Šta je novo?

Star Trek: Legacy

Zli bokser

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2005
Poena
350
Izlazi 5. decembra za PC i kazu da ce ova igra vratiti star trek igre i njihov univerzum u mejnstrim!izgleda odlicno,evo ga link http://www.gamespot.com/pc/sim/startreklegacy/news.html

Igra obuhvata razdoblje od 40 godina i pojavljuju se kapetani (i njihovi glasovi !!!) iz svih 5 serijala!
Eto nadam se da nece biti kao sa ranijim igrama koje su mnogo obecavale al nikad nisu uspevale da se popnu na vrh!...pa mi trekiji drzimo palceve!;)

Poslednja izmena:
Odlican info. Uopste nisam znao da se pravi ovo. :)
taaaaa tananaaaa tananaaaaaaaa... :,,:

Iščekujem taj naslov već izvesno vreme, upravo zbog toga što će obuhvatati čitavu lepezu ST sveta (brodove, misije, tehnologije) ...

Iščekujem naslov već duže vremena, takođe, ali isključivo zbog gejmpleja, pošto me zabole za brodove, tehnologije, pozajmljivanje glasova i sl. Ionako sam gledao ceo Star Trek.

kao veliki fan doticne serije sa nestrpljenjem iscekujem igru....odmah uzimam odmor :)

Dovoljno je reci. Relic je radi. Znaci nema *******cije ni ofrlje uradjeno.

Dovoljno je reci. Relic je radi. Znaci nema *******cije ni ofrlje uradjeno.

Kako se zeznuh. Samo da ispravim samog sebe da Bethesda i Mad Dog rade igru.
Sta da radim kada sam opsednut Relicom i Warhammerom.

Poslednja izmena:
Kad smo kod Relica, nadam se da će nekome prijati saznanje da zapošljavaju MMO stručnjake :)

koliko sam skontao bice 4 rase za upravljanje!pored federacije tu su klingonci,romulanci i naravno BORG!pise da ce igra biti takticka bnorbena simulacija sto do jaja zvuci...to bi trebalo da bude mnogo bolja varijanta bridz komandera s tim sto ce se ovde imati mogucnost vodjenja 4 broda!!!
i cini mi se mnogo zanimljivim postojanje Comand points-a koji omogucuju unapredjivanje brodova...znaci u nekom RPG fazonu!
Sve u svemu ovo se dugo ceklalo!!!i samo se nadam da necu pojesti ove reci za 10 dana kad je nabavim:S: :trust:

Da, što se toga tiče igra bi trebala doneti daleko unapređeniji gameplay Bridge Commandera koji će je približiti RPGu u svemiru, gde će brod biti objekat unapređenja. E sad, koliko će to dobro ispasti drugo je pitanje, ali je ljudski nadati se :) Bridge Commander je ionako totalno različit od svih pristupa igrama uopšte, i baš je onako Treki :D U svakom slučaju nadam se da će za razliku od Bridge Commandera ovde biti moguće uzviknuti:
"Vi ar Borg. Louer jor vepns and paur daun jor difensis. Vi vil ed jor bajolodžikal end tehnolodžikal distinktivnes tu aur oun. Jor kajnd vil adept tu servis as. Rezistns iz fjutajl!!!" :smoke:
Mada, kad se setim inserata iz Vojadžera kada se zaista prikazuje proces asimilacije, kako ljudi vrište, kako im seku ruke, ugrađuju čipove i sl. nije svejedno...

Poslednja izmena:
Zar nije "louer jor šildc end srender jor šips."? :)

Poslednja izmena:
Zavisi. To kažu kada se sukobe sa nekim brodom. Međutim, kada traže predaju planete, flote i sl. onda kažu "Louer jor vepns and paur daun jor difensis". To mi je ostalo upečatljivo u sećanju prilikom, kao što rekoh, invazije na neku planetu koju Voyager posmatra sa udaljenosti i moralnom dilemom da li pomoći ljudima nekako...Nisam baš sasvim siguran, ali može biti da baš tada dolazi Sedma od Devet u seriju...

ali može biti da baš tada dolazi Sedma od Devet u seriju...

