Šta je novo?

Star Trek (opšta diskusija)

Dandy

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
985
Star Trek franšiza je generalno otišla nizbrdo.
Od ispod prosečnih igara do ovog novog filma koji kao što neko reče "ima rupe u priči kroz koje Enterprise može da se proveze". Gleduckam ponekad STTNG čisto da me mine želja i da se podsetim koliko je to zapravo dobar setting...

Gledam ga i ja kad naletim...ima na TV-u

Poledao sam skoro ceo serijal Star Track Enterprise i on mi je najbolji, Deep Space Nine planiram da krenem ga gledam pomalo ali nikako da krenem a mnogo je dobar serijal, samo ima 7 sezona...

Enterprise je zapravo najlošiji od Star Trek serijala... samo je najnoviji pa ima najbolje efekte.

Gledamo sam skoro sve, meni licno je on najbolji jer se razlikuje, a dzaba im efekti kad je to ustvari pocetak svega i tehnologija prati to...mislim serijal je o pocetku istrazivanja svemira...

Najbolji su mi deep space nine i enterprise, ne zbog efekata...imam skoro sve serijale star trek-a, osim onog prvog-prvog

Al to je sve stvar ukusa i ko sta voli, a o tome ne treba raspravljati...

EDIT: sta si mislio s ovim? mislim nisam procitao taj post sto je neko napisao, a nikako da skontam ovaj deo post-a.

Od ispod prosečnih igara do ovog novog filma koji kao što neko reče "ima rupe u priči kroz koje Enterprise može da se proveze"

Poslednja izmena:
Ajd' nije bitno, ovo je topic o igri ne o filmovima i serijama.

Enterprise je zapravo najlošiji od Star Trek serijala... samo je najnoviji pa ima najbolje efekte.

Sem redneringa brodova, nikakav drugi "FX" nije ni postojao. Sem, ono jednom (što rekle babe) kada je Arčer uletao u transportni zrak. Što je teška nebuloza za taj "period".

Mislio je na rupe tipa:
- crvena materija
- uništenje Romulusa
- *****ski kasting (sem Karla Urbana koji je TWO THUMBS WAY UP, i naravno Nimoja)
- ne ubacivanje Šetnera
- deportovanje Kirka na planetu na kojoj se sasvim slučajno nalazi Spock...

Toliko... Smeća... Da mi se čini da su Berman i Braga bili Hičkokovci u poređenju sa ovima.

Poslednja izmena:
uh skorz si me bacio u rebus : ) al nije bitno...

Najnoviji Star Trek film je sjajan u svakom pogledu, i priča i stara Star Trek atmosfera i na kraju tek efekti. Dešava se u alternativnom vremenskom razdoblju i zbog toga su mnoge stvari drugačije.

Star Trek Online se dešava u originalnom vremenskom razdoblju, integrisan je i ovaj događaj u istoriju, ali se nije odigrao kao u alternativnom vremenu, tj. Vulkan je još uvek tu gde je.

I na kraju, Enterprise je meni od svih serijala najbolji jer prati sam početak istraživanja svemira i sve ono što se desilo pre priča koje mi poznajemo. Super su i zapleti i gluma + Jolene :D

Eto, čisto da prekinem bezrazložni niz pljuvanja bez pokrića.

Poslednja izmena:
Ajd' da je bez pokrića...

Plitka priča, plitki likovi, plot hole-ovi veličine nebeskih tela. Ja sam probao da ga pogledam ponovo i nisam mogao da izdržim tu količinu gluposti.

Enterprise je ekstra.Ali nisu trebali da roknu Tripa na kraju.

Ne znam sto vam Enterprise toliko smeta? Meni je ok - pokazuje prvi Warp 5 motor koji su ljudi imali, kako je krenulo svo to istrazivanje svemira. Pokazuje prvi susret sa Borgovima za koje je kriva TNG ekipa. Prosto pokazuje koliko su ljudi bili na samom startu i kako su brzo napredovali.

