Šta je novo?

Star Wars Episode 2

hmmm ... ima tu nechega... nisam bash skontao ni scenu kada ode Obi-Wan i dogovara se sa njima...tu su bile neke opake mucke..

Mislim ono film ima malko fazona (kao onaj iz Legendarnog filma o betmenu "ne ja cu kola, zenske se pale na kola") - malo je komercijalica ali je shtrumpfastichan... Kakav je onaj LOTR niskobudzetni film :D

KukuLele je napisao(la):
Posto vecinu citalaca sve to interesuje nek mise moderator ovog foruma javi na mail i ja cu ga pozvati da dodje sa svojim Hdd pa ce mo mu snimiti sve sto zeli ali izricito na hdd (nemam rezac CRKO !!)

Evo ja ti se javljam, da preuzmem te filmove, pisao sam ti i na mail ali ne odgovaras.............

Mail nisam dobio pa ti replay,ostavi broj tel i RESENO!!!!!

evo stavljam ovde moj privatni katalog,filmovi nisu na prodaju i pored ovoga imam jos 350 u radu!!!!

KukuLele je napisao(la):

evo stavljam ovde moj privatni katalog,filmovi nisu na prodaju i pored ovoga imam jos 350 u radu!!!!

Samo sto si zaboravio da okacis spisak.

I ja imam 80-ak filmova pa se mozemo menjati.

KukuLele je napisao(la):

Poslao sam ti mail preko benchmarka, ako ne primis ostavi mail adresu ovde pa da probam klasicnom metodom, ......:D

Danas me zenska odvela da gledamo EP2. Ona se totalno smorila, aj, pa kao...

U poredjenju sa EP1, EP2 je ok, ali mislim da je sve ovo sprdnja i omalovazavanje orginala, koji su, ipak, neprevazidjeni...
Naravno, sve je stvar ukusa...

Evo, bas sam sinoc sa kolegom Nesharmom komentarisao Episode 2. Naime, kada je Star Wars u pitanju, ja nisam fan, nego fanatik :D

Film je, tehnicki gledano, savrseno odradjen. Definitivno je mnogo bolji od Episode 1. Medjutim, meni kao matorom fanu, tu nesto fali. Radnja je nekako suvise "plasticna", objekti su (zbog animacije umesto maketa) takodje ponekad suvise "plasticni" i nekako "dvodimenzionalni". Vidi se da se za grafiku angazovala armija ljudi, sve obiluje enormnom kolicinom detalja, ali ... prica, tj. scenario je nekako siromasan. Nije problem ni scena sa kevom ni scene sa cupi ... sve je to morao Lukas da uradi da bi prikazao kako je Anakin ipak bio covek, emocije itd - ne u svetlu ovog filma, nego u svetlu celog serijala. Medjutim, dijalozi izmedju njega i Portmanove su na nivou lektire za osnovnu skolu; nekako su mi likovi u starim epizodama mnogo vise zracili energijom, emocijama, stvarno se udubis u taj lik gledajuci film. Mozda je upravo ta savrsena grafika & animacija kriva sto se paznja odvlaci sa same atmosfere filma.
U samoj radnji fale dve stvari koje su postojale u starim epizodama: glavni negativac koji j*** keve svima ("Ja sam ti tata" - frajer), te neko ko drzi neku laganu humoristinu notu (ne previse naglasenu) kroz film, kao npr Han Solo ili R2D2 & C3PO. Sem sto je Yoda pokazao da mu je najveci :D

Dakle, po masti, masovnim scenama, scenama borbi, ... sve je uradjeno perfektno, a po radnji ... i jeste Star Wars i nije Star Wars - kad pogledate svaki od filmova iz serijala Alien, na primer, tu nema govora, odmah je jasno da se radi o Alienu, svaki film serijala je autentican, ali i nekako originalan. Za mene licno, "Imperija uzvraca udarac" ostaje najbolji film serijala, ali kao kompletan film (ne samo tehnicki) ... dok ne vidimo Episode 3 ...

Evo vam i pogled sa druge strane:

Ja npr nikad nisam bio fan SW-a, i uvek su mi bile bezveze te price o dzedajima, sili, sabljama etc. Onih delova 4,5,6 se skoro uopste i nesecam, znam da ima neki Luk skajvoker i Dart vejder pa se peglaju na kraju :)
Prvi deo sam gledao skoro, a sada i drugi u bioskopu.

Prvi deo mi je bio bezveze, nekako ko film za decu, ali bio je dovoljno zanimljiv da ne zaspim.
Za drugi deo mogu samo da kazem da je odlican! Mozda je takvom utisku doprinosi odstupanje od klasicne SW sheme. Nekako sve je bilo nepredvidivo (meni najvazniji faktor), zanimljivo i odlicno uradjeno. I scene sa kevom su sasvim OK, pa cak i one sa pi*om, samo su ove druge previse sladunjavo odradjene. Sve u svemu jako dobar film.

Moram da se slozim sa mnogim primedbama koje je izneo silverglider, a moram da kazem i to da ona atmosfera koja je bila prisutna u delovima 4, 5 i 6 jednostavno ne moze da se ponovi, jednostavno ovo je neko drugo vreme i ovo su neki drugi klinci.
A ipak glavna ciljna grupa ovog serijala jesu klinci! Mnogi od nas su bili klinci kada su se snimali i prikazivali oni stariji delovi serijala.

Danas je ipak industrijsko doba, a moram da primetim i "industrijska" decurlija!

Ma kakvo industrijsko doba.. FIlm je ko da ga nije Lukas snimao..ochaj bre zivi..sada sam ga malo dublje analizirao..skinuo shminku i sve ostalo i ughhh...ochaaaj..
Anakin nema pojma da glumi.. I mnogo su ga smorili sa nekim prenaglashavnjem stvari.. Pricha je dobra ali uopshte nije dobro prenesena.. ma uzas u svakom pogledu..
A da i stvarno su mogli da uvedu neke nove jedinice a ne josh uvek one smorove od glupih kanti od robota koji samo idu napredi pucaju..
razochar..

droidi

Pre neki dan me neko naprimao da je nekada davno izashao film droidi, ali ja stvarno nishta nisam chuo o tome. Jel zna neko neshto vishe?

Nazad
Vrh Dno