, idalje YT radi na low fps-u i delajuje...

Zaboravih da pomenem, probao sam i ubuntu ALI ne postoje drajveri pa je grafika o_O...Hvala u napred...sve sto vam nije jasno pitajte...

shibni mu neku stariju verziju flesha. flesh zna da davi na odredjenim masinama... mada ne znam zasto mi prolazi kroz glavu da pogledas da nije hdd u pio modu posto mi nikako ne ide u glavu da bi zbog toga dawile stranice koje imaju elemente flash-a.

Pa slab procesor.

Tacno tako.
U poslednje vreme, programi su "ojacali", sve vise i vise traze jace procesore.
Na primer, AMD x2 4400+ ne moze vise da pokrece YT 1080p kao do pre par meseci, pocelo je da secka i na njima, cpu zauzece 100%.
Podigni taskmanager u trenutku dok gledas nesto na YT ili sudfujes, pa ces videti sta je problem.

Tacno tako.
U poslednje vreme, programi su "ojacali", sve vise i vise traze jace procesore.
Na primer, AMD x2 4400+ ne moze vise da pokrece YT 1080p kao do pre par meseci, pocelo je da secka i na njima, cpu zauzece 100%.
Podigni taskmanager u trenutku dok gledas nesto na YT ili sudfujes, pa ces videti sta je problem.

Matori kapiram ja to, znam ja da on vuce procesor 100%, ali kako to nije radio pre par godina...e ali 144p video nece da radi o_O...pa pre je 720p onako 20-22 fps-a radilo...inace ovo mi je 2. rig 1. mi je laptop koji je u servisu na popravci pa me sad ovaj stari pentium nervira jaaaaaaaaaaaaako...

sve sve ali 144p da nece -.- ja i dalje ne verujem...moram da probam neki stariji flesh mozda pomogne...

a da bilo je nesto i za hdd, sta je PIO? i nisam menjao nista od podesavanja tako da mislim da nije to...

Hvala svima na pomoci resio sam problem, instalirao sam flesh 10.2 i chrome 5...sad radi 360p u FullScreen modu pa cak i 480p uz mali lag...
ja i dalje ne verujem u kom smeru ide razvoj aplikacija umesto da optimizuju oni "deptimizuju :D" ja sad sa istom konfiguracijom i programima starim 3 godine gledam isti YT koji nisam mogao o_O...

P.S. u svakom slucaju hvala...

Pa ti si ekspert za racunare, trebao bi da znas sta je PIO. A i Google je laf pa ce da ti kaze.

google mi i jeste rekao i NIJE PIO, ja nisam rekao expert o_O rekao sam radim, ne pravim proizvdim i NISAM SVEZNALICA aki ti mislis da jesi bas lepo...ja nisam znao sta je racunar kad je IDE prestao da se pravi(pa i pio sa njim...) ali dobro...
P.S. uvek se nadje neko KO ZNA SVE kao ti...

Citajuci po ovakvim forumima ja sam naucio sta je PIO (izmedju ostalog), a ti kazes da servisiras i podesavas racunare i ovo bi morao da znas.

Eto zasto smo tu gde jesmo kad ja kao stampar moram tebi kao serviseru da objasnjavam modove rada pata diskova.

P.S. Drago mi je da si resio problem

Hvala svima na pomoci resio sam problem, instalirao sam flesh 10.2 i chrome 5...sad radi 360p u FullScreen modu pa cak i 480p uz mali lag...
ja i dalje ne verujem u kom smeru ide razvoj aplikacija umesto da optimizuju oni "deptimizuju :D" ja sad sa istom konfiguracijom i programima starim 3 godine gledam isti YT koji nisam mogao o_O...

P.S. u svakom slucaju hvala...

Hehehe, pa optimizuju za quad core, octa core, proslo je vreme sing core cpu-a, cemu octa core ako aplikacije jos uvek koriste samo jedno jezgro. ;)

CPU je sakat i davno pregazen. Vise nema snage ni obican flash player da izgura. Flash ume da bude malo naporan ali to ne menja cinjenicu da su tom procesoru davno pozuteli racun i grancija.

