Šta je novo?

Star Wars (by Visceral Games)

Kako bih voleo da ovaj mrtvi EA propadne...

ne očekuj kotor upravo zbog autorskih prava za trenutni disneyverse. napraviće bioware dobru igru, tu nema sumnje, ali mora u njoj malo da izreklamiraju kajlo rena, i ostala hepi mil sr@nja.

Ha....današnja omladina ipak više uživa da se (makar u igrama) poistovećuje sa lobanjama poput adama drajvera i/ili hajdena kristensena.

Šta znaju deca kakvi su šmekeri bili harison ford i bili vilijams....

Toliko o ovome što je otkazano :d

While there are dozens of perspectives on whether or not EA’s decision to axe the studio was justified, many who worked at the studio say they couldn’t see this ending any other way.

“Honestly, it was a mercy killing,” said one former Visceral employee. “It had nothing to do with whether it was gonna be single player. I don’t think it had anything to do with that. That game never could’ve been good and come out.”

https://kotaku.com/the-collapse-of-viscerals-ambitious-star-wars-game-1819916152

Poslednja izmena:
I think EA gave us too much leeway,” said one. “If anything, EA should’ve probably canceled this project earlier. I think Söderlund and them were too nice, gave us too many opportunities.

AHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHA

Xw7DDpM_700wa_0.gif

Bas me zanima ko su tacno ti bivsi zaposleni koji ovako lepo hvale EA :d

Sta ti je damage control i farbanje naroda. Zna EA sta radi.

^ Bas to... Fin neki svet... Sami skapirase da su trebali da rade na nekoj MP igri, po mogucstvu sa nepostojecom ili sto kracom SP kampanjom... Sa dosta DLC-eva, season pass-om i nekoliko editiona na samom launchu... A moze tu i tamo neki loot box
sistem da se provuce cisto onako, neko lepo indiskretno pay 2 win iskustvo... Jer eto, ko jos hoce kvalitetan story-driven SP dozivljaj u danasnje vreme i da pritom plati 40ak eura...

Because fuck EA...

A kada nas otkupe, iscede, razmontiraju originalnu postavu ljudi koji su radili na dobrim IP-evima i stvorili dobre fransize pa prebace "u masinu" da rade na copy-pase naslovima po gore navedenom kalupu e onda neka nas i ugase...

Onda, posle svega toga mozemo da skinemo gace da nas guze i da u javnosti izadjemo sa izjavom, kako eto nije do njih do nas je, nismo ih zadovoljili...Trebali su jos ranije da nas off-uju...

Bas fin neki svet, kulturan... Sta ti je zapad i kapitalizam at it's finest... Naguze te i sutnu te a onda im se jos i zahvalis i kazes "e pa trebali ste to i ranije da uradite"...

Ali opet sa druge strane mozda je i u pravu... Ljudima se smucilo da ih drze u kavezu i pustaju da rade na projektima koji im se gade. Mercy kill, samo da izadju iz tog dana mrmota...

Poslednja izmena:
AHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHA

Xw7DDpM_700wa_0.gif

Bas me zanima ko su tacno ti bivsi zaposleni koji ovako lepo hvale EA :d

Sta ti je damage control i farbanje naroda. Zna EA sta radi.

Vidiš, ali to su dupli standardi. Veruje se anonimnim ljudima iz CDPR-a da su uslovi za rad u kompaniji katastrofalni i slično, a ne veruje se anonimnim ljudima iz Viscerala da je igra bila smeće :)

Koliko je studija kupljeno od strane EA razmontirano i ugaseno do sada?

Pri tome kakav je kvalitet tih igara nakoh sto ih je EA otkupio? I da li prate neku odredjenu formulu "prerade" i izbacivanje na trziste? (pre i nakon akvizicije od strane EA-a)

Postoji li neki "pattern" rAMA?

Ili jednostavno oni skapiraju tj imaju epiphany kada ih EA otkupi da su im igre djubre i traze gasenje tj "mercy kill" od strane "prosvetitelja" EA?

Cemo u ladno pivo da je Bioware sledeci u redu da ih EA "prosvetli"?

Do share with us... :)

Poslednja izmena:
^ & ^^ ugasili vam temu o sportu, pa dosadno malo? :d

Koliko je studija kupljeno od strane EA razmontirano i ugaseno do sada?

A to mora da znači da je sva krivica na EA? Koliko legendarnih studija je samo propalo u periodu pre buma digitalnih distribucija i kickstarta? Verovatno 90%, a preživeli su samo oni koji su se pretvorili u mega kompanije.

Evo imaš Crytek koji je imao potpunu nezavisnost u saradnji sa EA, pa su se sami ugasili. Imaš Bioware koji je imao praktično punu nezavisnost do izbacivanja DA:I, odličan primer su Bioware points (valuta kojom su se otključavali dlc-ovi i ostala kozmetika), gde su sve pare od njihove kupivine išle direktno biowareu, a ne preko EA, a svaki naslov im je bio za slabiji od prethodnog. Praktično jedini uslov koji im je EA postavljao je taj da moraju da rade igre u određenoj franšizi, odnosno ME/DA. DICE i Respawn Entertainment trenutno takođe imaju veliku slobodu i sigurno biće tako sve dok ne flopuju.

Poslednja izmena:
Uzmi u obzir da je Bioware razmontiran posle ME 1, odnosno core ekipa koja je radila na istoj, i da je ostao samo deo na ME2, još manje na ME3.
Neki su dobili više pozicije unutar EA-a, neki poslati na druge projekte a neki i napustili... Taj Bioware je išao silaznom putanjom posle ME2.
Za Bioware "poene" ne znam kada su uvedeni ali bih rekao da je bilo nakon integracije sa EA ili se varam?

A za braću turke iz Cryteka si u pravu ali kod njih je neki drugi faktor bio (bahacenje i nezainteresovanost posle uspeha sa Crysisom, vođenje projekta i kompanije im je bilo medju poslednjim na listi).

Svaka čast Dice-u jer im stancuju igre po ukusu EA-a... Ta formula po kojoj rade biće im uspešna dok se ljudi ne zasite (a samim tim i studio ce biti u zivotu)... Pitanje je samo koliko i kada ce EA reci dosta jer iako ti naslovi budu profitablni mozda to nece biti dovoljno po nekom standardu (gramzivosti) EA-a i onda sleduje remont.

Kažem opet treba samo pogledati listu studija koju su ugasili i broj IP-eva koje drže na ledu i čekaju neko i bolje sutra...

Barem sto se gejming studija na PC-u tice nadam se samo da ne geknu inXile i CDPR, tj da ih neki projekat ne unakazi jer je bio prevelik zalogaj pa ih onda EA otkupi. A i dalji rasplet sa Obsidianom treba videti (jer se poput inXile-a bave igrama za "specificnu" publiku).
I Paradox-ov sistem sa DLC-evima je za svaku osudu. Cudno da na njih niko nije bacio drvlje i kamenje u vecoj meri.
Ne znam da li ste provalili da su skoro slali upitnik cija je srz bila DLC sistem i podrska igara (cini mi se tu skoro po dizanju prasine za loot boxove u Shadow of War i nakon sto su im bombardovane ocene za igre na Steamu jer su podigli cene pred neku akciju da bi im naslovi bili na "vecem" tj manjem popustu).

I odosmo u debeli off tako da je bolje da ovo stavim u spojler.

Poslednja izmena:

Because F*CK EA, with a rubber hose stuck down their throats...

Vrh Dno