...i ostalo je istorija,ah!:whip: :whip: :whip:

nego sad sam citao za multipley...auu bruka ce biti!"tug-of-war mode" ce biti najatraktivniji mod gde ce igraci dobijati komand points za unapredjivanja zajednicki pa ce svaka ekipa biti razlicito nabudzena!samo zamisljam 10 Kocki u napadu na 50 galaksija,soverona,difajenta,opsta ludnica...a onda se odnikud deklokuju klingovci i romulanci sa jos 50 brodova i udri do jutra!a onda u sred bitke 7.od9 me pozove kod nje u svoje odaje da mi "pojasni" detalje napada...uhhh :whip: :whip: :whip:

Auuu ovo je sjajna vest! Jedva cekam da izadje, taman sam opet odgledao sve serije i filmove ali igarana temu StarTreka nesto slabo ima...

I btw Klingonci su najjaci - ma sta vi rekli :D

Ljudi, ja mnogo volim star trek, ali morate shvatiti jednu cinjenicu...

"Star Trek" je mrtav i nista ga vise nece oziveti!

Ne huliiii :smash: :smash: :smash:

ne ozbiljno sad. ja sam se mnogo izbedacio kad su ukinuli enterprise i sad ovo sve sto izbacuju me nervira zato sto mi se gleda nesto novo, a prica se o novom filmu koji je prequel a ja mnogo mrzim prequele. da ne spominjem da ce u njemu glumiti mat "demon" koga tek ne podnosim. dakle njihova nova i sveza ideja je da angazuju poznate glumce sto je velika glupost ali ajde. izvinjavam se na offtopic-u ali eto, bedaq sto vise nema star treka...a igra ce verovatno biti kewl, gledao sam na youtube gameplay-eve i izgleda extra. poz.

Pa dobro (sad kad smo ionako otišli u offtopic :) ), šta da se radi, ionako je bila hiperprodukcija serijala. Ne brinem se ja, za 10 godina će neko želeti da zaradi pare pa će kreirati novi serijal baš kao što se postupilo i sa Next Generationom. Nadam se da će biti dostojan prethodnika. Inače, i prvi Star Trek je isto tako otkazan posle 3 sezone od planiranih 5, bio je slabo gledan, bilo je problema sa troškovima, produkcijom i novcem itd. pa je opet postao kultna serija.
U svakom slučaju, meni nije ništa toliko bitno pošto i nisam neki STar Trek fan, već sam više fan SF-a. Ako baš moram da se deklarišem kao fan nečega, smatram da je Babylon 5 najbolje što postoji u žanru pa eto, neka budem njegov fan :) Sa te tačke gledišta mi i nije toliko bitno da oživljavaju Star Trek sa 14. posadom i kapetanom. Možda bi pun pogodak bio da se, kada stepen razvoja tehnologije i cena koštanja to budu dopustili, naprave CGI avanture originalne i Nextgen posade, to bi bilo to. Mada, kad bolje razmislim, najbolje bi bilo tu tehnologiju dati u ruke Michaelu J. Straczynskom, da dovrši Babylon 5 i Crusade po svojoj zamisli i da kompletira to grandiozno delo, istovremeno se pokaenjavši u lica buđavih producenata...:D

Babylon 5!!!sta je s tobom...jel to ono tesko ****** s mirom furlan i kostimografijom G klase!?gde to da poredis sa jednim gigantom kao sto je star trek...al ajde!isto naprimer imam ortaka koji je veliki fan Stargate1 i Aandromede serija koja se meni isto ne svidja mnogo!
po meni mozda najbolja serija posle star treka jeste "Batleship Galactica" koja se jos snima i sad je usla u trecu sezonu!ima fenomenalnu gledanost i mogu reci s razlogom...serija je pravo osvezenje u sf-u!
A za mat demona,ako je tacno,to mi je ok ideja...ako vec ne glumi patrik stjuart sto da ne uvedu svezu krv i plus je matdemon odlican glumac i ne verujem da bi lose film ispao!

eto nadam se da nece moderatori zameriti na offtopicu,bar jos ne par dana dok ne izadje igra,a posle brisi...nema bre ko da dira star trek!:guitar: :cigar: :guitar: :cigar:

Vidim serija je toliko kvalitetna da ni ime nisi zapamtio :d Nije Battleship nego Battlestar Galactica ;) Ali dobro, da ne cepidlačimo. Babylon 5 je najbolja SF serija i nijedan Star Trek ne može da joj prismrdi. Mogu kao celina da deluju nešto raznovrsnije (jedna serija je jedinstven put nazad kroz nepoznato (Voyager), druga o velikom svemirskom ratu (DS9), treća o avanturama iz dana u dan (TNG) itd.), ali je Babylon jednostavno sveobuhvatniji - po priči, osmišljenosti, dinamici, motivima, poukama i svemu što čini jednu seriju Star Trek je jednostavno iza Babylona 5. Meni je upravo nemoguće da poredim jednu seriju makar bio to Star Trek sa tako dobro osmišljenim delom kao što je Babylon 5, gde je sve međusobno prožeto, gde je sve vezano za globalnu radnju, gde su dotaknuti svi aspekti ljudskog shvatanja u tolikim proporcijama. Jednostavno, ko god je gledao Babylon 5 i želi da bude objaktivan, a pri tome je ljubitelj SF-a, ne može a da ne vidi superiornost. Battlestar je veoma solidan, ali već sada za njega smatram da je iza Babylona. Sem po efektima, naravno. Ipak, to je veoma slabo (uključujući i glumačku postavu, po mom mišljenju) da se poredi sa 1 Brus Bokslajtnerom dok predvodi armiju alijanse protiv Senki Zahaduma...:) Već sada u Battlestaru počinju malo žešće da lutaju i razvlače, dok je Michael J. Straczynski imao kompletan scenario za 10 sezona na papiru pre nego što je snimljena 1 scena...

Poslednja izmena:
dobro sad,to je lapsus za galaktiku..a i odgledao sam tek 6-7 epizoda na hrvatskoj televiziji,jer nemam brzi internet da skinem sve epizode sa neta pa ne mogu jos dati sveobuhvatnu ocenu!
a evo da ti kazem ja zasto se nijedna fransiza ne moze porediti sa star trekom!prvo samo da kazem da sam ja tog babilona odgledao 3-4 epizode i ne znam koliko ti imas godina al kako ono moze uopste da bude ozbiljna sf serija,sa nekim senkama i vampirima...ili sta vec!?velicina star treka jeste u njegovom univerzumu,tj. o celokupnoj slici sveta i univerzuma 24. veka (22. i 23. takodje ali manje bitno)!ti uporedjujes seriju koja je uspostavila termin WARP,koji je postao sinonim za termin putovanje brzinom svetlosti-sa nekim babilonom za koji niko nije cuo i to s razlogom!da ne govorim za inovacije(na tv ekranima za pocetak) star treka u tehnologijama kao sto su teleportacija,sintizacija,nanotehnologija,komunikacija,virtuelna stvarnost,farzna oruzja i milion drugih stvari!danas amerika izdvaja milijarde dolara da bi 2016 izbacila prvi avion sa laserskim naoruzanjem po ugledu na onaj iz star trek(iz njihovih usta!)!e upravo je tu razlika izmedju malih nebitnih serija sa koliko-toliko solidnim scenarijom i star treka koji je ostavio trag u drustvu!ljudi zele da vide sebe u takvoj buducnosti...jer svaki je deo zivota opisan!detaljan opis interstelarnih brodova,zivot na njima,rekreacija,diplomatija,medjuljudski odnosi i veoma bitno(sto neki vide kao smarajuce) borba za ocuvanje humanizna koji je uzdrman pod naletima i iskusenjima tehnologija(sto se danas nama desava i jasno vidi) naspram cega u ostalim fransizama?sta je taj babilon doneo osim napola vidjene price i losih efekata!?
tako da moze se tebi ne svidjati radnja i zaplet nekog rata sa klingoncima i borgovima ali star trek se izdigao jos odavno iznad svih ostalih (sem star warsa,ali zbog drugih razloga) univerzuma!verovatno je tvoj slucaj da ti je taj babilon prva sf serija koju si celu odgledao i zato si subjektivan u vezi s njom,ali ovo sto sam ti rekao su cinjenice i nisam ih ja smislio vec praksa 40 godina star trek serijala!poz i "live long and prosper"

da se nadamo samo da ce valjati kako je najavljuju i hvale :)

battlestar galactica je najbolja sf serija ikada:smoke:

Poslednja izmena:
dobro sad,to je lapsus za galaktiku..a i odgledao sam tek 6-7 epizoda na hrvatskoj televiziji,jer nemam brzi internet da skinem sve epizode sa neta pa ne mogu jos dati sveobuhvatnu ocenu!
a evo da ti kazem ja zasto se nijedna fransiza ne moze porediti sa star trekom!prvo samo da kazem da sam ja tog babilona odgledao 3-4 epizode i ne znam koliko ti imas godina al kako ono moze uopste da bude ozbiljna sf serija,sa nekim senkama i vampirima...ili sta vec!?velicina star treka jeste u njegovom univerzumu,tj. o celokupnoj slici sveta i univerzuma 24. veka (22. i 23. takodje ali manje bitno)!ti uporedjujes seriju koja je uspostavila termin WARP,koji je postao sinonim za termin putovanje brzinom svetlosti-sa nekim babilonom za koji niko nije cuo i to s razlogom!da ne govorim za inovacije(na tv ekranima za pocetak) star treka u tehnologijama kao sto su teleportacija,sintizacija,nanotehnologija,komunikacija,virtuelna stvarnost,farzna oruzja i milion drugih stvari!danas amerika izdvaja milijarde dolara da bi 2016 izbacila prvi avion sa laserskim naoruzanjem po ugledu na onaj iz star trek(iz njihovih usta!)!e upravo je tu razlika izmedju malih nebitnih serija sa koliko-toliko solidnim scenarijom i star treka koji je ostavio trag u drustvu!ljudi zele da vide sebe u takvoj buducnosti...jer svaki je deo zivota opisan!detaljan opis interstelarnih brodova,zivot na njima,rekreacija,diplomatija,medjuljudski odnosi i veoma bitno(sto neki vide kao smarajuce) borba za ocuvanje humanizna koji je uzdrman pod naletima i iskusenjima tehnologija(sto se danas nama desava i jasno vidi) naspram cega u ostalim fransizama?sta je taj babilon doneo osim napola vidjene price i losih efekata!?
tako da moze se tebi ne svidjati radnja i zaplet nekog rata sa klingoncima i borgovima ali star trek se izdigao jos odavno iznad svih ostalih (sem star warsa,ali zbog drugih razloga) univerzuma!verovatno je tvoj slucaj da ti je taj babilon prva sf serija koju si celu odgledao i zato si subjektivan u vezi s njom,ali ovo sto sam ti rekao su cinjenice i nisam ih ja smislio vec praksa 40 godina star trek serijala!poz i "live long and prosper"
Pojma nemaš :d i pri tome si anormalno™ pristrasan. Prvo da razjasnimo jednu stvar, meni je Babylon verovatno jedna od poslednjih gigantskih SF serija koje sam gledao, i upravo nakon njega nemam više strpljenja ni volje da gledam raznorazne boranije. Pre njega sam odgledao sve što postoji od Star Treka, a odgledao sam i sve drugo što vredi od SF-a, kako nekog smeštenog u daleku, imaginarnu budućnost, tako i one "zemaljskije", da upotrebim takav izraz, sa velikim prizvucima sadašnjosti. Star Trek, Babylon, Stargate, Stargate Atlantis, Starhunter, The 4400, Andromeda, Xfiles, Twilight Zone, Buck Rogers in 25th Century, Codename Eternity, razni Dr. Who-ovi, Earth Final Conflict, Sliders, Space Rangers, Space Above And Beyond, Firefly, Lexx, upravo gledam Farscape i neke od tekućih serija...Mislim da sam sa tog aspekta itekako u stanju da procenim neke stvari. I ne boj se, odavno više nisam tinejdžer...