Ja sam Enterprise odgledao 2 puta i ok mi je - zao mi je Tripa na kraju ali avaj.

Poslednji ST me je smorio samo kad sam video Nokia telefon u kolima koje je Kirk vozio :) To je bas smesno :) Ali ostatak price - alternativna desavanja i prekid timeline-a su mi ok. Mozda su na taj nacin obesmislili ostatak ST franshize koja je vec izgradjena jer onda mnoga desavanja nemaju smisla (kako je Kirk sa posadom sleteo na Vulkan i vratio Spoka ako on ne postoji i tako dalje)...

Inace nisam jedino odgledao DS9 - nekako mi se ne dopada. Imam i onaj prvi prvi prvi StarTrek iz 60tih ako nekome treba ;D
Voyager nije los, ko nije gledao.

Najnoviji Star Trek film je sjajan u svakom pogledu, i priča i stara Star Trek atmosfera i na kraju tek efekti. Dešava se u alternativnom vremenskom razdoblju i zbog toga su mnoge stvari drugačije.
Well, ne baš. I ako se dešava u alternativnom vremenskom razdoblju, sve što se dogodilo u "orginalnom" vremenu se desilo.

Star Trek Online se dešava u originalnom vremenskom razdoblju, integrisan je i ovaj događaj u istoriju, ali se nije odigrao kao u alternativnom vremenu, tj. Vulkan je još uvek tu gde je.
Romulus je uništen. :(

I na kraju, Enterprise je meni od svih serijala najbolji jer prati sam početak istraživanja svemira i sve ono što se desilo pre priča koje mi poznajemo. Super su i zapleti i gluma + Jolene :D
Epic fail od serije. Jedine dve dobre epizode su ripoff TOSa.

Eto, čisto da prekinem bezrazložni niz pljuvanja bez pokrića.
ST ENT sucks. Da je valjao nečemu, opstao bi još 3 sezone. Iskreno, tek na početku treće sezone kreće nešto da se dešava, ali je sve to sasečeno kako bi se što pre "kompletiralo".

I pored toga što volim Bakulu, i ako sam u prvih pet minuta rekao "E, ovo će da bude dobro.", ispostavilo se da je flop. Njegov lik nema "X faktor" koji su imali svi drugi kapetani.

Plitka priča, plitki likovi, plot hole-ovi veličine nebeskih tela. Ja sam probao da ga pogledam ponovo i nisam mogao da izdržim tu količinu gluposti.
Wrd.

Enterprise je ekstra.Ali nisu trebali da roknu Tripa na kraju.
To je jedina "orginalna" i neočekivana stvar. Ubedljivo najgori su bili T'Pol, Sato i Reed. Ni Meywheter nije bolji, ali ajd da progledam kroz prste.

T'Pol je bila Vulkanka isto koliko i je Data bio Klingonac.
Sato je tako smarala, da kada naleti scena sa njom, ja privremeno skrenem pogled.
Reed je bio tako beživotan lik, da sam se prosto pitao da li može da formira neku grimasu na licu.
Preko sve te njihove "glume" išao je isforsiran i glup dijalog.

Ne znam sto vam Enterprise toliko smeta? Meni je ok - pokazuje prvi Warp 5 motor koji su ljudi imali, kako je krenulo svo to istrazivanje svemira. Pokazuje prvi susret sa Borgovima za koje je kriva TNG ekipa. Prosto pokazuje koliko su ljudi bili na samom startu i kako su brzo napredovali.

Ja sam Enterprise odgledao 2 puta i ok mi je - zao mi je Tripa na kraju ali avaj.

Poslednji ST me je smorio samo kad sam video Nokia telefon u kolima koje je Kirk vozio :) To je bas smesno :) Ali ostatak price - alternativna desavanja i prekid timeline-a su mi ok. Mozda su na taj nacin obesmislili ostatak ST franshize koja je vec izgradjena jer onda mnoga desavanja nemaju smisla (kako je Kirk sa posadom sleteo na Vulkan i vratio Spoka ako on ne postoji i tako dalje)...

