Šta je novo?

Star Trek: Legacy

Ono sto mi se naj naj dopada ovde je sto brod mogu da rolam i po 3D, pravim lupinge dok prangijam iz phasera, to mi je najvise nedostajalo kod fantasticne StarFleet Command 3, u kojoj se sve desavalo u 2D ravni.

Igra je nekako filmski zamisljena, i meni se svidja koncept.
Cisto sumnjam da bi se svidela onima koji misle da je "kanter" super.
Obavezno nabavite onaj mod odozgo za save game.

Poslednja izmena:
Označi ih sve sa tasterom 5 i onda izdaj komandu za warp.

Mada, to ne pomaže da ostanu u formaciji sa tobom, jednom kada već dođu na zadatu poziciju.
Ako ima protivnika u blizini, sami će krenuti u napad, ali ako ih nema, samo će stajati tako u mestu.

Ako neko zna kako im izdati komandu u stilu "follow me" (ili bilo šta slično) neka postuje.
Istina, postoji mogućnost da se zada kretanje ka određenom cilju biranjem svakog od brodova pojedinačno (tasteri 1-4) pa zadavanjem kretanja sa "F" (ili biranjem najbližeg cilja sa "space"), ali valjda postoji i neki jednostavniji način. Ne mogu da verujem da nikom od developera/testera to nije zasmetalo.

normalno da ih ja oznacim, ali ja zapalim warpom, a oni ostanu.... pa moram jednog po jednog da prebacujem....

Kada ti je cela flota selektovana (pritisnes taster 5), pritisni Tab i otidji u tactical view (valjda se tako zove), klikom levog tastera po mapi zadajes naredjenje floti da ode tamo impulsnom brzinom, a klikom desnog tastera zadajes naradjenje da na zeljenu destinaciju odu warp brzinom. Ne moz' biti prostije od ovoga. Ovo funkcionise i za pojedine brodove (prvo tasteri od 1 do 4), i korisno je kad je jedan brod tesko ostecen, posaljes ga warpom malo dalje da izvrsi opravke.

Nego, ja sam mislio da igre Legacy, Tactical Assault, i Encounters, izlaze u isto vreme???
Samo sam video Legacy ovde kod nas. Sta je sa ostale dve????

Kada ti je cela flota selektovana (pritisnes taster 5), pritisni Tab i otidji u tactical view (valjda se tako zove), klikom levog tastera po mapi zadajes naredjenje floti da ode tamo impulsnom brzinom, a klikom desnog tastera zadajes naradjenje da na zeljenu destinaciju odu warp brzinom. Ne moz' biti prostije od ovoga. Ovo funkcionise i za pojedine brodove (prvo tasteri od 1 do 4), i korisno je kad je jedan brod tesko ostecen, posaljes ga warpom malo dalje da izvrsi opravke.

e to mi je trebalo....

tnx

Ne znam da li je neko napisao, ali je izašao patch 1.1. Možete da ga skinete sa zvaničnog sajta.

Patch popravlja bug kod misije Ambush.
Kod mene su ta misija i sledeca bile spojene u jednu, i nisam imao objectives pre patcha.
Sam cete morati da istalirate mod za save game opet.

Ovo je definitivno krsh od igre, pa dominion wars iz dvehiljadite je bolje osmisljena igra od ove...uzas bre ne znam kako je igrate stvarno

<SARKAZAM>
Jao, stvarno su uzas ove Star Trek igre, gde mi je pamet bila. Moracu da predjem na Star Wars.
</SARKAZAM>

Poslednja izmena:
Ljudi, ja mnogo volim star trek, ali morate shvatiti jednu cinjenicu...

"Star Trek" je mrtav i nista ga vise nece oziveti!

^ gluposti

Juce sam kupio igricu StarTrek Legacy od mog lokalnog "dilera" tako da sam sada totalno razocaran. ?!