Dalje, naravno da se ništa ne može porediti sa Star Trek franšizom. Uopšte to nisam ni pokušao da osporim. Star Trek je globalni fenomen, prva značajna SF serija i kult koji se dugo vremena održao i održava se. Naravno da se kao franšiza niko i ništa ne može sa njime nositi. Ono što ti ja osporavam u konkretnom slučaju jeste da tvrdiš, na osnovu postojanja nekakvih nanobuba, teleportera, količine novca koja se danas ulaže u franšizu, zarade od figurica i tome sličnim pokazateljima da je kvalitet samih Star Trek serija iznad ostalih po difoltu. U nekim stvarima jeste, ali to sve naravno nije direktna uzročno posledična veza i ne može biti tačno. Mene samo interesuje koja je kvalitetnija serija, sa što bolje odrađenom "smesom" priče, dinamike, efekata, kvaliteta glume, zanimljivosti, a za ostalo me boli uvo.

Iz tvojih reči vidim da nisi ni pogledao Babylon 5. Tj. video si da Mira Furlan igra, video par kostima i smorio se, kao rekao si bljak a isto to može da se kaže za bilo koju SF seriju i ostvarenje, od Star Warsa preko Star Treka do Andromede. To je totalno nebitan argument. Kakvi crni vampiri? Ponavljam, enormni sam ljubitelj SF-a, moje mišljenje je da Babilonu svi mogu da pljunu pod prozor kada je u pitanju kvalitet same serije. To što iza nekih stvari stoji industrija, milioni fanova opšta podrška i slično me jednostavno ne interesuje. Šta mene briga kada gledam neku seriju što je Star Trek "stecište" mnoštva tehnologija. Isto tako je bio stecište i mnogobrojnih stvari za koje se danas zna da su gluposti i totalno nemoguće. Naravno, ti ljudi tada to nisu znali i ja to poštujem i upravo gledam kroz tu prizmu kada su takve stvari u pitanju. Istovetne argumente koje ti navodiš kao mane Babylona (kojeg si video možda poneku epizodu) bih ja mogao da dam za bilo koji Star Trek. Svi su kostimizirani, izigravaju savršenstvo, TOS je smešan sa efektima i ima gomilu tupavih epizoda sa nekim suludim radnjama koje veze sa mozgom nemaju, DS9 je još šareniji i smor, stalno oko jedne stanice sa ružnim Ferengijima, Voyager je pun tehnoblelbetanja koje se svodi na rešavanje svih mogućih i nemogućih problema sa prespajanjem 4 elementa, Enterprise je dosadan i potpuno bezveze završen, TNG je u globalu smor jer nema neke glavne priče već se sve vrti epizoda po epizodu i slično. Ja naravno ne tvrdim da je tako, ali bi posmatrano kroz istovetnu prizmu upravo tako bilo.

Ti sa druge strane pričaš o lošim efektima u Babylonu? Svašta. Efekti su daleko gori od onih u aktuelnim vrhunskim SF ostvarenjima ali za to me boli uvo dokle god su podnošljivi. U Babylonu su efekti podnošljivi a kome trebaju efekti neka gleda Star Wars i uživa u "SF"-u. Kome to treba. Ionako će biti prevaziđeno za 5 godina. Kažeš opis interesantnih dešavanja u dubokom svemiru, posade, borba za očuvanje čovečanstva? Pa to sve postoji i ovde i to na toliko većoj skali da je prosto nepojmljivo. Što je najbolje razmera događaja se otkriva postepeno, tako da je efekat toga još bolji. Priča? Priča je jednostavno fenomenalna i to gotovo u svakoj epizodi. Prosto je neverovatno da je delo jednog čoveka i da je toliko kvalitetna. Pri tome je ona, ponavljam, postojala mnogo pre početka snimanja i to se oseća u svakoj epizodi. Čak dodatno doprinosi da ukoliko se neka epizoda - ili ne daj Bože više njih - propusti da se totalno pogubi nit sa pričom jer se sve međusobno prožimaju. Zaključak - pogledaj Babylon 5 pa onda možemo da pričamo ;)

