Šta je novo?

[standardno pitanje] grafika i napajanje

mr_gee_fox

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2009
Poena
319
Hteo bih da uzmem neki gtx260 c216 pa me zanima da li bi moglo da radi na CM extreme power plus 460w PCAP. Znam i ja da bi jace napajanje bilo bolja solucija ali ternutno nemam dovoljno kesha za sve to.
smeknu sam gainwardovu gtx260GS dual fan.
bilo kakva preporuka ilisavet je dobrodosao.

edit: islo bi na ostale komponente u MOJA MASINA

Poslednja izmena:
Sa OCZ StelthXtream 500W ce raditi ali ce biti zategnuto. Kada su u pitanju OCZ StelthXtream 600W ili Chieftec CFT-600W-14C (ili 14CS) onda je stvar vrlo sigurna.:smoke:

Trebalo bi da moze da radi, ali nije bas za isprobavanje. Pogotovo sto to napajanje ima samo jedan 12V, a mislim da ovoj kartici trebaju 2 (posto jedan ima 18A, a 260ici treba 36 koliko mi se chini). I ta karta trosi oko 185-190W, sto je skoro pola tvog trenutnog napajanja...
Razmisli mozda o nekom kvalitetnijem napajanju ;)

ma uzeo bih ja novo napajanje da me ne muci globalni problem (NOVAC, a sta bi drugo). Mislio sam i ranije da nece moci ali rekoh sebi ajde jos jednom da proverim.

Ja imam 430w PCAP i ima samo 19A na 12V. Pri tome je napajanje deklarisano na 430W max, a 400W continous. Proveri kakvo je stanje kod tebe, ali generalno, nije ta serija napajanja za zahtevne poslove.

Imam slicnu grafiku(iz potpisa) i nije htela da radi na TT pure power 450w, bio je tu drugi(slabiji procesor), i jednostavno nece da radi. Mislim da ispod 500w ne vredi pokusavati, mada je i to tesno. Moraces neko jace, racunaj ako napajanje ima 500w da konstanto moze da daje negde oko 400w, to je tako. Ja sam uzeo napajanje(iz potpisa) i nemam nikakvih problema, radi, ne cuje se i hladno je, a i modularno je.

ewo mene opet....
ovo je sad bilo iz neba pa u rebra.... elem
savet i misljenje vise nego potreban....
jel mogu da odrzim u zivotu konfiguraciju sa palit gtx275 narednih mesec dana dok sene skupi kinta za PSU. Da li bi pomoglo obaranja klokova GPU, memorije i sejdera naravno da se spusti CPU sa 3 na 2GHz i da karta ostane unutra i da radiu 2d nekih mesec dana. eventualno bi se tad igrao samo CSS.

to bi bilo super ako bi moglo, slicno to ja mislim ali uvek trazim tudje misljenje zbog te nesigurnosti. tih mesec dana bi karta uglavnom blejala za net i tako te gluposti i igrao bi se CSS koji nije uopste zahtevan....
e sad kod supstanja klokova dal da spustim samo od grafe ili sve sto stignem ukjlucujuci i memoriju :D

edit:
dobio sam uz kartu i 6pin adapter koji na drugom kraju ima dva identicna izlaza za molex, dva muska ako se ne varam pa me sad zanima da li u oba treba da ubodem po molex ili samo jedan racunajuci na to da vec imam na napajanju jedan 6pin kabl.

Poslednja izmena:
Ubodi u oba po molex, obori taktove grafe, CPU i RAM nema potrebe da diras (mada ce mozda i sama grafa sa se downclockuje ako se ispostavi da nema dovoljno struje) i uzdrzi se od pokretanja 3D Mark-a. :)

Ja sam maznuo juce Gainward GTX260 i uprkos ocekivanjima, radi na mom Chief-u GPS400A. :)

Sa samo 1 hardom i 1 optickim uredjajem + box cooler na proc. + 3xfan u kucistu, ne bi trebalo da imas ikakvih glavobolja (moje jucerasnje iskustvo). Javicu ako budem primetio neke probleme.

Jel tebi to vec radi ili tek treba?

od pre par sati mi vec radi :D
slicna situacija, nemam problema za sad.....
jedino sam spustio klokove na vrednosti od gtx260 (576/999/1204)
i dopala mi se stvarcica sto imas potpunu kontrolu ventilatora na karti, ja ga zabo na 100% i probudilo mi sve u kuci.... :D

to sto radi ne znaci da ce napjanje izdrzati duze od par dana i da ako si poterao crysis znaci da si ga opteretio sa 100%...
prvi problem ili ce biti ka-boom ili srecnija solucija gasenje/reset racunara :)

A jel znas sta se desava sa onima koji sbog svoje potencije sprze komp zbog sklj napajanja?
Pokriju se usima i otvore nov nalog na benchu :p

a ne bi smelo da se desi sa ovim napajanjem da povuce jos neku komponentu sa sobom jer nije kung fu vec jednostavno nema dovoljno snage (pise da ima i neke zastite), ali znam da je nesigurno peglati sa tim duze vreme igrice tako da ce tih mesec dana kartica u 99% slucajeva biti u iddle a za svaki slucaj ide downclock u 3d modu.

a ne bi smelo da se desi sa ovim napajanjem da povuce jos neku komponentu sa sobom jer nije kung fu vec jednostavno nema dovoljno snage (pise da ima i neke zastite), ali znam da je nesigurno peglati sa tim duze vreme igrice tako da ce tih mesec dana kartica u 99% slucajeva biti u iddle a za svaki slucaj ide downclock u 3d modu.

kad napajanje zvekne i naj skuplje povuce ponekad nesto sa sobom... sve zavisi od toga koji deo napajanja popustin, neka moja iskustva:
- kinezi u 40% slucajeva povuku nesto ali u 95% doloazi do probijanja struje samo pitanje da li komponente izdrze ili ne...
- brand tu od 10-30%
- GPS chif nije bas na nekom glasu od te serije chiftec su svrstali u klasu napajnja srednje klase zasluzeno ili ne ko ce to znati

Nazad
Vrh Dno