Citajuci po ovakvim forumima ja sam naucio sta je PIO (izmedju ostalog), a ti kazes da servisiras i podesavas racunare i ovo bi morao da znas.

Eto zasto smo tu gde jesmo kad ja kao stampar moram tebi kao serviseru da objasnjavam modove rada pata diskova.

P.S. Drago mi je da si resio problem

kao prvo ja sam kriv, pogresno sma se izrazio nisam ti ja serviser, da popravljam racunare meni i "familiji :D" drugovima i tim mentolima koji ne znaju bas nista, a kolko vidim pio je bas cest :D da verovatno 99% ni ne zna da postoji a kamoli sta je :D...jednostavno se nisam susreo sa tim do sad, ALI zato sad znam sta je :p hvala ti za to :D ako mi ikad zatreba seticu te se :D

Nije CPU u pitanju vec ploca AGP 4x zeza tu karticu.

U biosu agp write off mozda pomogne,posto ta opcija je vise za Nvida kartice.
Sa atijem zna da pravi probleme.
i namesti memoriju na 128 mb.

Problem je CPU, a ne GPU jer ja imam isti pa znam. Malte ne sve sto radim na kompu dovodi do toga da on zakuca na 100% :(
Cak ni SSD tu ne pomaze.

Ako je za utehu bar 720p radi OK preko plejera ali treba da instaliras CoreAVC.

Pored novog kompa imam i prastari AGP,Abit NF7,Athlon XP 2800+,safire 3850 AGP,2Gb ram.
Instalirana Windows 7 1080-do 60 fps,zauzece procesora je izmedu 50-80%

@Vuk to sto tebi yt radi kako treba nema nikakve veze sa procesorom. Imas hd3xxx koja ima hardversku akceleraciju i rasterecuje proc (ne bas do kraja ali se primeti) dok x1050 toga nema i sve se svede na snagu proca. Ako cemo prema procevima da gledamo, yt se mnogo bolje snalazi sa celeron D-ima nego sa k7-cama, najvise zbog SEE 2 i 3 podrske, za ostalo necu da uporedjujem jer nema potrebe.

Ma da u pravu si,3850 za gledanje hd filmova skoro da proc i ne koristi.

da sumiram za one koji kasnije budu citali i da kazem dokel sam stigao...
instalirao sam flash 10.2, chrome 4, xp32bita nov...iskljucio sam hardversku akceleraciju(pomoglo je), ali sam je na kraju ponovo ukljucio i opet je tad bilo bolje, ali to sam uradio nakon sledecih promena...
-agp je na x2, 128MB(hvala na predlogu, drugu-gospodinu koji je pomogao :D)
-na xp-u sve iskljuceno, postavljeno na preformanse, i iskljucena virtuelna memorija...
-i sad ono sto je mene naj vise iznenadilo i kad sam ukapirao koji sam bimboje :D, komp ima 1.5GB rama, 512 + 1024, koju god r.memoriju da ostavim(samu u kompu) mogu da gledam 480p sa retkim fps drop-ovima... :D neverovatno ali naj verovatnije da se ram memorije razlikuju po tajminzima(mozda cak i brzinama) i ako su iste(ram400, jedna je cl2.5 druga ne zanm...) ili moda neki drugi razlog ali uglavnom komp radi 50% bolje...+ 30% za ostale promene... TAKO DA HVALA SVIMA NA POMOCI...cpu je slab stoji, stari flash je pomogao, jos cu coreavc da probam za YT, ali za ceo web sam dobio solidan napredak sa neverovatno iritirajuceg racunara do solidno korisnog za web racunara...nadam se da cu jos uspeti da napredujem...

Ponovo hvala svima...ako nekom sa slicnim problemom zatreba pomoc, ili neko dobije jos neku ideju za popravljanje preformansi ove moje kante(koja me priznajem vec duuuuuuuuuuugo sluzi :D) nek se javi [email protected]... :wave:

Nazad
Vrh Dno