Šta je novo?

Star Wolves !

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Novo malo blago kompjuterskog zanra je stiglo :) Utisci sjajni !
Igra je jedinstvena mesavina takticke simulacije, rpga i misijske strukture, sve to zacinjeno izvodjenjem u svemiru. Tvrde i da je nelinearan, mada jos nisam stigao dotle pa da to mogu da tvrdim da je nesto sto je opipljivo ili prosto ima 2-3 kraja. Budzenje brodova i kapetana, odlicna grafika (mada ne bas toliko dobra kao u Nexus - Jupiter Incidentu), zarazan gameplay ("daj, ne smaraj zeno, pusti me jos samo malo, pa sta ako deca nisu jela..:d")

Sve u svemu, Nexus i sada Star Wolves obecavaju da ce i ubuduce dolaziti dobre SF storije koje ce biti mesavine vise zanrova.

Inace, zvanican sajt je http://www.excalibur-publishing.com/starw.htm

Ja sam ovu igru dosta ocekivao igrao sam je malo i ne mogu jos uvek da je ocenim ali ono sto mi prvo pada u oci je da mi deluje da tu u opste nema glavne price i jos nesto je nedostatak velike mape svemira, da li ti uopste mozes da se kroz taj svemir kreces gde hoces, igra ima veliki potencijal ako pukne to ce biti sbog nekih sitnih detalja koji bi je uveli u koji su granice izmedju ispod prosecne igre i klasike

Izmedju ispodprosecne igre i klasika zanra ima dobrih 4-5 medjustavki :) Ne tvrdim da je revolucionarna i da ce podobijati 9.8 kao nikad vidjeni i revolucionarni Hl2 :d vec samo da je odlicna.
Sto se price tice - hm, ne kapiram. Price ima, imas svoje pilote, misije, kasnije se pojavljuju vanzemaljci sa kojima se treba sibati (i koji su mnogo jaci od ljudi) i slicno

Kada su najvljivali igru to je izgledalo potpuno drugacije, cak su najavljivali i open ended igru, potpunu slobodu kretanja istrazivanje sistema ovde ispada da ne mozes da ides gde hoces vec samo gde te sibne misija i ne mozes da prekines misiju i vratis joj se kasnije, po onome sto su oni najavljivali to je trebalo da bude kao Baldur's gate u svemiru, ovo nije lose ali nije ono sto su najavljivali

pa vazno je da igra ima rpg elemente :d

e upravo sam zavrsio sa ovom igrom i kao i vecina igara koje dolaze iz Rusije u poslednje vreme nevidjeno je ****** nepreporucijem nikome ne vredi ni pet minuta igranja

To da je vecina igara ****** ne odnosi se samo na Rusiju vec i na sve druge zemlje. Inace ja sam je igrao 2-3h ukupno ali sam zatim prekinuo jer sam resio da predjem prvo Nexus do kraja. U cemu je problem sa igrom ? Sta se desava pa postaje ocajna ?

Postaje ocajna??? Danas sam je tek uzeo i ne mogu da se odlepim od nje vec satima. Sta moze da se desi da postane ocajna? Zanima me koliko misija ima igra i koliko ste je igrali vi sto ste je zavrsili?

postaje dosadna jer se sve svodi na isto samo udri po neprijatelju prati sam razvoj ove igre zadnjig godinu i po ovo nije ono sto su oni najavljivali pa recimo ni 5% toga poprilicno je dosadno

ja chitah po forumima da je sasvim ok igra... da ima vishe razlichitih zavrshetaka.. da dobijash drugachije misije ako krenesh razlichitim putevima etc.. chitao sam i krsh prewieva tako da mi je jasno da ovde nema r od rpga vec je klasichna arkadnolika space igrica/strategija na nivou freelancera...

pa otprilke je tako nesto, meni licno se ne dopada previse, nije losa ali kao sto rekoh u pocetku je delovalo potpuno rugacije cak su je opisivali kao Baldur's gate u svemiru puno lokacija koje treba otkriti, open ended prepuno npc-ova itd ovo nije to definitivno, ideja je imala puno potencijala da postane fenomenalna igra na zalost ovi koji su je radili napravili su jedan prosecan proizvod sto se vidi i po ceni po kojoj se prodaje 20$

O, brate mili, pa ako ste citali previewove i videli da nije rpg u cemu je onda problem, mislili ste da ce finalni proizvod ipak biti rpg ?
I kad sam vec tu, zna li neko sta ce biti sa Quakeom 4 ? Cuo sam da nece biti rpg. Uzecu ga, pa ako ne bude bio rpg popljuvacu ga jer nece valjati
Popljuvaste odlicnu igru bez apsolutno ikakvog razloga. Naravno da nije klasican rpg - pa sta ako nije ?

