Šta je novo?

stara graficka i wide monitor?

IVIVIV

Slavan
Učlanjen(a)
10.05.2006
Poena
301
Ovako ocu da kupim nov monitor 22'' wide.....sada imam graficke Radeon 9200SE bez DVI-a ,i jednu 9200SE ima DVI izlaz .....mozda glupo pitanj.....jer ove gradicke podrzavaju te monitore uopste ili ova sa DVI-ajem samo? ili mozda moram da kupim i nove graficke?

Ako nemoze, moze neko mi kaze dal ima negde se kupi obican 19''-ni monitor da nije wide ? posto ja nisam nigde video po oglasim nov.....
Hvala! ! !

Naravno da "podrzavaju", obe.
Ima novih 4:3 19-ica, potrazi malo bolje ;)

Radeon™9200 Series :type:

*16:9 aspect ratio monitors are supported on 1920x1080 and 848x480 on Microsoft® Windows® XP, Microsoft® Windows® 2000 and Microsoft® Windows® Me. The complete list of resolutions depends on the driver version and operating system. NOTE: resolutions are limited by the performance of the attached monitor. DVI-I monitors will be limited to 1600x1200.

Naravno da "podrzavaju", obe.
Ima novih 4:3 19-ica, potrazi malo bolje ;)

TFT-ovi su 5:4 a ne 4:3 ;)

Inache bez problema moze na 9200 da se nakachi, ovo pitanje se vrti vec po ko zna koji put i ogdovor je da od GF2 pa na vamo kartice sigurno mogu da izguraju rezoluciju za 22'' wide, ja sam lichno probao na Gf2, dal moze na slabijima ne znam, npr. ja ima neku staru ati PCI kartu (Ati Rage II) sa 4 mb, koja moze da izgura 1600x1200, al iz nekog razloga odbija da postavi 1680x1050, al ta kartica je napravljena pre 15 godina.

Ja imam ultra-krš integrušu na Shuttle MS21 ploči (SIS 730 čipset), i Duron na njoj... i Acer 22".
Mogu da stavim 1600x1200 u 16-bitnoj paleti, ali nemam nijednu wide rezoluciju. Drajver za grafu je iz WinXP-a, a noviji i ne postoji... Pretpostavljam da ne postoji način da nateram ovu kantu da prikaže 1680x1050 ili makar 1440x900?

16:9 aspect ratio monitors are supported on 1920x1080 and 848x480 on Microsoft® Windows® XP, Microsoft® Windows® 2000 and Microsoft® Windows® Me. The complete list of resolutions depends on the driver version and operating system. NOTE: resolutions are limited by the performance of the attached monitor. DVI-I monitors will be limited to 1600x1200.

Pa znaci ova moze da izgura naprimer 1440 x 900 ili ne nerazumem sada ....??.....a hteo sam kupim ViewSonic 22" wide VA2216w
http://www.pakom.com/katalogproizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9009133
......neznam sada razmisljam dali bolje neka obicna 19-ica ,sta vi mislite?....pojeftinili monitori pa ja ....a neznam nije mi neki komp pa kako ce se ponasa u vecim rezolucijama u 3D-u i to zato mozda bolje obicna 19ica ...neznam?

Ako nekom znaci nesto, ja sam na intel i810 (hp laptop) nakacio 22". Prvo mi nije ponudio wide rezoluciju vecu od 1440, ali se posle instalacije drajvera za monitor pojavila i 1680x1050 i radi ok.

probaj sa programom PowerStrip da zadas "custom" rezoluciju.

Ja kupio danas ovaj monitor i radi sve lepo....neznam sta da kazem ako nekog bude zanimalo....sto se tice ovih rezolucija meni oce 1280x768 ,1360x768 i 1680x1050 od tih widescren....sto me je narocito iznenadilo a mislio sam da necu ni moci je TV tjuner ...slika je perfektna boljka nego na plazmi a mislio sam da ce na ovolikom ekranu bude bas fus...iz programa ChrisTV pro iz onog koji sam dobio uz tuner je fus inace ovaj program je extra bolji od bilo kog sto sam probo na raznim karticama ima i drajvere u sebi neke univerzalne ba valjda zato .....i u radnji sam gledo jer poznajem prodavca LG ,ASUS (neke modele za ove pare ) neznam tacko koje ali fabricki izbija slika ( neznam kako se to kaze kada pustite crnu pozadinu pa ono sivo -belo ) .....i imaju po jedan ,dva mrtva piksela onako novi bukvalno iz kutije ne iz nekog izloga kako da kazem sto su radili...cisto neko ko ja sto nije upucen ako ga zanim? ....:D
Hvala i pozdrav!

Ja imam bas ono sto i pise u potpisu i sljaka bez problema, a jos je stariji model od tvoje. Na sliku takodje nemam zamerki.

Nazad
Vrh Dno