Nisam igrao mp, tako da su moji utisci vezani za singl. Kao i u bf, ne postoji klasicna single kampanja, nego se svodi na igranje protiv botova, sto je i bilo za ocekivati. Izmedju misija (tj. razlicitih mp mapa) ubacili su isecke iz sw filmova i u igri ponekad ucestvuju jaci likovi kao sto su Dart Vejder i Skajvoker.
Postoje cetiri strane, iz dve star wars epohe - galactic civil war sa republikom (tj. pobunjenicima) i imperijom na drugoj strani, ili clone wars sa robotima i ganguancima. Zauzimaju se spawn punktovi, postoje klase tipa snajperista (skaut), pilot/inzenjer, obican vojnik itd, dakle ova igra sa punim pravom moze da se nazove bf klonom u star wars univerzumu, sto ne znaci da je igra losa - lucas arts ima odredjene standarde kvaliteta ispod kojih igra ne moze da prodje na trziste.
Grafika je, kada se sve uzme u obzir, ipak prosecna. Dosta zastareli (cini mi se Q3) engine ulepsan je DX8 efektima, tu je (bezveze) pixel shader voda i "magloviti" izgled, slican kao u Prince Of Persia ili u Thiefu 3, sto, mora se priznati, izgleda jako lepo u jednom fp shooteru. Akcija na prvi pogled deluje impresivno - zamislite tatuin, pescanu planetu, na desetine fino modelovanih stormtroopera kako jurisaju na punkt, podrzani ogromnim AT walkerima, stormtrooper u hoverkraftu zakucava se u stenu, na sred mape cudoviste iz peska pipcima hvata java ratnike i baca ih na sve strane, iznad prolecu x wing i tie fighteri, gomila lasera i (odlicnih) eksplozija, u pozadini fenomenalna star wars muzika.... nema sanse da bilo koji sw fan ne bude odusevljen. Zahtevnost je sasvim OK, s obzirom na kolicinu akcije. Igru sam probao sa XP2400+, 512MB i 9600XT, sve na maksimumu, samo AA i vsync iskljuceni, framerate je sigurno bio konstantno iznad 30 a seckanja uopste nije bilo. Za masine u igraonicama i mp morace ipak da se smanjuju detalji.... Fizika je dosta "arkadna", laseri putuju jako sporo ali je to verovatno namerno da bi se stekao utisak kao da ucestvujete u nekoj star wars epizodi - dakle, sinematicno vs. realisticno. Mape su daleko manje nego u bf i akcija je mnogo intenzivnija, sto ne ostavlja puno mesta za taktiziranje.