Šta je novo?

Star Računar

shomi.

Cenjen
Učlanjen(a)
20.04.2013
Poena
151
Pozdrav. Nov sam na ovom forumu, ali sam već dugo u svetu računara i još imam da učim dosta toga. Imam samo jedno pitanje. Koji operativni sistem da ubacim na računar sa ovom konfiguracijom:

- RAM: 256 MB
- CPU: Intel, ima jedno jezgro i radi na 2ghz
- Grafička: Integrisana

- Odmah da napomenem do sada je bio XP, ali počne puno da baguje dan-dva posle instalacije, a ja znam da sam sve lepo podesio.

EDIT: Da napomenem da ja nemam servis, ali nisam znao gde postaviti temu. :)

Poslednja izmena:
Onda tu možda postoji problem sa drajverima i / ili fizičkom neispravnošću računara, tj neke njegove komponente
Ako si instalirao XP SP3, koji je provereno dobar, i kad instaliraš drajvere, staviš neke lepe teme, ikonice, i najnovije programe, koji nisu štedljivi po pitanju resursa, na 256 MB nema šanse da normalno radi ( već će većinu vremena da drlja po disku i prepisije podatke iz ram-a na isti i obratno )
Objasni kako to baguje

Poslednja izmena:
Dodaj mu još rama(bar 512) jer ti ga integruša jede i pogasi suvišne servise nakon instalacije.
Koji tačno "intel" na 2 Ghz?

Nebitno koji je intel na 2 Ghz, i celeron će lepo raditi sa 512 ili više MB rama

A možda mu je vreme za reciklažu?

Jesu te mašine lepo radile, ali danas su poprilično neupotrebljive za savremene potrebe. Bilo koji sajt sa flešom će ih udaviti. Malo je to RAMa, nema GPUa da melje fleš, video i tako to. A s obzirom kakve polovne brendirane mašine sa PCIE, DDR2 i dual core procesorima ima da se nađu za dvocifrene sume, koliko je isplativo cimanje osposobljavati ovakve računare.

Ubaci neki Tiny XP ako ne koristis golimu ionako nepotrebnih difoltnih servisa. Vrlo verovatno da ti baguje zbog RAMa.

Od antivirusa ubaci neki avast, pandu i slicno, nikako Aviru!

Win XP lite...ili tačnije TINY XP
za te starije masine dusu dalo pogotovo zbog malo rama
stavi mu jos rama kasnije(nije skup)
stavi mu i fles stariji(10.2 je provereno ok) novije ce da mu ubiti grafiku(stavi naku gf-mx 4400 kosta 300rsd)

Nazad
Vrh Dno