Evo o cemu se radi, registrovan sam clan gamespot zajednice vec godinu dana i uvek procitam po neki review, za ovu igricu nisam hteo namerno dok je ne probam. Instalirao sam je na 2 racunara (Barton 2500, 512mb, FX5200 & Barton 2500, 1gb, FX5700) i igrica SECE! Ali ne da secka jednom u 5-6 sekundi po malo, vec dobijete slicicu svakih 2-3 sekunde, slajd-sou efekat.
Razocarao sam se, zaista. Procitao sam read me, klokovao masinu na 3200, giga memorije naterao u dualchannel @400mhz, i podesavanja za graficku bacio na best preformance i dobio sam vrlo malo poboljsanja, da ne pricam o tome da sam je terao na 800x600 u LOW podesavanjima.

Ako su mogli NFS Carbon da naprave da svako moze da ga igra, i PES6, a nisu mogli STL, zaista sramota. Inace igrica je puna bugova, tastatura dobija neke cudne komande (pritisnes TAB baci te na desktop, pritisnes W otvori explorer... kao da je ALT uvek aktivno, a nije).

Sada sam se bacio na kupovinu nove graficke kako bih mogao da utolim zedj za STom, jer nista normalno nisam igrao jos od BF, EF1 i BC.

Skinuo sam patch od 5mb instalirao i nista se nije popravilo, dodje mi da se roknem na kraju.

Samo da kazem na kraju, ST nije u praznjenju fejzera i fotonskih rakova, vec u istrazivanjima. Ovo je klasicna krljacina. Ne kazem da necu da igram, ali da je dno, jeste. Jel neko igrao Freelancer? :) :guitar:

Zivotarite dugo i prosperitetno do nove igre, nadam se...

Razocarao sam se, zaista. Procitao sam read me, klokovao masinu na 3200, giga memorije naterao u dualchannel @400mhz, i podesavanja za graficku bacio na best preformance i dobio sam vrlo malo poboljsanja, da ne pricam o tome da sam je terao na 800x600 u LOW podesavanjima.

Ako su mogli NFS Carbon da naprave da svako moze da ga igra, i PES6, a nisu mogli STL, zaista sramota. Inace igrica je puna bugova, tastatura dobija neke cudne komande (pritisnes TAB baci te na desktop, pritisnes W otvori explorer... kao da je ALT uvek aktivno, a nije).
Reinstaliraj Windows, to sto si naveo nisu problemi sa igrom (imas sigurno neki program instaliran koji te zeza). Jedini problemi koje igra ima su da se ponekad misija loe ucita, ili ne moze da se resi, ali sto se tice interfejsa, nisam nasao ni jedan na netu. Mozda ti je stvarno zaglavljen alt.
Ne cudi me sto ti koci na 5200 kartici, ali na ovoj 5700 bi trebao da radi lepo.

Ove nove igre što obilatko koriste šejdere nema teorije da rade na FX-u bilo kom. Eno pogledajte Oblivion, na 9550/9600 može kako tako, na FX-u ne može nikako.

Poslednja izmena:
Pa nije ni čudo da seče na 5200 kad je to za današnje standarde daleko ispod proseka za igranje bilo koje nove igre. Svi koji imaju manje od 6xxx nV i X1xxx Ati generacije karata mogu generalno da se oproste od svih novijih naslova.

Meni se lično ne sviđa grafika jer je svemir očajno urađen - loše teksture nalepljene na loptu koja treba da bude svemir. Čini mi se da je i osvetljenje u igri prenaglašeno, pa sam morao da ga spuštam dok nisam namestio da podseća na Star Trek. Tada te loše teksture ne dolaze do izražaja, pa igra može da se igra.

