Šta je novo?

Standard PC

amd_mad

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2005
Poena
319
Imam problem, u pitanju je gasenje racunara. Masina radi savrseno, sve dok ga ne ugasim, tj. kao da mu ne radi ACPI, jer u device manageru pod prvom stavkom computer pise Standard PC, a ne ACPI Uniprocessor PC. Probao sam Format i ponovnu instalaciju, medjutim, nista.
Maticna Ploca je ASUS K7M, OS WinXP SP2, u BIOS-u ima stavka ACPI Aware OS, i Enablovana je, ali nista. Ako ima neko neku ideju, nemojte da se stidite...

E sad, ne znam da li se gasila ranije, posto nije moja, samo sam instalirao OS, i ne znam da li se gasila i koji je OS bio pre, jer je masina iz Engleske i nije bio OS. :wall:

Čekaj, koji je problem? Neće da se isključi kada ti hoćeš ili šta se dešava?
Znaš li je li možda neka brand mašina (mada teško, pošto je Asus + AMD)?
Probaj da postaviš defaults u BIOS-u...XP ga je prepoznao kao Standard PC jer je hw tako podešen iz nekog razloga (pitanje ko ga je i u koje svrhe koristio tamo u Engleskoj).

sad masina riknula, nisam nista radio, samo da je upalim, ona pisti 8 puta, pa prestane pa ponovo 8 puta, i tako u nedogled... izmenjao sam sav hardware, medjutim nista, ostao sam na ploci i procesoru, a posto je ploca slot a, onda nemam ni procesor... laganini otisla u vecna lovista... RIP!

Nazad
Vrh Dno