Inace nisam jedino odgledao DS9 - nekako mi se ne dopada. Imam i onaj prvi prvi prvi StarTrek iz 60tih ako nekome treba ;D
Voyager nije los, ko nije gledao.

Aw, no. Zar i ti? Ko bi gledao film u kome se prati život lika koji svaki dan odlazi u Sajberdajn Industris i radi na Skajnetu. Boooring.

ST ENT i ST XI su flopovi i treba ih zaboraviti. Rodenberi je ostavio toliku zaostavštinu i toliko materijala, da malo bolji poznavalac STa može bez problema da bude "saradnik" na pisanju scenarija. Znamo šta može i kako može. Kada se uvodi nešto novo, onda se to isplanira, a ne hajde da probamo u ovoj epizodi, pa ako uhvati napisaćemo još jednu.

Poslednja izmena:
Nemanja, možemo da se složimo samo oko toga da se ne slažemo ;)

Poslednji Star Trek i ST Enterprise su meni najbolje što je iz celog serijala izašlo. To što nešto nije uspelo u Americi me ne čudi ni najmanje, a film Idiokratija najbolje opisuje tamošnje društvo i moderna shvatanja. Mnoge dobre naučno-fantastične serije (Masters of Science Fiction, Defying Gravity...) su propale jer po izjavama njihovih kompanija "nisu dovoljno profitabilne", a i kako bi bile kad je vrh zabave tamošnje populacije gledanje kečera i Hulk Hogan reality emisija.

13 miliona fanova je gledalo pilot ST ENT. Da li znaš koliko je gledalaca imala prva sledeća epizoda, a koliko poslednja epizoda?

Mislio sam da se to nikada neće desiti da StarTrek sebi dozvoli takav luksuz da "ubaci" StarWars kod sebe, ali eto dogodilo se. Svaki hardcore fan će reći da je ST ENT bio promašaj, a ST XI jedan od najlošijih filmova do danas. Bilo je par glupih izdanja TNGa (u filmovima), ali tome se da i progledati kroz prste, ali ovome, ne.

Poslednja izmena:
Star Trek - Enterprise vise lici na Star Wars nego na sebe.

Aw, no. Zar i ti? Ko bi gledao film u kome se prati život lika koji svaki dan odlazi u Sajberdajn Industris i radi na Skajnetu. Boooring.

ST ENT i ST XI su flopovi i treba ih zaboraviti. Rodenberi je ostavio toliku zaostavštinu i toliko materijala, da malo bolji poznavalac STa može bez problema da bude "saradnik" na pisanju scenarija. Znamo šta može i kako može. Kada se uvodi nešto novo, onda se to isplanira, a ne hajde da probamo u ovoj epizodi, pa ako uhvati napisaćemo još jednu.

Fanovi cesto imaju obicaj da odbacuju sve sto je novo :) tako da tvrdnje nekih hardcore fanova nisu preterano relevantne.

Ja sam odgledao sve filmove ST serijala bar 4 puta, sve serijale sem DS9 sam odgledao bar 5 puta tako da - mogu da kazem da sam upucen u materiju.

Da li se nekome dopada ili ne dopada ST XI ili ST ENT je stvar licnog ukusa - meni je ENT serijal legao jer pruza dosta informacija o tome kako su ljudi zapoceli istrazivanje i kako je to uopste izgledalo. Da li je prica mogla biti malo kompleksnija - mogla je ali nije toliki trash kao sto ti pricas.
Slicno vazi i za ST XI - sta mu fali? Meni je samo radnja malo ubrzana kroz film ali inace ne vidim nista lose u tom filmu toliko da bi ga svi ST fanovi bas toliko mrzeli :)

Fanovi često imaju osećaj za ono što je dobro. Ako SW fanovi (ne volim tu reč, fanovi) ne mogu da "svare" E1, E2 i E3 + animiranu seriju, zašto bi "mi" postupili drugačije?