Ovo je konzolaška igra u najgorem smislu te reči što se tiče skoro svih njenih aspekata - upravljanje, grafika, pojednostavljenost apsolutno svega. Jedine svetle tačke su svi brodovi od Enterprise do TNG ere. Trebalo bi i da su i glasovi kapetana svetla tačka, ali mi se čini da u njima nema glume - kao da su suvo pročitali reči koje su im date i da su bez bilo kakvog editovanja ubačeni u igru. U jednom delu Shattner (Kirk) zamuca pri čitanju teksta... pfff

Još jedan veliki minus - nema sudara u svemiru već se brodovi klizaju preko neke nevidljive barijere koja je postavljena između njih. Ako hoćete da se zakucate u bilo šta - ne možete.

Inače, ja sam Star Trek zaluđenik, ali je ova igra stvarno najgori konzolaški shit. Možda ću je odigrati do kraja, mada pre mislim da ću je bataliti skroz ukoliko ne nađem nekog da isprobam i multiplay.

Jedina stvar koju sam se plasio kada je donesem kuci i instaliram jeste da ne bude cist port sa konzole, i strahovi su se u manjoj meri ostvarili. Grafiku, odnosno optimizaciju nisu pipnuli, ako ja mogu da igram Carbon (a ne igram ga, instalirao, probao, deinstalirao) u full detaljima bez seckanja, sta da kazem za njih.

Meni je OS normalno instaliran i nema nikakvih problema, jednostavno igrica SECE! Nema tu pomoci. Inace Worf ti imas 6600GT, imas li ti neku referencu prema kojoj tvrdis da moj komp moze da je gura bez problema?
Tacno da tamo pise u Read Me da je minimum 5700, ali znam da prema nekim pravilim da skoro sve igrice mogu da "sljakaju" i na slabijim grafickim karticama.

Alt nije zaglavljen. :)

Kao referencu koristim graficku fx5200 koju ima moja devojka, i naravno da igra nece da radi. Iskreno mislim da vise igara radi na GF4 nego na 5200.
Dok je 5700 gotivna kartica (imao sam i ovu) koja ima problema sa 9 shaderima, dok 8 rade super. Bas to sto kazes, seckanje.
Kod mene sam ukljucio sve na max, i kliziiiiiiii samo tako, ni jednom mi nije secnulo.

Samo je VELIKA SRAMOTA sto je glavno trziste za igru bio Xbox, a na PC-ju je izbacili eto onako. Konzole su za retarde koji ne znaju da instaliraju igru na PC (oni i sa konzolama imaju problema), ili za one koji imaju para na bacanje (a njih je bas briga kakva je igra jer mogu da kupe 50).

I konzole i PC imaju super igre, ali postoje žanrovi igara koje vredi igrati samo na PCu (FPS, RTS, FRP, simulacije) kao i žanrovi igara koji se prave da su bolji na konzolama (Arkade, lakše zabavne igre, tabačine). Nikada mi npr. Tekken 3 sa PS2 ne bi bio isti da ga igram na PCu ili bi Ghost Recon AW bio tako dobar da mogu da ga igram na konzoli preko džojpeda. ;) Igre koje su dobre i na PCu i na konzolama su uglavnom sportske igre, vožnje i eventualno šunljalice, a portovi igara su u 90% glupost.

Legacy je konzolaška arkadna svemirska pucačina i to ne baš najsrećnije odrađena. Da nije Star Trek u pitanju, ne bih je igrao duže od 5 minuta.

kod mene igra na x800xl radi u full-u

Ako hocete da pricate o konzolama, imate PS3 temu na 30tak strana pa tamo raspravljajte o tome.
Ovde se drzite teme, a ona je o igri StarTrek: Legacy.

Primetio sam još jedan sitan nedostatak igre.
Užasno sporo se deinstalira. :)

^Zar je to nedostatak... Ne nije, to je feature!

Meni je morao komp da se resetuje 2 puta da bi se deinstalirala. Laknulo mi posle.

kod mene se uninstalirala bez problema ( nesto sam zeznuo pri ubacivanju modova)

Nazad
Vrh Dno