Šta je novo?

Stara Asus P4P800 SE-PROBLEM

Egzotik

Cenjen
Učlanjen(a)
14.06.2011
Poena
169
Ceo dan se zezam, i pokusavam da ''ozivim'' ovu plocu, masina je uredno radila sve dok nije zamenjena novijom.
Danas, posle nekih par meseci, pokusam da je startujem ali nista se ne desava...
Konfiguracija je sledeca:

-Asus P4P800 SE
-Intel pentium 4 3.0ghz L2 Cache 1MB\ FSB 800
-2X512MB DDR1
-FX5700LE
-HDD 80GB Sata

Na ploci uredno svetli zelena lampica, i da ploca dobija struju, medjutim, nece nikako da se startuje, ni jedan kuler da zavrti.
Napajanje sam kao faktor eliminisao, posto sam zamenio cak 2, za koja znam da su 100% ispravna.
Memorije sam takodje vadio, menjao, posto mi se nakupilo par tih DDR1 u poslednje vreme :)
Graficka karta je isto menjana sa nekom GF6200, Radeonkom 9550... Cisto da se uverim da ne pravi neki spoj ili nesto sl.
Optika je sva povadjenja, ploca izvadjena iz kucista, na kraju sam i kuler od proc. skinuo i ostavio samo ''golu'' plocu i opet nista.

Da li je ploca mrtva skroz ili ja nesto ne radim kako treba?

Probaj da restartuješ CMOS, jednostavno skini bateriju sa ploče i vrati posle par minuta.

Odradio clear CMOS preko jumpera, vadio bateriju.... to je inace bilo pod jedan, zaboravih da napisem :) Nista mi ne pada na pamet vise sem da je ploca iz nekog razloga mrtva..

Pa to je onda najverovatnija solucija, probao si matene sve. Jedino još ako imaš drugi CPU, mada mala je verovatnoća da je on u pitanju. Pogledaj slučajno da nije nešto malo metalno palo na nju ili je spuštena na tako nešto pa je kratak spoj u pitanju. Mada to je već hvatanje za slamku. :)

Odradio sam sve ie iz pocetka, cetkicom cistio ponovo sve, kompresorom, i ne vredi, ploca ni da bekne...

Desava se da kod starih ploca i nekoriscena jednostavno nece vise da upale.
Matori kondezatori se jednostavno isuse i nemaju vise funkciju.

Verovatno je neki od kondenzatora.. Steta, nakupilo mi se nekih DDR1 modula pa sam mislio da ih iskoristim, jer ova asus ima 4 slota :)

Kako da znam koji od njih ne valja? Ni jedan vizuelno.ne pokazuje nikakve znake da je rikavela, nisu naduveni, procureli i sl.

Vrh Dno