Da uzimam taj Star Wolves, presao sam Freelacera i gotivna je igra, ako je slicna Freelaceru onda je odmah uzimam :)

Aman, nema veze sa Freelancerom sem sto se igra u svemiru :) Izvodjenje je potpuno droogachije. Igre imaju veze koliko i Heretic 2 i Diablo 2

Ako hocete nesto iz ruske produkcije sto je kod nas, a i u svetu jako tesko naci a prestavlja pravi igracki dragulj odigrajte Space Rangers 1, a bogami i drugi deo koji je nedavno izasao... Igra je po svim ruskim i nekim stranim casopisima dobijala ocenu preko 9 !

Vrlo dobra preporuka kojoj se pridruzujem

filipe stvarno obozavash da menjash teze kako tebi odgovara... igra je u toliko slichna freelanceru (niko nije spomenuo da je ista po pitanju izvodjenja) jer je ispala totalno drugo od onog sto su najavljivali... rpg nije.. strategija nije... simulacija nije... ljudi previshe ambiciozno krecu u takve projekte gde misle da mogu implementirati sve od svakog zanra a na kraju ispadne najgori prosek....

space rangers? jel to ona igra kad udjesh u wormhole krene neka igrica kao fliperi gde se ti vrtish kao neka loptica pucash levo desno rakete pri tom se sve deshava kao da je ubrzano 300 puta... to stvarno nisam mogao da svarim...

G!!! je napisao(la):
filipe stvarno obozavash da menjash teze kako tebi odgovara... igra je u toliko slichna freelanceru (niko nije spomenuo da je ista po pitanju izvodjenja) jer je ispala totalno drugo od onog sto su najavljivali... rpg nije.. strategija nije... simulacija nije... ljudi previshe ambiciozno krecu u takve projekte gde misle da mogu implementirati sve od svakog zanra a na kraju ispadne najgori prosek....

Pa po tom kriterijumu onda je slicna i Doomu 3 i Fifi 2005 jer nisu ispali onakvi kako se mislilo. Kad se kaze ovako kako si ti rekao naravno da svako odmah pomisli na gameplay i da ce da pita "a koliko je slican freelanceru" jer je takva konstrukcija. Sigurno kad se kaze da je nesto slicno se ne misli na muziku, menije, rezoluciju textura ili uvodnu animaciju, vec na gameplay

igra nije drugachija u smislu da nije ispala 'kako se mislilo' nego kako su obecavali da ce je uraditi... tako da poredjenje sa dumom i fifom otpada... mada sve ostalo stoji :p

znaci ipak ne lici na freelancera :(
a taman sam se ponadao....

Pojavio se u Rusiji Space Rangers 2 - moracu da uzmem da probam poshto kazu da je zakon.

ajde kad probas javi utiske.. bas me zanima...

space rangers 2 ga ima jos od leta ovde bar ga ja imam i nije nesto posebno

od ovog leta valjda ima space rangers ali prvi deo... ja sam bar prvi deo igrao ovog leta :)

G!!! je napisao(la):
ajde kad probas javi utiske.. bas me zanima...

Imam je ja vec duze vremena skinuo od nekog rusa preko dc++, jedini problem je to sto je jelte na ruskom ( excalibur treba da izda igru i na evropskom trzistu pocetkom aprila)... Igra je zakon, u svom zanru nista bolje nije, a verovatno niti ce izaci... Sto se tice prvog dela ja ga igram skoro svakog dana pomalo i sve vise i vise se odusevljavam... Arkadni wormhole-i su tu da se sa vremena na vreme malo opustis, a ako te vec smaraju i nerviraju ima opcija da se iskljuce...

fda se iskljuchi?!?! sjajno!

/me trci da instalira opet

Upravo sam zavrsio Star Wolves. Igra je sjajna od pocetka do kraja. Nisam nista cuo o njoj pre nego sto je izasla tako da nisam imao razloga da se razocaram...

Ako je jos neko presao igru zanima me sta se desava u misiji "SOS" - kada valjda Alex uhvati isprekidanu poruku a Ace vas savetuje da bi trebali da proverite o cemu se radi (negde 5 - 6 misija pred kraj igre). Cim predjem portal naletim na svadju izmedju Imperijalne flote i Korporacijskih agenata. Odlucio sam da ostanem uz Imperiju i posle bitke otisao do broda ali brod je navodno napusten 20tak godina i nema znakova zivota na njemu. Ace zakljucuje da imamo poruku bez objasnjenja i to je to, nigde vise nisam naleteo na bilo sta o ovome. Pretpostavljam da je ili lazirana poruka da bi me navukli u taj sektor (da se odlucim uz koga cu se boriti do kraja) ili je ovakav ishod rezultat moga izbora, ali ako se neko seca neka napise o cemu se radi ili kako je kod njega prosla ova misija.

Moze li ova igra da se poredi sa Jupiter incidentom? Koja vam je bolja?

samo da podsetim filipenka da je igra *ebeno dobra!!!

tek sam je skoro nabavio i ne odvajam se dva dana nije kao nexus ali ima zaista dobru prichu i misije... ne kapiram zasto je tako osrednje ocene dobila (u stvari znam zasto ali bez obzira igra je sama po sebi veoma kvalitetna)

Vrh Dno