Poslednja izmena:
Da samo dodam da ne želim da rasprava ode u drugom pravcu i da sada ovo postane poprište gde ćemo se raspravljati kome je koja serija bolja. Ono što sam želeo da naglasim jeste da je pogrešno pričati o igri sa tačke gledišta da će biti licencirana Star Trek, da će se pojaviti ova i ova rasa, da će svih 5 kapetana dati svoje glasove itd. Treba potencirati gameplay, pošto nijedna igra ni na kojoj platformi ne nudi ništa približno, i potencijale za igranje u režimima za više igrača (što je gore veoma solidno istaknuto). A to da li će biti smeštena 10/20/40/50 godina pre/posle TOS/TNG/DS9 i da li će Šetner/Pikar/Bruks/Džejnvej/Bakula dati glasove i da li će se pojaviti svih 84 klasa brodova bi trebalo biti totalno nebitno. Treba nam dobra igra pre svega, a ne dobra imitacija serije :) (moje mišljenje)

Pojma nemaš :d i pri tome si anormalno™ pristrasan. Prvo da razjasnimo jednu stvar, meni je Babylon verovatno jedna od poslednjih gigantskih SF serija koje sam gledao, i upravo nakon njega nemam više strpljenja ni volje da gledam raznorazne boranije. Pre njega sam odgledao sve što postoji od Star Treka, a odgledao sam i sve drugo što vredi od SF-a, kako nekog smeštenog u daleku, imaginarnu budućnost, tako i one "zemaljskije", da upotrebim takav izraz, sa velikim prizvucima sadašnjosti. Star Trek, Babylon, Stargate, Stargate Atlantis, Starhunter, The 4400, Andromeda, Xfiles, Twilight Zone, Buck Rogers in 25th Century, Codename Eternity, razni Dr. Who-ovi, Earth Final Conflict, Sliders, Space Rangers, Space Above And Beyond, Firefly, Lexx, upravo gledam Farscape i neke od tekućih serija...Mislim da sam sa tog aspekta itekako u stanju da procenim neke stvari. I ne boj se, odavno više nisam tinejdžer...

Dalje, naravno da se ništa ne može porediti sa Star Trek franšizom. Uopšte to nisam ni pokušao da osporim. Star Trek je globalni fenomen, prva značajna SF serija i kult koji se dugo vremena održao i održava se. Naravno da se kao franšiza niko i ništa ne može sa njime nositi. Ono što ti ja osporavam u konkretnom slučaju jeste da tvrdiš, na osnovu postojanja nekakvih nanobuba, teleportera, količine novca koja se danas ulaže u franšizu, zarade od figurica i tome sličnim pokazateljima da je kvalitet samih Star Trek serija iznad ostalih po difoltu. U nekim stvarima jeste, ali to sve naravno nije direktna uzročno posledična veza i ne može biti tačno. Mene samo interesuje koja je kvalitetnija serija, sa što bolje odrađenom "smesom" priče, dinamike, efekata, kvaliteta glume, zanimljivosti, a za ostalo me boli uvo.

Iz tvojih reči vidim da nisi ni pogledao Babylon 5. Tj. video si da Mira Furlan igra, video par kostima i smorio se, kao rekao si bljak a isto to može da se kaže za bilo koju SF seriju i ostvarenje, od Star Warsa preko Star Treka do Andromede. To je totalno nebitan argument. Kakvi crni vampiri? Ponavljam, enormni sam ljubitelj SF-a, moje mišljenje je da Babilonu svi mogu da pljunu pod prozor kada je u pitanju kvalitet same serije. To što iza nekih stvari stoji industrija, milioni fanova opšta podrška i slično me jednostavno ne interesuje. Šta mene briga kada gledam neku seriju što je Star Trek "stecište" mnoštva tehnologija. Isto tako je bio stecište i mnogobrojnih stvari za koje se danas zna da su gluposti i totalno nemoguće. Naravno, ti ljudi tada to nisu znali i ja to poštujem i upravo gledam kroz tu prizmu kada su takve stvari u pitanju. Istovetne argumente koje ti navodiš kao mane Babylona (kojeg si video možda poneku epizodu) bih ja mogao da dam za bilo koji Star Trek. Svi su kostimizirani, izigravaju savršenstvo, TOS je smešan sa efektima i ima gomilu tupavih epizoda sa nekim suludim radnjama koje veze sa mozgom nemaju, DS9 je još šareniji i smor, stalno oko jedne stanice sa ružnim Ferengijima, Voyager je pun tehnoblelbetanja koje se svodi na rešavanje svih mogućih i nemogućih problema sa prespajanjem 4 elementa, Enterprise je dosadan i potpuno bezveze završen, TNG je u globalu smor jer nema neke glavne priče već se sve vrti epizoda po epizodu i slično. Ja naravno ne tvrdim da je tako, ali bi posmatrano kroz istovetnu prizmu upravo tako bilo.

