Šta je novo?

Star Wars: Battlefront

Ji bre, sve je to lepo da je BF tehnichki uradjen kako treba (ne mislim na grafiku), ali ono je smeshno bre...Osim zayebancije (najjache gadjati bazukom saigracha koji je pre uspeo da se dochepa aviona :)), nema tu igranja...

aj bezi tamo ne nerviraj me :D
ne bih prichao da valja da ga nisam igrao i timski i FFA.
A tebe svi peru u svim FPS-ovima pa ti nishta ne valja.

Evo req za igru(neko je trazio):

Minimum System Requirements
System: 1GHz or equivalent
RAM:256 MB RAM
CD-ROM: 8X CD-ROM
Video Memory: 64 MB VRAM

Recommended System Requirements
System: 2GHz or equivalent
RAM: 512 MB RAM
CD-ROM: 16X CD-ROM
Video Memory: 128 MB VRAM

DrStrangelove je napisao(la):
Lici li na Galactic Conquest?

Ja sam probao taj mod za BF'42 i mnogo mi se svidja koliko je detaljno odradjen (pogotovu krila koja se shire kod X-Winga)... samo brate mnogo su velike mape!

Kad mi Battlefront bude pao shaka recu cu neshto vishe!

e ali prvi bf je jos koliko toliko ok...a nastavci...znaci pishanje...:)))

Nisam igrao mp, tako da su moji utisci vezani za singl. Kao i u bf, ne postoji klasicna single kampanja, nego se svodi na igranje protiv botova, sto je i bilo za ocekivati. Izmedju misija (tj. razlicitih mp mapa) ubacili su isecke iz sw filmova i u igri ponekad ucestvuju jaci likovi kao sto su Dart Vejder i Skajvoker.

Postoje cetiri strane, iz dve star wars epohe - galactic civil war sa republikom (tj. pobunjenicima) i imperijom na drugoj strani, ili clone wars sa robotima i ganguancima. Zauzimaju se spawn punktovi, postoje klase tipa snajperista (skaut), pilot/inzenjer, obican vojnik itd, dakle ova igra sa punim pravom moze da se nazove bf klonom u star wars univerzumu, sto ne znaci da je igra losa - lucas arts ima odredjene standarde kvaliteta ispod kojih igra ne moze da prodje na trziste.

Grafika je, kada se sve uzme u obzir, ipak prosecna. Dosta zastareli (cini mi se Q3) engine ulepsan je DX8 efektima, tu je (bezveze) pixel shader voda i "magloviti" izgled, slican kao u Prince Of Persia ili u Thiefu 3, sto, mora se priznati, izgleda jako lepo u jednom fp shooteru. Akcija na prvi pogled deluje impresivno - zamislite tatuin, pescanu planetu, na desetine fino modelovanih stormtroopera kako jurisaju na punkt, podrzani ogromnim AT walkerima, stormtrooper u hoverkraftu zakucava se u stenu, na sred mape cudoviste iz peska pipcima hvata java ratnike i baca ih na sve strane, iznad prolecu x wing i tie fighteri, gomila lasera i (odlicnih) eksplozija, u pozadini fenomenalna star wars muzika.... nema sanse da bilo koji sw fan ne bude odusevljen. Zahtevnost je sasvim OK, s obzirom na kolicinu akcije. Igru sam probao sa XP2400+, 512MB i 9600XT, sve na maksimumu, samo AA i vsync iskljuceni, framerate je sigurno bio konstantno iznad 30 a seckanja uopste nije bilo. Za masine u igraonicama i mp morace ipak da se smanjuju detalji.... Fizika je dosta "arkadna", laseri putuju jako sporo ali je to verovatno namerno da bi se stekao utisak kao da ucestvujete u nekoj star wars epizodi - dakle, sinematicno vs. realisticno. Mape su daleko manje nego u bf i akcija je mnogo intenzivnija, sto ne ostavlja puno mesta za taktiziranje.

Ne znam sta da vam kazem, ali svi koji vole BF:1942 i pljuju doticni jer su mu teksture ovakve onakve, grafika za decu itd itd. Lepo instalirate BF:Vietnam i onda preko WW2 mod. A onda se zbunite kad vidite kako sve to izgleda, tj kako je to trebalo od pocetka da izgleda.

M

od svih modova po mom misljenju je najgori vietnam...ali ukusi su ukusi...

urban je napisao(la):
od svih modova po mom misljenju je najgori vietnam...ali ukusi su ukusi...

Ukusi ne ukusi, Vietnam nije mod, vec zasebna igra sa znacajno boljim grafickim endzinom. A sve ostalo sto bih ti rekao ... nepotrebno je.

M

I meni se isto vise svidja Vietnam, pre njega nisam ni igrao aktivno BF. Najvise mi smeta kada igram Desert Combat i ispalim raketu na protivnicki avion... i ona nastavi pravo umesto da se navede na njega kao u Vietnamu :)

Nazad
Vrh Dno