Znači sada ide ono čiji je duži. :D Ok. Lets do it your way.
ST TOS - 3x
ST TNG - 2x
ST DS9 - 4x
ST ENT - 1x
Svi filmovi (po ko zna koliko puta) + bonus materijal + knjige + audio knjige + dokumentarci i specijalne emisije.

Tebe je interesovalo kako je to sve počelo. Onda si mogao da uzmeš neki manual ili da potražiš informacije na Memory Alpha. Scenario u prvoj sezoni je bio KATASTROFALAN. Gledao sam uzbudljivije epizode Polarotora na 3k nego ENTa.
Da li znaš da u prve dve sezone nisu nigde "lepili" STAR TREK logo i ime? Jolene Blalock, sama u svojim intervjuima isticala koliko serija nije kvalitetna (da ne koristim neki drugi pridev).

ST XI... Pfff... Ne znam gde bih mogao da počnem da opisujem taj abomination od filma.

Joooj... Ovi vikend trekeri će nam doći glave. :(

Enterprise ne otkriva ništa novo, samo kalemi nabacane stvari koje jedva uspevaju nekako na jedvite jade da se održe u već postojećem univerzumu.
ZAŠTO su uopšte ubacivali Borgove u Ent? Valjda su skontali da ljudi misle da su ql pa eto da se nađe.
ZAŠTO su smorili do zla boga sa temporalnim hladnim ratom kada ima toliko drugih dobrih tema kojima su mogli da se bave, a koje su vezane za formiranje Federacije?
Kao što je već rečeno, glumci su mnogo lošiji od starih ST veterana (Pikard je svetski mega car!), a scenariji su ili bledunjavi ili su direktna kopija neke od epizoda prethodnih serija sa malkice zamenjenom radnjom.

Najbolji kapetan je bio Kirk, da se ne vredjamo. Pikard je sisica, nikad nije smeo da opali fejzere vec je uvek nesto filozofirao :D

Kirk je ženskaroš prvenstveno, pa onda sve ostalo :p
Pikard je bio Locutus, nuff said :D

So what? :D Covek je prvo pucao posle pitao :) Ebes kapetana koji se plasi da osteti tudji brod :D

Od ST-a imam sve, cak i animiranu seriju, u svim serijalima je bilo psiholoskog bullshita ali ENT je pun PSIHOLOSKOG BULLSHITA, stvarno su preterali pa je i zbog toga pala gledanost i zbog pada gledanosti samo 4 sezone. ST XI je tehnicki odlicno uradjen ali nebuloze u scenariju - pa sve sto nije moglo u svim ostalim ST-ovima sad moze samo da bi nategli scenario, mozda, kazem samo mozda nekako mogu da odrze pricu ako snime jos par filmova i nasteve u ovom kontinuitetu i sa ovom pricom, da prate novi univerzum koji su stvorili a koji samo izdaleka podseca na Rodenberija. Ako se vrate izvornom ST-u to je direktno priznanje da je ST XI promasaj a ako nastave sa novim, ST XI univerzumom mislim da se starome nece nikad vratiti a izgubice vecinu fanova, prosto imam neki osecaj da je ST XI glogov kolac u srce ST-a.

Samo mali osvrt na stargate Universe, prvih 10 epizoda kao najgora spanska serija, par meseci pauze pa su malo analizirali i onda u 11. epizodi vise akcije nego u prvih 10 zajedno. U ST ENT su to uradili tek posle 2 sezone a do tada je izgubljeno previse publike.