Ti sa druge strane pričaš o lošim efektima u Babylonu? Svašta. Efekti su daleko gori od onih u aktuelnim vrhunskim SF ostvarenjima ali za to me boli uvo dokle god su podnošljivi. U Babylonu su efekti podnošljivi a kome trebaju efekti neka gleda Star Wars i uživa u "SF"-u. Kome to treba. Ionako će biti prevaziđeno za 5 godina. Kažeš opis interesantnih dešavanja u dubokom svemiru, posade, borba za očuvanje čovečanstva? Pa to sve postoji i ovde i to na toliko većoj skali da je prosto nepojmljivo. Što je najbolje razmera događaja se otkriva postepeno, tako da je efekat toga još bolji. Priča? Priča je jednostavno fenomenalna i to gotovo u svakoj epizodi. Prosto je neverovatno da je delo jednog čoveka i da je toliko kvalitetna. Pri tome je ona, ponavljam, postojala mnogo pre početka snimanja i to se oseća u svakoj epizodi. Čak dodatno doprinosi da ukoliko se neka epizoda - ili ne daj Bože više njih - propusti da se totalno pogubi nit sa pričom jer se sve međusobno prožimaju. Zaključak - pogledaj Babylon 5 pa onda možemo da pričamo ;)

ok vidim da razumes sta sam ti napisao,al nije tako zvucalo kad si napao ST u prethodnoj poruci!i slazem se s tim da ja seriju nisam gledao,delom sto nisam ni imao prilike gde i ne znam kakva je ona u principu...al tih par epizoda (gledao sam 2 pilot epizode i 3,4 posle njih) mi je delovalo kao neki los deja vu!al vidim da si podjednako veliki fan sf-a kao i ja pa verovatno onda ima nesto u toj seriji!al kao sto i ti znas tesko se sad vracati na nesto staro i gledati one lose efekte tog doba!
isto se slazem i da je ST ponekad imao svojih smarackih momenata!npr voyager koji je dobio potpuno dve nepotrebne sezone i is*enjao se u zivot al isto tako DS9 je imao pocetak i kraj pre starta snimanja sto naravno i ja mnogo vise gotivim!
jedini problem sa atmosferom i radnjom ST jeste taj sto je on bio predvidjen kao porodicna sf prica i to je ok,al nije uvek lepo ispadalo kada su scenaristi takav koncept pokusavali prilagoditi velikom broju hard core trekija koji je ta serija neocekivano stekla!i zato npr radnja tece sporije nego u ostalim sf serijama i recimo u ds9 rat tek pocinje u 100 epizodi...:smoke:

al sto kazes da se vise ne prepiremo,nego cekamo igru pa nadam se iskreno sto ti kazes odlicnom gameplay koji bi trebao biti glavni adut igre!naravno posle glasova kapetana...xa,xa:p :p

E, Babylon 5 je retko DOBRA serija! Ja sam prvih 10ak epizoda bio ekstra smoren kako je užasno odrađena, ali kasnije kada se glavna priča formira, meni je bila dobra kao Star Trek! Odlično su formirali i likove i priču i sve... Pored ove serije je mnogo dobra i Firefly, samo šteta što su snimili samo jedan serijal i film kojim se završava sve :(

A ova igra... ima da bude zakon! Jedva čekam da se pojavi... Od Bridge Commandera čekam ovako nešto!

Poslednja izmena:
Vrh Dno