Enterprise, da ga je moguce gledati odvojeno od svega, u principu nije los, posebno poslednje dve sezone. Problem u pocetku je bio taj sto je trziste vec bilo zasiceno Star Trekom, maltene 15 godina su serije emitovane bez prekida, uz povremena preklapanja. Uz to, ocekivanja su bila velika, jer je svaka od tri prethodne (na svoj nacin) bila sjajna serija. Odlucili su da pokusaju da nesto promene, nije uspelo, ali su na kraju makar objasnili neke stvari koje su ostale nedorecene ranije ;)

Poslednji film... licno mi se uopste nije dopao, iako ima i fanova kojima se dopao. Bas mi je nedorecen, toliko da mi nije palo na pamet do sada da skidam HD verziju. :) Verovatno hocu na kraju, pa ga mozda i pogledam jos jednom, sa nadom da sam nesto propustio.

Čitam ovo što pišete i imam samo jedan zaključak. Ako ste određeni serijal ST-a gledali u to vreme kad je bio aktuelan sasvim je sigurno da vam je taj i najbolji. U prevodu ko je malo stariji i prvo je gledao originalnu seriju njemu je sve ostalo što je kasnije izašlo loše.
Ja sam se prvi put susreo sa Voyagerom kada se emitovao na HRT-u i to sam pratio otvorenih usta, da je neko stajao pored mene i dozivao me, ja tu osobu ne bih čuo. Bio sam skoro pa opsednut serijom. Nakon par sezona Voyagera, na OBN-u je krenuo TNG da se emituje. Gledao sam nekoliko epizoda koje su mi naspram Voyagera bile dosadne i onda sam odustao. Mada glumci u TNG su definitivno bili bolji i upečatljiviji. DS9 sam gledao kad je išao na Košavi i na HRT-u i sem poslednje sezone serija je bila turbo dosadna, ali sam je odgledao nekako. Enterprise mi je manje-više dobar, ali mi je Seven of Nine 100% bolja cupi od T-Pol, a btw Jolene Blalock i bez onih umetaka i šiljatih ušiju izgleda malo čudno (u stvarnom životu).

Što se tiče filmova The Wrath of Khan i ovaj zadnji su mi najbolji. Ostali su promašeni skroz.

Nije baš tako. Ja sam svaku seriju gledao više puta i imam dovoljnu vremensku distancu i perspektivu.
Voyager ima jako loš početak, u sredini je nešto bolji, a pred kraj su opet počeli da prave gluposti.
DS9 je ok, a prvi je ST koji je uveo zaista kontinuiranu priču koja traje više epizoda, a ne samo jednu do dve. Uz to su u njemu počeli da koristi CGI u kasnijim sezonama umesto maketa, pa konačno imamo veće bitke u svemiru :)
STTNG ima najkvalitetnije glumce i scenarije za epizode, to odgovorno mogu da tvrdim. Može nekome da se ne sviđa što ima malo akcije i što mnogo pričaju, ali to i jeste poenta Star Trek-a.

Filmovi imaju svoje uspone i padove, ali je svaki od prethodnih bolji od ovog poslednjeg 10x.

Ja inace koji nesto ne gotivim Star Trek, ili ti uopsteno tu tematiku...najvise mi se svideo ovaj deo od prosle godine! :D

A znam da uglavnom ljubiteljima ove fransize taj deo ne odgovara, jer valjda ide vise ka mainstream-u. Ali dobro, u to se vi bolje razumete! :)

Ma ja nemam nikakav problem sa tim filmom osim što se zove Star Trek :p
Jednostavno osim imena likova i planeta uz sličnosti u izgledu brodova, novi film ništa sa Star Trek-om zajedničko nema.
Star Trek je uvek bio namenjen inteligentnijoj publici koja traži malo više za suspension of disbelief. Ovaj film opasno fejluje i u tome.

Procitao sam na jednom stranom forumu da zbog nacina na koji je sniman ST TNG isti nikad nece biti izbacen na blu ray-u :( Ako moze neko ko se bolje razumije u tematiku da prokomentarise

Pa verovatno je sniman TV kamerama, tako da ne postoji mogućnost da se izvuče veća rezolucija.

A kako su izbacili TOS u hd?

Vrh Dno